Centru Social de recuperare neuromotorie la Bacau, sub coordonarea Episcopiei Romanului

Incepand cu 1 august 2009, la Bacau va functiona, cu binecuvantarea PS Ioachim Bacauanul, Arhiereu-Vicar al Episcopiei Romanului, un centru social de recuperare neuromotorie. Acest centru il va avea ca ocrotitor pe Sf. Vasile cel Mare si va functiona in cadrul Scolii Generale nr. 8 „Domnita Maria“ din Bacau. Locatia a fost aleasa intrucat in aceasta unitate de invatamant sunt copii cu probleme, care au nevoie de un tratament medical pentru ameliorarea durerilor de care sufera.

Proiectul pentru infiintarea centrului social de recuperare a fost initiat de Biroul de asistenta sociala al Episcopiei Romanului, prin Fundatia „Episcop Melchisedec“. „In zona Scolii nr. 8 nu exista un astfel de centru, astfel incat au venit multe cereri de inscriere din zona. Centrul social de recuperare neuromotorie „Sf. Vasile cel Mare“ din Bacau a fost deschis prin accesarea unui proiect in valoare de 40.000 de lei de la Secretariatul de stat pentru culte. Dotarile necesare au fost procurate prin contributia financiara a Biroului de asistenta sociala al Episcopiei Romanului.

Centrul va fi coordonat de un kinetoterapeut care are o experienta in domeniu de sapte ani. In acelasi timp, a fost intocmit un protocol de colaborare cu Facultatea de Kinetoterapie din cadrul Universitatii Bacau, in urma caruia studentii urmeaza sa faca ore de practica in acest centru.

Implicarea Biroului de asistenta sociala al Episcopiei Romanului va consta in selectarea beneficiarilor, prin realizarea de anchete sociale la domiciliul acestora, dorindu-se astfel acordarea de servicii sociale alternative.

In Scoala nr. 8 mai functioneaza, tot in administrarea Biroului de asistenta sociala al Episcopiei Romanului, Centrul de zi „Sf. Ioan Botezatorul“ (after-school), in cadrul caruia 21 de copii de la aceasta scoala primesc, pe parcursul anului scolar, hrana calda.

Alaturi de studenti si profesori voluntari, copiii bacauani cuprinsi in acest proiect primesc ajutor la efectuarea temelor. De asemenea, sunt sprijinite material si familiile acestor copii. Slujba de sfintire a Centrului social „Sf. Vasile cel Mare“ va avea loc in data de 30 iulie 2009 si va fi oficiata de PS Ioachim Bacauanul.

Sursa: mmb.ro

.

14 Iulie 2009

Vizualizari: 463

Voteaza:

Centru Social de recuperare neuromotorie la Bacau, sub coordonarea Episcopiei Romanului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE