IPS Teofan a sfintit Paraclisul Manastirii Stiubieni

Paraclisul cu hramul „Punerea in racla a Braului Maicii Domnului“ de la Manastirea „Sfanta Treime“ din localitatea Stiubieni, judetul Botosani, a fost sfintit in urma cu doua zile de Inalt Preasfintitul Parinte Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei si Loctiitor de Episcop al Husilor, eveniment la care au participat peste 1.000 de credinciosi. A urmat slujba Sfintei Liturghii, oficiata de IPS Teofan, inconjurat de un sobor de 30 de preoti si diaconi, pe o scena special amenajata in curtea manastirii.

Din soborul de preoti au facut parte si pr. Radu Horiceanu, consilier administrativ bisericesc in cadrul Arhiepiscopiei Tomisului, pr.

Constantin Macuc, protopop de Saveni, si pr. Dumitru Merticaru, paroh la Biserica Banu din Iasi. Cu prilejul sfintirii paraclisului, sambata, 9 mai, o delegatie de preoti din Arhiepiscopia Tomisului a adus, cu binecuvantarea IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, moastele Sf. Ap. Andrei si ale Sf. Epictet si Astion. Sfintele moaste au fost depuse spre inchinare in Biserica „Sf. Arhangheli“ din parohia Stiubieni, apoi au fost duse in procesiune la Manastirea „Sf. Treime“. Moastele Sf. Andrei s-au intors ieri in Arhiepiscopia Tomisului, iar cele ale Sfintilor Epictet si Astion au ramas in paraclisul nou sfintit.

Inalt Preasfintitul Teofan a tinut un cuvant de invatatura in care a vorbit despre semnificatia celor doua texte citite in cadrul Sfintei Liturghii din Duminica a IV-a dupa Pasti. „Daca ne uitam inlauntrul inimii noastre, constatam ca si noi suntem slabanogi. Avem sentimentul ca suntem vii, dar exista mult intuneric in inima noastra, caci orice pacat se transforma intr-o moarte care se inradacineaza in sufletul nostru“, a spus IPS Teofan.

Sursa: mmb.ro

.

12 Mai 2009

Vizualizari: 557

Voteaza:

IPS Teofan a sfintit Paraclisul Manastirii Stiubieni 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE