Astazi este pomenit Sf. Iosif cel Nou de la Partos, ale carui moaste se afla la Timisoara


Astazi este pomenit Sf. Iosif cel Nou de la Partos, ale carui moaste se afla la Timisoara


Sfantul Iacob s-a nascut in 1568, in orasul Raguza din Dalmatia, din parinti vlahi sau aromani, care se indeletniceau cu negotul pe mare. Dupa moartea tatalui, Iacob s-a mutat impreuna cu mama sa in Ohrida, unde a invatat carte la Manastirea Maicii Domnului. Dorind sa-si inchine viata Domnului, a plecat la Sfantul Munte Athos, intrand in Manastirea Pantocrator, unde s-a calugarit cu numele de Iosif. Pana la varsta de 82 de ani a petrecut intre vietuitorii Sfantului Munte, facandu-se pilda de adevarata traire in Hristos.



Patriarhia Constantinopolului l-a trimis pe Iosif ca mitropolit al Timisoarei. A fost inscaunat la 20 iulie 1650 si a indrumat lucrarea preotilor, a inviorat viata credinciosilor, a reinnoit bisericile si manastirile sau a zidit altele noi.

In anul 1653 s-a retras la Manastirea Partos, aproape de Timisoara, unde a trait inca trei ani in rugaciune, post, fapte bune si tamaduiri de bolnavi. In anul 1956, moastele sale au fost stramutate in Catedrala mitropolitana din Timisoara

 

.

15 Septembrie 2008

Vizualizari: 586

Voteaza:

Astazi este pomenit Sf. Iosif cel Nou de la Partos, ale carui moaste se afla la Timisoara 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE