Sarbatoarea Pastelui Ortodox, recunoscuta oficial in Parlamentul European

Sarbatoarea Pastelui Ortodox, recunoscuta oficial in Parlamentul European

Parlamentul European a votat ieri marcarea zilei de 20 aprilie, a doua zi a Pastelui Ortodox, ca fiind zi de sarbatoare in calendarul pentru anul 2009 al Parlamentului European.

Amendamentul, propus de Delegatia Romaniei in grupul PPE-DE, prezentat de presedintele grupului Joseph Daul, sustinut de presedintele Parlamentului European Hans-Gert Poettering si de liderii grupurilor socialist si liberal, a fost votat cu larga majoritate de plenul Parlamentului European.

Pana acum, doar sarbatoarea Pastelui Catolic era marcata ca sarbatoare in calendarul Parlamentului European. Incepand cu anul 2007, cand numarul tarilor preponderent ortodoxe s-a marit la patru, prin aderarea Romaniei si Bulgariei, parlamentarii romani din grupul PPE-DE au facut demersuri pentru recunoasterea ca sarbatoare in Parlamentul European si a Pastelui Ortodox.

"Cred ca votul de astazi (miercuri - n.

n.) este inca o expresie de recunoastere a principiulului european de unitate in diversitate. Ma bucur ca impreuna cu colegii mei am reusit sa avem sustinerea in primul rand a grupului PPE-DE si apoi si a celorlalte grupuri politice pentru marcarea in Parlamentul European a celei mai mari sarbatori a cetatenilor europeni de religie ortodoxa", a declarat pentru Rompress, vicepresedintele grupului PPE-DE, si prim - vicepresedinte al PDL Dolj, Marian Jean Marinescu, initiatorul acestui amendament.

.

22 Mai 2008

Vizualizari: 1896

Voteaza:

Sarbatoarea Pastelui Ortodox, recunoscuta oficial in Parlamentul European 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE