Harul picturii pe sticla


Tabara de pictura organizata de Complexul National Muzeal Astra s-a incheiat ieri, printr-o expozitie in aer liber. Evenimentul a expus in muzeul in aer liber talentul si harul elevilor din cinci orase importante din tara.

 

Pe parcursul saptamnii trecute, muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului a fost att gazda, decor ct si motiv de inspiratie pentru tinerii veniti din orase mari ale tarii, precum Bucuresti, Constanta, Cluj-Napoca, Targu-Mures si Sibiu. Tinerii s-au adunat in cadrul natural al muzeului pentru a invata si aprofunda tainele picturii icoanelor pe sticla. Sufletul si mentorul elevilor a fost renumitul artst plastic din Capitala, Maria Constantinescu.

Astfel, timp de sapte zile, beneficiind de viziunea deosebita pe care muzeul din Dumbrava Sibiului o ofera, dar si de sfaturile pretioase ale domnei Maria Constantinescu, micutii pictori au avut foarte multe de invatat. Daca icoanele si picturile pe sticla realizate de ei sunt cu adevarat frumoase, chiar dumneavoastra puteti decide, admirndu-le in sala Pavilionului de la intrarea in muzeul din Dumbrava. Talentul elevilor, depus prin culoare si inspiratie, in cele sapte zile ale "facerii lumii artistice" a fost adunat cu grija si organizat in centrul expozitiei din sala Pavilionului Central. Vernisajul expozitiei a avut loc ieri, la ora 10. Cu aceasta ocazie, s-a putut observa clar ca tema principala a taberei de pictura a fost "Semnul zodiacal ca si scurgere liturgica a timpului". Persoanele invitate la vernisajul acestei expozitii, precum si vizitatorii obisnuiti ai muzeului care au avut curiozitatea de a merge sa vada expozitia, au tinut sa-i felicite pe micutii artisti aflati la inceput de drum.

Expozitia taberei de pictura pe sticla va ramne deschisa tuturor vizitatorilor pe tot parcursul acestei saptamani.

 

Stefan Dobre

 

.

21 August 2006

Vizualizari: 1958

Voteaza:

Harul picturii pe sticla 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE