Secularizarea - tema de dezbatere la Sibiu

 

Secularizarea este tema de dezbatere a peste 40 de cardinali si episcopi veniti din intreaga Europa la Sibiu. In perioada 3-5 mai, se dezbate acest subiect si se cauta solutii pentru a intoarce credinciosii spre biserica.

43 de cardinali si episcopi de la Vatican si din mai multe tari ale Europei s-au intrunit la Sibiu, unde se discuta timp de 3 zile posibilitatea de a intoarce lumea spre Dumnezeu. Conferinta anuala a Consiliului Pontifical pentru Cultura, aflata anul acesta la cea de a 3 editie are ca tema combaterea laicizarii, iar la finalul ei Vaticanul va realiza o strategie de masuri concrete pe care sa le puna in practica toti reprezentantii bisercii catolice din Europa. "Dimensiunea interculturala si religioasa este vitala astazi mai mult decat oricand, mai ales in lumina evenimentelor tragice petrecute in ultima vreme.

Pentru a infrunta impreuna aceasta provocare este nevoie de un raport intre credinta si dreptate", spune cardinalul Paul Poupard, presedintele consiliului Pontifical. E prima data cand Romania gazduieste aceasta Conferinta iar Sibiul a fost ales pentru ca, spun reprezentantii Vaticanului care au participat la intrunirea din acest an, este un oras complex in care traiesc oameni de diferite nationaliati si diferite confesiuni. In plus, in septembrie Sibiul va gazdui cel mai mare eveniment ecumenic. "E foarte important pentru noi ca aceasta Conferinta are loc la Sibiu mai ales ca si in septembrie la Sibiu va avea loc marea adunare ecumenica, iar evenimentul din aceste zile este un prembul al acelui eveniment", spune IPS Laurentiu Streza, Mitropolitul Ardealului.

 

 

.

05 Mai 2007

Vizualizari: 2669

Voteaza:

Secularizarea - tema de dezbatere la Sibiu 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE