Abatia Kylemore


Abatia Kylemore

 

Abatia Kylemore este o manastire benedictina de maici fondata in anul 1920 pe pamanturile Castelului Kylemore, din Connemara, Irlanda. Abatia Kylemore este cel mai vechi complex monahal dintre abatiile benedictine irlandeze.

 

Abatia a fost fondata in momentul in care maicile benedictine au parasit Belgia, ca urmare a Primului Razboi Mondial. Comunitatea de maici, care in timpul Razboiului s-a mutat aici, a luat fiinta in anul 1665, in localitatea Ypres din Belgia.

 

Abatia Kylemore

 

Scopul initial al celor din abatie a fost acela de a oferi o comunitate culturala si religioasa femeilor irlandeze in timpul persecutiilor ce au avut loc in Irlanda.

 

Abatia Kylemore

 

De-alungul secolelor, abatia din Ypres a atras mai multe tinere ale nobilimii irlandeze, atat ca studente cat si ca vietuitoare. Astfel, abatia s-a bucurat de protectia si grija mai multor mari familii irlandeze aflate in exil - in Belgia, unde a luat fiinta abatia.

 

Abatia Kylemore

 

In anul 1688, la cerinta regelui James al II-lea, maicile din Ypres s-au mutat in orasul Dublin. In orice caz, acestea nu au stat mult aici, imediat dupa infrangerea regelui James in batalia de la Boyne - anul 1690, maicile intorcandu-se in Ypres.

 

Abatia Kylemore

 

 Ultima mutare a maicilor din Ypres a avut loc in momentul in care abatia acestora a fost distrusa de catre trupele inamice, inca din primele zile ale Razboiului.

 

Abatia Kylemore

 

Initial, comunitatea s-a refugiat in Anglia, iar putin mai tarziu, in Co Wexford, urmand ca mai apoi, in luna decembrie a anului 1920, acestea sa ajunga definitiv in Castelul Kylemore. Aici, maicile au redeschis Scoala Internationala de Fete si au infiintat inca una pentru fetele din zona.

 

Abatia Kylemore

 

Cunoscuta initial sub denumirea de Castelul Kylemore, aceasta a fost construita intre anii 1863 si 1868 pe post de casa de resedinta a familiei instaritului politician englez Mitchell Henry, din Manchester, Anglia.

 

Abatia Kylemore

 

Sotia acestuia, in urma unei calatorii in Egipt, s-a imbolnavit de "febra Nilului" si a murit la scurt timp. Dupa moartea sotiei, Margaret, in anul 1875, acesta a incetat sa isi mai petreaca timpul liber la castel.

 

Abatia Kylemore

 

Atat el cat si sotia lui sunt ingropati in micutul mausoleu aflat langa biserica abatiei. Mitchell Henry a construit biserica gotica intre anii 1877-1881 ca un monument in amintirea sotiei sale.

 

Abatia Kylemore

 

Abatia este apreciata, pe langa alte merite, si pentru biserica ei in stil neo-gotic, construita intre anii 1877 si 1881. Aceasta biserica este o copie in miniatura a Catedralei Norwich, fiind zidita din marmura verde de Connemara, gasita in zona.

 

Abatia Kylemore

 

Biserica este numita si "catedrala in minuatura", avand toate detaliile necesare - cripta, abside, transepte, coloane. Interiorul este infrumusetat cu o multime de coloane din marmura irlandeza. Coloanele sustin arcele gotice ale boltii.

 

Abatia Kylemore

 

O parte a manastirii este folosita strict de maici, nefiind deschisa publicului. Aici, maicile isi duc viata religioasa, in slujbe si rugaciuni.

 

Abatia Kylemore

 

In transeptul sudic, un frumos vitraliu infatiseaza cele cinci mari virtuti crestine: Credinta, Iubirea, Nadejdea si Castitatea.

 

 Abatia Kylemore          Abatia Kylemore

 

In manastire mai functioneaza si o ferma cu cele necesare traiului si o casa de oaspeti. Casa de oaspeti a functionat pana in anul 1959, cand un incendiu devastator a ars o mare parte din aceasta.

 

Abatia Kylemore

 

Abatia mai detine si niste impresionante gradini, cu aranjamente florale si de gard viu. Gradinile Victoriene se intind pe o suprafata de 6 acri. Abatia, cat si gradinile sunt deshise spre vizita pelerinilor ce doresc sa se linisteasca intr-un mediu natural, aerisit si linistit.

 

Abatia Kylemore

Pe aceeaşi temă

28 Iunie 2012

Vizualizari: 1755

Voteaza:

Abatia Kylemore 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE