Abatia Kylemore

Abatia Kylemore


Abatia Kylemore

 

Abatia Kylemore este o manastire benedictina de maici fondata in anul 1920 pe pamanturile Castelului Kylemore, din Connemara, Irlanda. Abatia Kylemore este cel mai vechi complex monahal dintre abatiile benedictine irlandeze.

 

Abatia a fost fondata in momentul in care maicile benedictine au parasit Belgia, ca urmare a Primului Razboi Mondial. Comunitatea de maici, care in timpul Razboiului s-a mutat aici, a luat fiinta in anul 1665, in localitatea Ypres din Belgia.

 

 

Scopul initial al celor din abatie a fost acela de a oferi o comunitate culturala si religioasa femeilor irlandeze in timpul persecutiilor ce au avut loc in Irlanda.

 

 

De-alungul secolelor, abatia din Ypres a atras mai multe tinere ale nobilimii irlandeze, atat ca studente cat si ca vietuitoare. Astfel, abatia s-a bucurat de protectia si grija mai multor mari familii irlandeze aflate in exil - in Belgia, unde a luat fiinta abatia.

 

 

In anul 1688, la cerinta regelui James al II-lea, maicile din Ypres s-au mutat in orasul Dublin. In orice caz, acestea nu au stat mult aici, imediat dupa infrangerea regelui James in batalia de la Boyne - anul 1690, maicile intorcandu-se in Ypres.

 

 

 Ultima mutare a maicilor din Ypres a avut loc in momentul in care abatia acestora a fost distrusa de catre trupele inamice, inca din primele zile ale Razboiului.

 

 

Initial, comunitatea s-a refugiat in Anglia, iar putin mai tarziu, in Co Wexford, urmand ca mai apoi, in luna decembrie a anului 1920, acestea sa ajunga definitiv in Castelul Kylemore. Aici, maicile au redeschis Scoala Internationala de Fete si au infiintat inca una pentru fetele din zona.

 

 

Cunoscuta initial sub denumirea de Castelul Kylemore, aceasta a fost construita intre anii 1863 si 1868 pe post de casa de resedinta a familiei instaritului politician englez Mitchell Henry, din Manchester, Anglia.

 

 

Sotia acestuia, in urma unei calatorii in Egipt, s-a imbolnavit de "febra Nilului" si a murit la scurt timp. Dupa moartea sotiei, Margaret, in anul 1875, acesta a incetat sa isi mai petreaca timpul liber la castel.

 

 

Atat el cat si sotia lui sunt ingropati in micutul mausoleu aflat langa biserica abatiei. Mitchell Henry a construit biserica gotica intre anii 1877-1881 ca un monument in amintirea sotiei sale.

 

 

Abatia este apreciata, pe langa alte merite, si pentru biserica ei in stil neo-gotic, construita intre anii 1877 si 1881. Aceasta biserica este o copie in miniatura a Catedralei Norwich, fiind zidita din marmura verde de Connemara, gasita in zona.

 

 

Biserica este numita si "catedrala in minuatura", avand toate detaliile necesare - cripta, abside, transepte, coloane. Interiorul este infrumusetat cu o multime de coloane din marmura irlandeza. Coloanele sustin arcele gotice ale boltii.

 

 

O parte a manastirii este folosita strict de maici, nefiind deschisa publicului. Aici, maicile isi duc viata religioasa, in slujbe si rugaciuni.

 

 

In transeptul sudic, un frumos vitraliu infatiseaza cele cinci mari virtuti crestine: Credinta, Iubirea, Nadejdea si Castitatea.

 

          

 

In manastire mai functioneaza si o ferma cu cele necesare traiului si o casa de oaspeti. Casa de oaspeti a functionat pana in anul 1959, cand un incendiu devastator a ars o mare parte din aceasta.

 

 

Abatia mai detine si niste impresionante gradini, cu aranjamente florale si de gard viu. Gradinile Victoriene se intind pe o suprafata de 6 acri. Abatia, cat si gradinile sunt deshise spre vizita pelerinilor ce doresc sa se linisteasca intr-un mediu natural, aerisit si linistit.

 

Pe aceeaşi temă

28 Iunie 2012

Vizualizari: 2889

Voteaza:

Abatia Kylemore 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE

Experienta vietii cu Hristos
Experienta vietii cu Hristos Mărturisesc că nu m-am gândit să public o carte de teologie, cu atât mai puțin un volumde predici, cu toate că mi-aș fi dorit mult să o pot face. Întrebată fiind dacă am supărat-o cu ceva, buna mea mamă, Rozalia Flueraș, spunea că nu am supărat-o decât cu 62.00 Lei
Slujind lui Dumnezeu si semenilor
Slujind lui Dumnezeu si semenilor Libertatea cea mai adâncă este de a te lăsa mereu răpit în Hristos, pentru a petrece cu El în veșnicie. Numai în Biserică, ascultând și împlinind poruncile lui Dumnezeu și învățătura evanghelică, credinciosul se poate împărtăși de roadele jertfei lui Hris 49.00 Lei
Acatistier al Sfintilor Isihasti si Marturisitori
Acatistier al Sfintilor Isihasti si Marturisitori Preaslăvirea lui Dumnezeu și cinstirea Sfinților este o punte luminoasă între cele vremelnice și cele veșnice. Oferim rugătorilor creștini acest Acatistier, nădăjduind că ne va fi tuturor spre folos duhovnicesc, în străduința de a ne alipi de tot binele 34.00 Lei
Minunatele fapte si invataturi
Minunatele fapte si invataturi „Câştigaţi virtuţile opuse păcatelor. Tristeţea este călăul care ucide energia de care avem nevoie ca să primim în inimă pe Duhul Sfânt. Cel trist pierde rugăciunea şi este incapabil de nevoinţele duhovniceşti. În niciun caz şi indiferent de situaţie să 27.00 Lei
Sfaturi pentru familia crestina
Sfaturi pentru familia crestina Rugăciunea Stareților de la OptinaDoamne, dă-mi să întâmpin cu liniște sufletească tot ce-mi aduce ziua de astăzi.Doamne, dă-mi să mă încredințez deplin voii tale celei sfinte.În fiecare clipă din ziua aceasta povățuiește-mă și ajută-mă în toate.Cele ce 29.00 Lei
Rugaciunea inimii
Rugaciunea inimii „Rugăciunea nu este o tehnică elaborată, nu este o formulă. Rugăciunea inimii este starea celui ce se află înaintea lui Dumnezeu. Dumnezeu este atotprezent, însă eu nu sunt întotdeauna prezent înaintea Lui. Am nevoie de o tradiție vie, de un Părinte 34.00 Lei
Dialoguri la hotarul de taina
Dialoguri la hotarul de taina Cartea aceasta de dialoguri cu Părintele Valerian, unul dintre cei mai mari duhovnici ai României de astăzi, este de o frumusețe rară prin arta cuvântului și adâncimea spiritului. Ea răspunde întrebărilor omului contemporan mai însetat de mântuire decât 38.00 Lei
Bucuria cea vesnica. Nasterea si Invierea Domnului
Bucuria cea vesnica. Nasterea si Invierea Domnului Părintele Ieromonah Valerian Pâslaru, Starețul Mănăstirii Sfântul Mucenic Filimon, unul dintre cei mai apreciați duhovnici contemporani, în cartea de față, în convorbirile sale cu teologul și scriitorul Florin Caragiu, ne vorbește despre renaștere și 32.00 Lei
Un graunte de iubire. Despre o viata traita cu sens
Un graunte de iubire. Despre o viata traita cu sens De atât avem nevoie pentru a trăi cu mai multă credință și a face bine celor de lângă noi. Într-o lume care pare să uite cât de prețioasă este viața, această carte este un mesager al speranței: împreună, putem să transformăm un grăunte de iubire într-un 55.00 Lei
CrestinOrtodox Mobil | Politica de Cookies | Politica de Confidentialitate | Termeni si conditii | Contact