Biserica Sfintii Epictet si Astion

Biserica Sfintii Epictet si Astion Mareste imaginea.


Biserica Sfintii Epictet si Astion

Cimitirul Izvorul Nou

Cimitirul Izvorul Nou este unul dintre marile cimitire de stat din Bucuresti, alaturi de Cimitirul Bellu, Cimitirul Ghencea, Cimitirul Reinvierea, etc., si a fost amenajat cu peste 100 de ani in urma, fiind unul dintre cele mai vechi cimitire din Bucuresti. Vechimea sa este atestata de prezenta monumentelor funerare specifice acelei perioade.
 

Biserica Sfintii Epictet si Astion

Cimitirul si-a luat numele de "Izvorul Nou” de la hramul bisericii din apropiere, Biserica Izvorul Tamaduirii. Frumusetea locului, vegetatia, copacii si monumentele funerare te inspira la rugaciune si reculegere.

          Biserica Sfintii Epictet si Astion             

La inceputurile sale, acest cimitir se afla la marginea Bucurestilor, aici existand mahalaua pietarilor si zarzavagiilor, Dudesti - Cioplea. Pe aceasta suprafata se intindeau gradinile de legume ale acestora, aprovizionand toate pietele Capitalei.
 

Biserica Sfintii Epictet si Astion

Din vara anului 2004, in urma Protocolului incheiat intre Primaria Capitalei si Arhiepiscopia Bucurestilor, au fost numiti preoti in toate Cimitirele de Stat din Bucuresti.
 

In anul 2006 vechea capela, existenta in mijlocul cimitirului, a fost transformata in biserica, acesteia dandu-i-se hramul "Sfintii Epictet si Astion si Sfantul Ioan Botezatorul”, in locul sau amenajandu-se o alta, necesara depunerii celor raposati.

Biserica Sfintii Epictet si Astion

 Prin construirea Sfantului Altar cu catapeteasma, a Sfintei Mese, montarea unei centrale electrice, etc., s-a creat un spatiu propice pentru activitatea liturgica.

Biserica Sfintii Epictet si Astion

In vara anului 2007, in ziua de 8 iulie - hramul Sfintilor Epictet si Astion - a fost oficiata Sfintirea Mica a bisericii, cu Sfantul si Marele Mir si Aghiasma, de catre Prea Sfintitul Sebastian Ilfoveanul, pentru a se putea oficia Sfanta Liturghie si celelalte Sfinte Slujbe.
 

Biserica Sfintii Epictet si Astion

In luna octombrie a anului 2007, au fost demarate lucrarile de reparatie interioara, executandu-se si o noua pictura, de catre o echipa condusa de maestrul Horia Ghelu si Costel Micu, ucenicul Parintelui Sofian Boghiu.
 

Biserica Sfintii Epictet si Astion

Lucrarile s-au executat prin stradania Consiliului General al Municipiului Bucuresti si Administratia Cimitirelor si Crematoriilor Umane.
 

          Biserica Sfintii Epictet si Astion             Biserica Sfintii Epictet si Astion

Biserica Sfintii Epictet si Astion - Izvorul Nou - programul slujbelor

Slujbele de inmormantare si de parastas din cursul saptamanii se oficiaza de catre Preotul Ioan Viorel Petcu. Telefon: 0722.621.307; 0722.722.974. Duminica nu se fac parastase.
 

Biserica Sfintii Epictet si Astion

Sambata

08.30-09.30 - Utrenia si Slujba Parastasului

Duminica si in zilele de sarbatori

09.00-12.00 - Utrenia si Sfanta Liturghie

Cimitirul Izvorul Nou - localizare

Strada Drumul Murgului, nr. 36, sector 3, Bucuresti

Telefon: 021 / 324.47.40

Pe aceeaşi temă

14 Iunie 2012

Vizualizari: 8649

Voteaza:

Biserica Sfintii Epictet si Astion 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE