Inaltarea Domnului; Sf.Apostol Andronic; Sf. Iunia; Cuviosii Nectarie si Teofan

Informatii despre Sarbatoarea - Inaltarii Domnului

Sfantul Apostol Andronic si Sfanta Iunia

 

    

Sfantul Apostol Andronic impreuna cu Sfanta Iunia, ajutatoarea sa, a fost vestit in ceata sfintilor saptezeci de apostoli, fiindca a crezut in Hristos, mai inainte de Sfantul Apostol Pavel. Acestia au fost rude ale Sfantului Apostol Pavel, precum marturiseste singur de aceasta in epistola cea catre Romani, unde zice: Inchinati-va lui Andronic si Iuniei, rudeniile mele si impreuna robiti cu mine, care sunt vestiti intre apostoli si care au crezut in Hristos mai inainte de mine.

    

Sfantul Andronic a fost episcop in Panania. El insa a fost propovaduitor si invatator nu numai al unei cetati si tari, ci si a toata lumea; pentru ca, alergand pretutindeni fara preget, a smuls din temelie inselaciunea diavoleasca, propovaduind pe Hristos. Si, avand impreuna ajutatoare pe minunata Iunia si, murind cu ea pentru lume, dar vietuind numai pentru Hristos, pe multi i-a atras la dumnezeiasca cunostinta.

Ei au stricat capistile idolesti, au zidit biserici dumnezeiesti, au izgonit duhurile cele necurate din oameni si au tamaduit patimile celor neputinciosi. Ei au platit datoria cea de obste a firii, ca niste oameni buni platnici si, ducandu-se din aceste de aici, au luat de la Domnul cununa apostoliei si a muceniciei, ca unii ce au patimit mult de la cei necredinciosi, ale caror sfinte moaste, impreuna cu moastele multor sfinti mucenici, s-au aflat in locasurile cele din Evghenia si s-au adeverit prin descoperire, precum se scrie despre aceasta in 22 zile ale lunii februarie.

 

.

12 Februarie 2009

Vizualizari: 707

Voteaza:

Inaltarea Domnului; Sf.Apostol Andronic; Sf. Iunia; Cuviosii Nectarie si Teofan 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE