AUTONOMIA EPARHIALA. JUDECAREA PRICINILOR DINTRE IERARHII DIN APUS. SINODUL EPISCOPILOR VECINI - 3 Sard.

Episcopul Osiu zise Aceasta inca este de nevoie a se adauga ca nici unul dintre episcopi sa nu treaca de la eparhia sa in alta eparhie, in care se gasesc episcopi, fara numai de s-ar chema de fratii cei ce sunt intrinsa; spre a nu se parea ca noi inchidem usile dragostei. Asemenea trebuie sa ne ingrijim si pentru ca, daca in vreo eparhie careva dintre episcopi ar avea pricina impotriva fratelui si impreuna episcopului sau, nici unul dintre acestia sa nu cheme episcopi din alta eparhie drept judecatori. Iar daca cumva vreunuia dintre episcopi i s-ar parea ca este condamnat in vreo pricina si ar socoti ca pricina lui nu este rea, ci buna, ca astfel sa se innoiasca judecata, de s-ar parea dragostei voastre sa cinstim memoria Sf. Petru si sa se scrie lui lulin, episcopul Romei, in privinta celor care s-au judecat ca. Prin episcopii vecini ai eparhiei, de ar trebui, sa se innoiasca judecata si el sa dea pe judecatori.
Iar de nu s-ar putea dovedi ca pricina lui este de acest fel, incat sa fie nevoie de a doua judecata, atunci cele o data judecate sa nu se mai desfaca si cele facute sa ramana intarite.

15 Mai 2009

Vizualizari: 311

Voteaza:

AUTONOMIA EPARHIALA. JUDECAREA PRICINILOR DINTRE IERARHII DIN APUS. SINODUL EPISCOPILOR VECINI - 3 Sard. 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE