Atelierele de pictura, vesminte preotesti si tiparituri ale Manastirii Robaia

ATELIERUL DE PICTURA

Atelierul de pictura este insufletit de lucrarea smerita a maicutelor, care picteaza icoane pe lemn cu "finete si minutiozitate", respectand intru totul "canoanele picturii bizantine".

Lucrarile lor impodobesc multe altare, precum si locuintele unor credinciosi care, ajungand in acest loc binecuvantat, au fost atrasi de frumusetea chipurilor dumnezeiesti pictate de catre calugaritele de la Robaia.

Adevarate "pictorite" cu acul, maicile, trudesc si ele cu rugaciunea "neincetata pe buze si-n inima", in atelierul de vesminte preotesti, odajdii purtate de multi slujitori ai Domnului. Ele lucreaza egal pentru preotii si arhiereii din tara noastra, din Tara Sfanta si chiar de la Muntele Athos.

Racla Sfintei Mucenite Filoteia de la Manastirea Curtea de Arges este impodobita cu un vesmant brodat tot la Robaia.

TIPARITURI

Editarea revistei "Lacrimi" (primul numar aparut in luna ianuarie 1999) s-a facut in scopul introducerii Manastirii Robaia in circuitul turistic, data fiind apropierea sa de traseul Campulung Muscel - Curtea de Arges.

Publicatia dezvolta teme religioase, de interes, subiecte de istorie, sociologie, literatura, eseistica si are un colectiv redactional, atat din lumea monastica, unde se regasesc destule condeie zburdalnice, cat si din cea laica. Nu lipsesc dezvaluirile de senzatie, privind unele controverse stiintifice; sfaturile si folclorul autentic.

Altfel spus, o revista de tinuta, conceputa intr-o maniera profesionala.