Cine sunt cei afectati de magie ?

Cine sunt cei afectati de magie ? Mareste imaginea.

Cei ce traiesc in pacat

Din experienta Bisericii noastre cunoastem ca cei ce fac pacate, mai ales cei ce sunt robiti patimilor trupului, sunt expusi magiei. Cu alte cuvinte, pacatele lor ii dezarmeaza complet, ei dandu-se poftelor diavolului. Dar daca purtati o cruce, daca va inchinati sfintelor moaste sau daca aveti o Evanghelie acasa, cum va poate afecta magia?

Fiindca Iulian Apostatul si-a facut semnul crucii cu mainile curate, dracii care-l atacau la porunca vrajitorului s-au imprastiat ca fumul. Dar dupa ce a macelarit un copilas, dupa ce i se spusese sa faca asa de catre vrajitor si isi spalase mainile in sange, nu mai conta de cate ori isi facea semnul crucii. N-a avut nici un efect, iar dracii l-au infrant. Pacatul lui il facuse nevrednic de paza dumnezeiasca. De aceea, daca savarsiti pacate de moarte, atunci nici moastele, nici crucea, nici Evanghelia nu vor folosi la nimic impotriva magiei.

Participarea neregulata la Biserica si impartasirea rara

Participarea la biserica. La Dumnezeiasca Liturghie, oamenii care sunt demonizati urla: "Ard, ard." Din ce pricina ard? Este din pricina dumnezeiescului har, care la Liturghie se revarsa ca o apa. Deci Dumnezeiasca Liturghie este foc care-l arde pe diavol (si farmecele lui). Astfel ca oamenii care nu participa regulat la biserica pot fi afectati de farmece. Iata de ce: insusi diavolul, la o adunare a ocultistilor, le-a interzis sa participe la Dumnezeiasca Liturghie. Sfantul Macarie Egipteanul i-a spus unei femei careia i se facuse farmece sa nu lipseasca niciodata de la Biserica.

Impartasirea neregulata. "Vrajile se prind de tine deoarece nu te-ai impartasit de cinci saptamani", i-a spus Sfantul Macarie acelei femei amintite mai sus. "Deci, daca va impartasiti rar, ii dati diavolului un bat cu care sa va bata." Rugaciunile inainte de Sfanta Impartasanie spun: "Ca nu cumva indepartandu-ma prea multa vreme de impartasirea de Tine, sa fiu prins de lupul cel intelegator."

Ce-i de facut ?

Tot cel "vrajit" trebuie: sa se departeze de pacat, sa se duca la biserica, sa se spovedeasca si sa se impartaseasca cu Sfintele Taine, sa bea agheasma in fiecare zi, sa se roage si sa tina post regulat, sa i se citeasca rugaciunile de exorcizare (Molitfele Sfantului Vasile, etc.) o data pe saptamana. Numai astfel poate fi biruita vraja si arsa ca paiele.

Arhimandritul Vassilios Bacoiannis

Pe aceeaşi temă

08 Iunie 2012

Vizualizari: 14892

Voteaza:

Cine sunt cei afectati de magie ? 5.00 / 5 din 2 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE