Doua mari

Doua mari Mareste imaginea.

Exista doua mari in Palestina. Una este cu apa dulce, iar in ea traiesc pesti. Pete de culoare verde impodobesc tarmurile sale. Copacii isi intind ramurile deasupra ei si isi intind radacinile insetate sa guste din apele sale tamaduitoare.

De-a lungul tarmurilor sale copiii se joaca, asa cum copiii se jucau cand El era acolo. El o iubea. Putea privi luciul sau argintiu cand le vorbea oamenilor in parabole. Iar pe o colina aflata in apropiere El a hranit 5000 de oameni.

Raul Iordan formeaza aceasta mare cu apa sclipitoare ce vine din dealuri. Oamenii isi construiesc casele in apropierea sa, iar pasarile cuiburile lor; si fiecare forma de viata se bucura pentru ca se afla acolo.

Raul Iordan curge spre sud intr-o alta mare. Aici nu sunt bancuri de pesti, nic frunze care se misca in bataia vantului, nici cantecul pasarilor, nici rasetele copiilor. Calatorii cauta alt traseu, in afara de cazul unor probleme urgente.

Aerul atarna greu deasupra apei sale si, niciun om, niciun animal, nicio pasare nu se adapa din apa sa.

Ce anume face sa existe aceasta mare diferenta intre aceste mari vecine? Nu raul Iordan. El varsa aceeasi apa dulce in amandoua. Nu solul in care ele se afla si nici tara dimprejurul lor.

In aceasta consta diferenta. Marea Galileii primeste Iordanul dar nu-l pastreaza. Pentru fiecare picatura care curge in ea o alta picatura curge in afara sa. A primi si a oferi se intampla in masuri egale.

Cealalta mare este vicleana, pastrand castigul sau cu gelozie. Nu este tentata sa manifeste niciun impuls de generozitate. Fiecare picatura pe care o primeste, o pastreaza.

Marea Galileii daruieste si traieste. Cealalta mare nu ofera nimic. Se numeste “Moarta”. Exista doua feluri de oameni in lume. Exista doua mari in Palestina.

Bruce Fairchild Barton (5 august 1886 - 5 iulie 1967), a fost un scriitor si om politic american.

Traducere: Radu Alexandru

Pe aceeaşi temă

09 Aprilie 2014

Vizualizari: 447

Voteaza:

Doua mari 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE