Familie sau cariera?

Familie sau cariera? Mareste imaginea.

Părinţii trebuie să-şi facă vreme cât mai multă pentru copii chiar în dauna muncii lor şi carierei lor, iar femeile trebuie să ducă viaţă simplă, ca să se poată ocupa mai mult de copiii lor atunci când aceştia au nevoie. (Stareţul Paisie Aghioritul)

Bărbatul trebuie să se mulţumească cu puţin, cu cele de care este neapărată nevoie, şi să nu se arunce la mult, fiindcă atunci va avea mai multă vreme ca să stea acasă cu nevasta şi copilaşii, să se ndeletnicească cu faptele bune, să se roage şi, îndeobşte, să petreacă în căldura şi confortul familiei, nu să fie tot timpul încordat, încercând să câştige tot mai mult. Cred că soluţia corectă nu stă în a câştiga o grămadă de bani, ci în organizarea creştină a vieţii noastre, fiindcă omului i s-a zis că nu merită să îşi facă griji pentru multe, căci un singur lucru este de trebuinţă (Lc. 10, 41-42). (Stareţul Paisie Aghioritul)

Singuri ne complicăm viaţa mult alergând după bunuri materiale. Nu ne gândim că cu cât avem mai multe bunuri ale civilizaţiei, cu atât mai multe probleme ne adăugăm nouă înşine şi familiei noastre. Ne agităm peste măsură, pierzându-ne preţioasa linişte. Ne împrăştiem. Femeia este silită să lucreze pentru că, chipurile, nu ajung banii, iar ca rezultat copiii rămân lipsiţi de mamă. Pentru nişte lucruri neînsemnate pierdem sensul şi scopul familiei.

- Totuşi, cei mai mulţi dintre noi nutrim iluzia că nu o scoatem la capăt cu banii, şi de aceea tot mai multe femei lucrează.

- Nu o scoatem la capăt cu banii fiindcă vrem să avem video, televizor, maşină nouă, o mulţime de bijuterii. Ne înghite deşertăciunea şi nu ne putem opri deloc, vrem tot mai mult, şi ca urmare copiii rămân lipsiţi de atenţie. Aceasta este o greşeală uriaşă, iată ce trebuie să pricepem. Atunci problema va înceta să existe. (Stareţul Paisie Aghioritul)

Fragment din cartea "Cum sa educam ortodox copilul. 300 de sfaturi intelepte pentru parinti de la sfinti si mari duhovnici", Editura Sophia

Cumpara cartea "Cum sa educam ortodox copilul. 300 de sfaturi intelepte pentru parinti de la sfinti si mari duhovnici"

Pe aceeaşi temă

22 Noiembrie 2019

Vizualizari: 760

Voteaza:

Familie sau cariera? 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

familia cariera

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE