Sa ne lasam in mana lui Dumnezeu, ca lutul in mana olarului

Sa ne lasam in mana lui Dumnezeu, ca lutul in mana olarului Mareste imaginea.

Sfintii Parinti ne indeamna sa ne lasam in mana lui Dumnezeu, ca lutul in mana olarului. Cand harul lui Dumnezeu este lucrator in noi, toate ne sunt usoare. Dimpotriva, cand lipseste harul, toate sunt grele. Nu intamplator, Sfintii Parinti ne atentioneaza ca voia noastra este mai pagubitoare decat orice demon. Sfatul lor era sa ne ferim de voia noastra mai mult decat de diavoli. Sfantul Ioan Scararul marturiseste ca cine isi face voia, isi este siesi mai mult decat un diavol. Acela nu are nevoie de diavoli.

Ca sa intelegem mai bine cat de important este Dumnezeu in viata noastra, e bine sa ne amintim de momentul in care Petru este chemat sa mearga pe apa catre Domnul.

Cata vreme Sfantul Petru priveste catre Hristos, depaseste puterile firesti, merge pe apa ca pe uscat. Insa, in momentul in care isi ia privirea de la Hristos, se afunda. Asadar, cat timp esti cu Hristos, poti merge linistit, chiar daca in stanga si in dreapta ai parte de foc. Insa, daca te desparti de Hristos, te arzi.

Taierea propriei noastre vointe, inseamna golire de sine. Iar aceasta golire, te face sa nu mai cauti indreptatire de sine, ci cautarea si implinirea voii lui Dumnezeu. Iar implinirea vointei lui Dumnezeu ne face cu adevarat liberi.

Retineti, libertatea nu inseamna posibilitatea de a alege intre bine si rau, ci adevarata libertate este alegerea permanenta a binelui. Deci, a fi liber nu inseamna sa poti face tot ce vrei.

Iulian Predescu

Pe aceeaşi temă

09 Decembrie 2019

Vizualizari: 635

Voteaza:

Sa ne lasam in mana lui Dumnezeu, ca lutul in mana olarului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE