Apara inocenta copilului tau

Apara inocenta copilului tau Mareste imaginea.

Au aparut aplicatii care restrictioneaza navigarea copiilor pe Internet. Cu ajutorul lor, copilul nu mai acceseaza site-uri interzise minorilor.

Din nefericire, sunt parinti care considera ca instalarea acestor aplicatii, garanteaza moralitatea copilului. In realitate nu prezenta softului pastreaza puritatea copilului, dupa cum nici absenta lui nu duce la caderea morala a acestuia.

Sanatatea morala e data de buna vietuire din famile, de adevarata rostire din casa, de prezenta sa in biserica, de impartasirea cu Trupul si Sangele Domnului, etc. In niciun caz de o aplicatie de acest gen.

Duhovnicul nu-i spune desfranatului ca e nevoie sa se lege la ochi atunci cand iese in lume, daca doreste sa fie vindecat de aceasta patima. Dupa cum nu-i cere celui ce fura sa se lege la maini atunci cand iese din casa.

Nu prezenta acestei aplicatii ar trebui sa aduca liniste parintilor, ci faptul ca desi copilul sau putea naviga si pe alte site-uri, nu a facut-o pentru ca nu a simtit nevoia, pentru ca are un alt tip de hrana.

Astazi ni se cere sa ne implicam mai mult in viata virtuala a copilului, nu in viata sa reala, ca si cand calculatorul ii ofera copilului buna cuviinta sau bunul simt. Cum s-a ajuns aici? Prin vestejirea vietii interioare. Am ajuns sa nu mai credem decat in ceea ce se percepe la suprafata. Ceea ce nu se vede, nu exista.

Am convingerea ca o buna crestere a copilului il va ajuta sa faca fata pericolelor virtuale. Prezenta unei aplicatii de genul cel amintit il va ajuta pe copil sa nu fie o victima in propria casa, dar cu siguranta va fi o victima in orice loc care ii va da posibilitatea sa "navigheze" spre ceea ce i-a fost interzis.

Indiferent cat de mult se va schimba lumea Internetului, nicio aplicatie nu ne da dreptul sa renuntam la a mai fi parinti. Inocenta copilului nu se apara cu adevarat prin aceste metode. Daca un mesaj de genul: “Apara inocenta copilului tau” se rezuma doar la a cumpara si instala o aplicatie, e semn ca esti pe calea de a nu mai sti sa faci nimic, in afara de a cumpara.

Mircea Vulcanescu spunea ca asa este facuta lumea, ca vorbele sa insemne anumite lucruri; si pentru ca lucrurile se schimba, insa vorbele raman, ne obisnuim a boteza cu acelasi nume lucruri care s-au prefacut pe nesimtite in altele.

Asadar, e posibil ca unii sa creada ca daca au cumparat o aplicatie, inseamna ca s-au ocupat de buna crestere a copilului. Persoanele de acest gen nu sunt departe de cei care in ziua de apoi, cand se va face judecata despre tot ce am facut aici, in lume, vor veni si vor zice: "Doamne, Doamne, au nu in numele Tau am prorocit, nu in numele Tau am scos demoni si nu in numele Tau minuni multe am facut?" Si li se va raspunde: "Niciodata nu v-am cunoscut pe voi. Departati-va de la Mine cei ce lucrati faradelegea”"(Matei 7, 21-23).

Dupa cum cel ce spune Doamne, Doamne nu va intra in Imparatia Cerurilor, ci cel care face voia Tatalui ceresc, tot astfel, nu cel ce cumpara, ci cel ce isi pune viata pentru copilul sau, se aseamana "barbatului intelept care a cladit casa lui pe stanca, a cazut ploaia, au venit raurile mari, au suflat vanturile si au batut in casa aceea, dar ea n-a cazut, fiindca era intemeiata pe stanca" (Matei 7, 24-25).

Adrian Cocosila

 

Pe aceeaşi temă

02 Aprilie 2012

Vizualizari: 4484

Voteaza:

Apara inocenta copilului tau 0 / 5 din 0 voturi. 2 review utilizatori.

Comentarii (2)

  • Tudor StefanPostat la 2011-04-07 16:02

    Mohamed spunea că este bine să Îl rogi pe Dumnezeu să nu ţi se fure cămila dar, dacă pleci de lângă ea este bine să o legi. Sigur că avem de învăţat din filozofia tuturor, atâta timp cât nu contravine moralei creştine. În esenţă morala acestei pilde este că nu putem substitui educaţia copilului printr-un astfel de program dar, şi că acest program este util pentru a limita accesul copiilor faţă de informaţiile adresate altor categorii de vârstă. Sigur că urmând pildele creştine, mai bine aruncăm calculatorul care ne oferă astfel de informaţii nocive decât să cădem pradă patimilor. Doamne ajută!

  • Marioara MihelePostat la 2011-04-06 08:16

    Da nmic mai adevarat ,nu trebuie sa ne multumim doar cu o aplicatie si sa credem ca totul este OK. Fiindca nu este asa ,educatia si cei sapte ani de acasa are cel mai important rol in formarea copiilor .Si socoteala vom da cu totii la cel de Sus numai ca multi nu vor sarealizeze acest lucru sau pur si simplu nu cred si acest aspect este si mai grav . Citatul din articol este cit se poate de convingator "Asadar, e posibil ca unii sa creada ca daca au cumparat o aplicatie, inseamna ca s-au ocupat de buna crestere a copilului. Persoanele de acest gen nu sunt departe de cei care in ziua de apoi, cand se va face judecata despre tot ce am facut aici, in lume, vor veni si vor zice: "Doamne, Doamne, au nu in numele Tau am prorocit, nu in numele Tau am scos demoni si nu in numele Tau minuni multe am facut?" Si li se va raspunde: "Niciodata nu v-am cunoscut pe voi. Departati-va de la Mine cei ce lucrati faradelegea”"(Matei 7, 21-23" Bunul Dumnezeu sa ne ajute pe toti ca sa facem lucruri bineplacute Lui si folositoare noua tuturor aici pe pamint atit sufletului cit si trupului . Doamne Ajuta !

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE