Bona trebuie sa aiba credinta

Bona trebuie sa aiba credinta Mareste imaginea.

Bona este persoana care se ingrijeste de buna crestere a copilului. Sau asa ar trebui sa se intample. Bona nu are rolul de a-l ajuta pe copil sa creasca oricum, ci cum trebuie. Si pentru ca traim intr-o lume care pune pret pe argumente, calcule, explicatii, cautam o persoana cu experienta si cu o anumita educatie.

Dar e oare de ajuns ca il intalnesti pe cel care este mai inteligent si mai calificat decat multe persoane din acest domeniu de activitate, ca sa spui "da, ea este persoana care se va ocupa de cresterea copilului meu"? Eu cred ca nu. Pentru mine cel mai important lucru este sa aiba credinta in Dumnezeu. Sigur, e posibil sa mi se spuna ca sunt inapoiat. Dar am mai multa incredere intr-o persoana care nu traieste cu gandul ca poate ceva sau ca este cineva, fara Dumnezeu.

Oare de ce, atunci cand din nefericire, parintii nu se pot ocupa de cresterea copilului alearga mai intai la rude, la cunoscuti si in cele din urma la straini? Pentru ca isi doresc oameni cu inima mare. Vor sa aiba un copil care sa creasca cu inima deschisa tuturor. Iar crestinul, persoana in care bate inima lui Hristos, cea care ii poarta pe toti, poate oferi acest lucru.

Vom fi mai multumiti daca atunci cand vom ajunge acasa, vom avea parte de un copil hranit si odihnit, dar care nu mai cunoaste bucuria intalnirii, imbratisarea, sarutul? Ma tem ca nu.

Nu imi doresc sa se creada ca sunt impotriva oamenilor cultivati, ci doresc sa spun ca o bona adevarata este aceea care vede dincolo de ea. Nu e de ajuns sa spui asemeni fariseului: eu postesc, eu dau zeciuiala, eu nu sunt ca toti ceilalti (Luca 18, 9-14), pentru ca stim ca nu acesta s-a intors mai indreptat la casa lui, ci vamesul.

Am convingerea ca o bona care nu va avea raspuns la anumite probleme, va fi intarita de Dumnezeu sa gaseasca raspuns bun. Prea usor uitam cat de mult inseamna a crede. E de ajuns sa ne amintim de femeia cananeeanca, careia Hristos ii spune: "O, femeie, mare este credinta ta; fie tie dupa cum voiesti! Iar Evanghelia precizeaza: Si s-a tamaduit fiica ei din ceasul acela" (Matei 15, 28).

Asa ca nu este atat de important istoricul de genul - unde a mai lucrat, ce varste aveau copiii de care s-a ingrijit, cat timp a lucrat la familiile precedente, etc, daca e o persoana lipsita de credinta.

O bona care cauta mai intai banul si nu buna crestere a pruncului, nu-i crestina. Iar parintii sa aseze in ei aceasta aducere aminte: credinta bonei e un semn datator de speranta pentru buna crestere a copilului, dar nu e de ajuns, daca ea nu este sporita de propria lor credinta.

Adrian Cocosila

02 Aprilie 2012

Vizualizari: 4862

Voteaza:

Bona trebuie sa aiba credinta 3.67 / 5 din 3 voturi. 9 review utilizatori.

Comentarii (9)

  • Lucian AlexePostat la 2012-07-17 19:55

    Poate va parea ca judec lucrurile simplist, dar : Fecioara Maria si-ar fi lasat pruncul in grija unei bone? Care e rationamentul pentru a pleca sa lucrezi cand copilul tau are cateva luni? Preferi ca acel copil sa aiba cele materiale si sa risti educatia lui?

  • Raluca Maria BiltacPostat la 2012-05-29 19:25

    Doamne ajuta, Cautam si noi o bona pentru fetita noastra de aproape 8 luni. Eu urmeaza sa ma intorc mai repede la serviciu si avem nevoie de o persoana credincioasa. Suntem din Timisoara. Va rog mult daca poate cineva sa ne ajute! Va multumim, Doamne ajuta!

  • roxana RoxanaPostat la 2011-08-10 20:05

    Iubesc foarte mult copiii. Dumnezeu nu ne-a dat si noua copilasi, desi suntem casatoriti de 5 ani. lucrez ca educatoare si mi-ar place tare mult sa am grija de copilasi dupa program. Am mai avut grija de 3 copilsi.

  • Catalina Enache Postat la 2011-04-06 13:30

    Este f greu sa-ti stii copilul pe mainile unei persoane care nu Il cunoaste pe Dumnezeu.Eu sunt in situatia aceasta, din pacate. E f harnica si pozitiva de fel,e matusa mea, dar copilul meu de 2 ani jum saptamana trecuta repeta prin casa "mama dacului"... Mi s-a rupt ceva in mine in momentul acela...Acum mai am si un bebe de 10 zile si ma gandesc sa caut o persoana care sa continue ceea ce incercam noi, parintii sa sadim in inimile copilasilor. Nu voi sta prea mult pe acasa, trebuie sa merg la serviciu,asadar, daca cunoasteti pe cineva disponibil, anuntati aici, va rog!

  • maria ifrim Postat la 2011-03-28 16:22

    Dragilor, vreau si eu o bona, asa cum o descrieti voi...pentru 2 ore pe zi (17-19)! Nu mi-a fost dat sa gasesc asa ceva! Desi este luata de prin curtea bisericii, pare ca ma aude cand eu ii stabilesc regulile. Oare ar trebui sa ma rog pentru rabdare sau sa gasesc alta bona!

  • NICOLETA-FLORICA JITEAPostat la 2011-03-28 12:57

    Este foarte adevarat ce spuneti..doamna CRISTINA, eu acum am grija de o batranica,era foarte bolnava,nu te puteai apropia de dansa,dar ma rugam intruna sa pot avea o portita sa intru in sufletul ei...cu voia lui DUMNEZEU,acum ma iubeste ca pe propria fata a dumneaei...MULTUMESC DOAMNE!!!

  • m vass Postat la 2011-03-28 12:05

    Sa facem tot posibilul ca sa ne rugam neincetat: "Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine pacatosul/pacatoasa! Daca noi incercam, fiecare in dreptul nostru, sa ramanem in DRAGOSTE...multe se pot schimba fiindc "DUMNEZEU ESTE DRAGOSTE".

  • iordache cristinaPostat la 2011-03-28 08:31

    Este foarte adevarat!! Cand am reveit la servici, fetita avea 11 luni, si cea care a stat cu ea a fost o matusa de-a socrului.... O femeie extraordinara, calma si plina de credinta. La varsta de 2 ani si cateva luni, fetita mea invatase de la dansa "Tatal Nostru" si divese rugaciuni pentru copii..de pe vreamea cand era dansa copil. Am ramas uimita, in seara cand ii spuneam rugaciunea la culcare, si fetita a inceput sa o spuna singura. I-a transmis fetiei calmul si rabdarea dansei. Am fost foarte multumita! cu drag, Cristina

  • COSTICA MALAIPostat la 2011-03-28 08:07

    A-ti incheiat foarte bine articolul unde a-ti aratat ca si parintii trebuie sa fie credinciosi pentru a cauta o bona crestina. Eu am un singur copil si l-am educat in spirit crestin ,i-am spus si i-am demonstrat ca in general in viata de zi cu zi te poti baza pe ajutorul sau sfatul unui crestin pentru ca acesata ca si tine are un prieten comun pe BunulDumnezeu. Ma gindesc tot mult ce s-ar intimpla cu tara nostra daca am avea niste conducatori crestini?

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE