Cer nou si pamant nou

Cer nou si pamant nou Mareste imaginea.

Lumea de dupa Invierea de Apoi nu va mai fi identica cu cea prezenta in lumea de aici. Trupul inviat nu va fi asemanator nici cu cel pe care il purta Adam inainte de caderea in pacat, ci va fi un trup neschimbator, asemeni celui pe care Il are Hristos inviat din morti.

Intreaga creatie va fi noua. Cerul si pamantul nu vor fi precum celor aduse la existenta din nimic, de Dumnezeu. De aceea vorbim de cer nou si pamant nou. Ar fi un nonsens sa avem trupuri transfigurate si pamantul si cerul de acum. De vreme ce trupurile vor fi induhovnicite, se cade ca si lumea sa fie preschimbata in ceva imaterial si nestricacios. Toate vor fi mai presus de cuvant, intrecand intelegerea omeneasca.

In Crez, marturisim "Astept invierea mortilor si viata veacului ce va sa fie", ceea ce inseamna ca scopul vietii noastre este pregatirea pentru acest cer nou si pamant nou, unde nu vor mai fi prezente moartea, intristarea, intunericul, durerea etc. Iar in noaptea de Inviere cantam: "Iata, acum toate s-au umplut de lumina - si cerul si pamantul si cele de sub pamant!", ceea ce ne descopera ca Invierea Domnului a schimbat materia.

In lumea de dincolo vom avea parte de aceasta noua materie, curata, fara stricaciune si fara pieire. Spre aceasta noua materie va trece toata materia din care este creata lumea prezenta si asa se vor naste un cer nou si un pamant nou, precum vesteste Scriptura (Apoc. 21, 1).

Toate vindecarile savarsite de Hristos prefigureaza vindecarea finala, adica viata vesnica, lipsita de boala si moarte din cerul nou si pamantul nou. Vindecarile Sale sunt semnele prezentei Imparatiei lui Dumnezeu in lume. Acest lucru inseamna ca lumea inca de acum este in prefacere. Lumea in care traim si cerul nou si pamantul nou nu trebuie sa fie gandite intr-o succesiune cronologica: "acum" numai lumea aceasta, "pe urma" doar cerul si pamantul nou.

Cerul nou si pamantul nou pot fi traite inca din aceasta lume, dar intr-un mod nedeplin.

Adrian Cocosila

 

Pe aceeaşi temă

23 Septembrie 2015

Vizualizari: 4213

Voteaza:

Cer nou si pamant nou 5.00 / 5 din 2 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE