Curajul

Curajul Mareste imaginea.

Curajul este cel care te ajuta sa infrunti cu indrazneala primejdiile si neajunsurile de orice fel. Adevaratul crestin nu cunoaste neputinta. E pururea intarit de Dumnezeu si din acest motiv stie ca toate ii sunt cu putinta. Chiar daca trece prin situatii dificile, traieste cu credinta ca Dumnezeu le va rezolva. Asta nu inseamna ca el sta cu mainile in san si asteapta lucrarea lui Dumnezeu.

Lucreaza spre iesirea din acele situatii, plin de curaj. Este dupa cum spune Sfantul Ioan Scararul: «un neobosit silitor al firii». Nu intamplator in Scriptura ni se spune “nu va inspaimantati, nu va temeti, pentru ce sunteti asa de fricosi?, indrazneste fiule etc.

Indiferent de cadere, trebuie sa avem curajul sa ne ridicam. Ori de cate ori apare in noi gandul ca nu mai suntem iubiti de Dumnezeu din cauza pacatelor, sa ne aducem aminte de fiul risipitor, care dupa ce isi vine in fire nu este certat de Dumnezeu pentru caderile sale, ci este imbratisat. Si tot timpul sa avem in vedere ca "acolo unde s-a inmultit pacatul, acolo va prisosi harul". Astfel, celor ce au cazut mult din relatia cu El, le trimite niste stari harice pe care nu le au multi din cei care se roaga in biserica.

Resemnarea in fata pacatului nu este acceptabila. Resemnarea creeaza un spatiu si mai mare de manifestare a pacatului. Si cu cat spatiul este mai mare, cu atat mai mult nu-I permitem lui Dumnezeu sa lucreze in noi. Fara curaj, lucram cel mult o vreme si din nou cadem. Tot ce incepe Dumnezeu in sufletul nostru, noi nu-L lasam sa termine. Multi au auzit chemarea catre mantuire, dar din lipsa curajului putini s-au pus pe ea si multi din acest putin s-au intors.

Omul are nevoie de curaj pentru a se mantui, dar fara lepadarea parerii de sine si a impunerii voii proprii, ajunge la o indrazneala care denatureaza relatia sa cu Dumnezeu. Fara aceasta lepadare, omul ajunge chiar la razvratirea impotriva lui Dumnezeu. Dar prin aceasta lepadare, toate rostirile, gandurile si faptele sunt savarsite potrivit vointei Domnului, de parca le-ar savarsi chiar El.

Retineti ca decaderea nu necesita curaj. Dar ca viata lui Hristos sa devina viata noastra, e nevoie de mult curaj.

Adrian Cocosila

.
Pe aceeaşi temă

26 Mai 2013

Vizualizari: 5580

Voteaza:

Curajul 5.00 / 5 din 3 voturi. 3 review utilizatori.

Comentarii (3)

  • adriana gheorghePostat la 2013-05-29 03:36

    Dumnezeu sa ne intareasca si sa ne dea curajul Sau sa putem razbate in vremurile ce vor sa FIE.Hristos a Inviat! Adevarat a Inviat!

  • Iovanov DeianPostat la 2013-05-27 10:44

    Mulțumesc pentru acest articol minunat. Dumnezeu să vă binecuvinteze și să vă ajute în munca voastră ! Hristos a înviat !

  • ghita doruPostat la 2013-05-27 05:12

    unde-i frica acolo e si pedeapsa, spune apostolul pavel, exemple multiple ,in parericul sfintiilor de la sf.chiriac la sf.filofteia, pana la varstele cele mai inintate, toti sunt nebuni dupa hristos, si curaj nebun au avut

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE