Dificultatea de a razbate pana la copii

Dificultatea de a razbate pana la copii Mareste imaginea.

Viata ne demonstreaza ca nu intotdeauna cuvantul nostru ajunge la copii. Asta inseamna ca ei au nevoie de ceva mai mult, nu doar de cuvinte. Se fac cursuri atat pentru copii cat si pentru parinti in vederea unei mai bune comunicari intre ei. Se vorbeste de o exprimare cu succes, cat si de o receptivitate ideala a ascultatorului.

Bernard Shaw spunea: Cu bani poti sa cumperi un pat, dar nu si somnul odihnitor, carti, dar nu si intelepciunea, mancare, dar nu si apetitul, haine luxoase, dar nu si frumusetea, medicamente, dar nu si sanatatea, distractii, dar nu si fericirea".

La fel stau lucrurile si cu copiii. Nu poti sa cumperi puterea de a razbate pana la inima lor. Ei au nevoie de iubire. Iar acest lucru nu se cumpara.

Asadar, ce trebuie sa facem in momentele in care vedem ca propriul copil reactioneaza negativ, se inchide in sine sau se impotriveste cuvintelor noastre? Sa ne rugam. Acesta este sfatul Parintilor. Sa ii cerem lui Dumnezeu sa ne intareasca sa-i iubim precum El ne iubeste. Si prin rugaciune putem ajunge mult mai usor la ei. Deci, orice dorim sa le comunicam, trebuie sa o facem prin rugaciune. Trebuie sa cautam si acest mod de vorbire si vom vedea ca aduce multe roade.

Cand avem parte de o problema in comunicarea cu copiii nostri, e bine sa fim cu luare aminte la propria noastra viata. Daca din ea lipseste rugaciunea, atunci nu mai e cazul sa ne intrebam de ce atata neintelegere intre noi si ei.

Nu uitati, marea poate scufunda o corabie numai atunci cand apa intra in ea. Ori rugaciunea tocmai de acest lucru ne fereseste.

Adrian Cocosila
 

Pe aceeaşi temă

12 August 2016

Vizualizari: 1082

Voteaza:

Dificultatea de a razbate pana la copii 0 / 5 din 0 voturi. 1 review utilizatori.

Comentarii (1)

  • Radu AlexandruPostat la 2016-08-12 06:14

    "Dacă un cuvânt binecuvântat cade pe o ureche surdă, să ne rugăm să restabilească mai întâi auzul copilului".

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE