Logodna nu tine loc de Cununie

Logodna nu tine loc de Cununie Mareste imaginea.

Tinerii nu mai vad ca fiind importanta Taina Cununiei. Dimpotriva, multi ajung sa o considere o piedica in a face cariera. Si astfel, acestia se casatoresc la peste 30 de ani. Altii invoca lipsa unei locuinte, a unor surse de trai decent si pe motiv ca nu vor sa traiasca intr-un mod improvizat, se multumesc cu a petrece in casa unuia dintre parinti, ferindu-se pe cat posibil sa aibe copii.

Alte persoane sustin ca nu te poti uni cu cineva pe viata, fara a proba acest lucru. Si asa ajung sa prelungeasca perioada de proba pe durata mai multor ani. Si motivele pentru care tinerii nu mai alearga la Biserica pentru oficierea Cununiei nu se opresc aici.

Pe de alta parte, avand in vedere ca Taina Cununiei nu le ofera nimic cantitativ, raman indiferenti la afirmatia ca prin aceasta Taina devin un singur trup. Nu au mustrari de constiinta ca nu se mai pot impartasi, atat timp cat pentru ei e mai importanta viata conjugala, decat unirea cu Hristos.

Dar exista si o categorie de tineri care nu vrea sa fie straina de binecuvantarea Bisericii si ajunge la preot pentru Logodna. Este adevarat ca Biserica accepta sa oficieze Logodna separat de Cununie, numai in cazul in care tinerii doresc sa-si pecetluiasca hotararea de a trai unul cu celalalt pentru totdeauna, printr-o binecuvantare a ei. Dar asta nu inseamna ca Logodna le da dreptul la o viata conjugala. Din nefericire, sunt situatii cand tinerii se multumesc cu Logodna si uita de Cununie. Se pierde din vedere ca Logodna nu tine loc de Cununie. De aceea Biserica recomanda infranarea si dupa Logodna. Sa nu pierdem din vedere ca in trecut, tinerii care primeau Logodna, locuiau impreuna numai dupa Cununie. Asadar, Biserica nu oficiaza doar Logodna pentru ca s-a modernizat, ci pentru a ne descoperi trairea ei dintru inceput.

Adrian Cocosila

.

04 Aprilie 2012

Vizualizari: 8368

Voteaza:

Logodna nu tine loc de Cununie 0 / 5 din 0 voturi. 2 review utilizatori.

Comentarii (2)

  • IVAN FLORINPostat la 2010-03-17 13:57

    A TE IMPREUNA INAINTE FARA CUNUNIE ESTE PACAT STIGATOR LA CER SI PEDEAPSA ESTE FOARTE MARE IN IAD SI PE PAMANT,GHINIOANE,NECAZURI,CEARTA (CANOANELE INTERZICE SFANTA IMPARTASANIE PERSOANELOR CARE AU FACUT ASA CEVA DEOARECE ESTE CURVIE,SI NU ARE VOIE TIMP DE 7 ANI SA SE IMPARTASEASCA NU TINE DE BANI,CASA TINE DE DUMNEZEU

  • IOAN FILIP Postat la 2010-03-12 12:44

    SPUNE TU COCOSILA DACA NU AU O CASA ,UN SALARIU DECENT[MACAR UNUL DINTRE EI]CUM SA PORNEASCA LA DRUM ? VOR DEVENI PARINTI SI TREBUIE CONDITII PENTRU COPIL !EU AM TRECUT PRIN ACESTE EXAMENE,LE CUNOSC !GASESTE TU COCOSILA O SOLUTIE ,DAR NU-L MAI INVOCA PE DOMNUL !

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE