Minuni diavolesti: extraterestrii si OZN

Minuni diavolesti: extraterestrii si OZN Mareste imaginea.

Ce legatura exista intre religie, Albert Einstein, lumea ingerilor, fenomenele OZN si teoriile asupra existentei extraterestrilor? Aparent nici una. In realitate, lucrurile sunt mult mai complexe.

De la o vreme, doua tipuri de stiri au inceput sa apara des in presa romaneasca. Primul, face referire la eforturile cercetatorilor de a gasi planete potential locuibile si forme de viata extraterestra. De prin 1960, sume imense de bani au fost si mai sunt inca alocate pe astfel de programe astronomice, care spera sa descopere sau chiar sa comunice cu forme inteligente de viata extraterestra (SETI, Phoenix, Dorothy, Darwin, Ozma, METI, Craiglist, sondele Pioneer si Voyager etc.

). S-a dezvoltat chiar si o formula, de catre Frank Drake, unul dintre pionierii si fondatorii SETI, care ar determina numarul civilizatiilor extraterestre din galaxia noastra: undeva intre 8 x 10-20 (adica nimic) si 36.4 millioane. Exista chiar si un institut american care se ocupa cu aceste cercetari: SETI Institute. Toate sunt fundamentate pe o intrebare existentiala a umanitatii: suntem singuri in univers? E drept ca unii au facut bani frumosi incercand raspunsuri la intrebarea asta, prin respectivele programe, chiar daca raspunsuri inca nu avem. Dar asta este doar speculatie.

Deocamdata, cercetatorii sunt framantati de nepotrivirea teoriei (care spune ca viata extraterestra este posibila) cu practica (pana acum nu s-a gasit in Univers asa ceva). Ca si cum insa nu era de ajuns, peste acest foc stiintific se toarna un gaz cu iz misterios: existenta extraterestrilor chiar aici, pe Terra. Dovada ar fi…fenomenele OZN. Recent, un oficial canadian a declarat ca 80 de specii de extraterestri traiesc pe Pamant.

Din acest moment, imaginatia multora este infierbantata si, peste calculele stiintifice de mai sus, se revarsa zdravene torente de imaginatie amestecata cu incertitudine. Un teren numai bun pentru ocultism, din moment ce discutia ajunge in punctul in care datele stiintifice sunt neconcludente, in schimb argumentele se muta in zona credintelor: crezi ca exista extraterestrii? Crezi in OZN?

Parerea mea personala, bazata atat pe documentari stiintifice, cat si pe literatura spiritualitatii ortodoxe, este una cat se poate de transanta: existenta inteligentei extraterestre intra in conflict direct cu credinta religioasa, conform careia omul este cununa creatiei. Poate fi o noua inselatorie universala de tip minune-tabloid, pusa la cale de demoni. Ca in Eden, cand omul a crezut ca ceea ce stia pana atunci este doar o manipulare, de care trebuia sa se elibereze. Stiu ca suna teribil de incredibil dar permiteti-mi sa explic.

Mai intai, constat ca terenul prielnic unei asemenea lucrari este deja pregatit. Omul nu numai ca doreste sa afle daca exista viata organica extraterestra ci, mai mult, cauta neaparat o inteligenta extraterestra superioara. Asa s-au dezvoltat numeroase teorii cu iz stiintific, conform carora viata pe Terra si chiar omul in sine vin din spatiu, din zona extra-terestra. Ma intreb insa: de ce oare presupunem din start ca „omuletii verzi” trebuie sa fie neaparat mai inteligenti ca noi? Un posibil raspuns ar fi: pentru ca doar asa noi putem fi creatia lor. Ar fi jenant ca omul, fiinta superioara si minunata (chiar daca isi foloseste gresit aptitudinile), sa fie creatia a ceva sub-uman. Prin urmare, exista o tendinta a omului de a se considera inferior posibilelor forme inteligente de viata extraterestre, ceea ce constituie primul pas in negarea creationismului biblic. Ramane doar ca ele sa apara cumva.

Iar ele n-au altceva de facut decat…sa apara. Deocamdata nu gasim nimic prin Univers, tot scotocind printre sori si planete, dar este cert ca fenomenul OZN este o chestiune cat se poate de reala. Declaratii, rapoarte, fotografii, chiar si imagini video (mai nou) pot sta marturie ca ceva totusi se intampla. Greu de definit exact ce anume. Ei bine, ce-ar fi sa incercam o explicatie, combinand spiritualitatea ortodoxa cu teoriile lui Einstein? Sa o luam metodic.

Albert Einstein a afirmat, prin celebra sa ecuatie E=Mc2, ca, practic, materia este energie si invers. Detectarea bosonului Higgs demonstreaza pe deplin acest lucru, fiind elementul cheie, care explica exact cum anume apare materia in Univers. Alte studii incep sa demonstreze clar ca exista o mare legatura intre starea de spirit a omului si starea sa materiala. O zona chiar interesanta de cercetare se prefigureaza a fi studierea interactiunii dintre stres, ca stare anormala a spiritului uman, si modificarile genetice. Cum s-ar spune mai in limbajul Sf. Pavel, modalitatea in care pacatul influenteaza trupul.

Ori, daca energia se poate materializa, nu-i asa ca ingerii se pot intrupa? O stim chiar si din Biblie, ca ingerii, atat cei buni cat si cei rai, pot lua forma materiala si pot interactiona cu materia si cu noi. Am putea chiar sustine ca fapturile ingeresti nu au origine terestra ci. extraterestra. Exista chiar curente filosofice care sustin ca materia practic nu exista, ci este doar o informatie de natura spirituala sau energetica pe care o preluam prin intermediul simturilor. Sfintii Parinti ai Ortodoxiei au tot vorbit despre energiile necreate ale divinitatii prin care s-a creat lumea. O afirma si antichitatea, prin Socrate, Platon sau Aristotel, care erau preocupati de existenta lumii si de interactiunea dintre spiritual si material. Interesant nu? Parca se inchide un cerc.

Prin urmare, este indubitabil faptul ca materia se afla la dispozitia spiritului. Doar ce am trecut de un astfel de moment, la sfintirea apelor. Ba chiar putem sa intelegem, pe aceasta cale, preocuparile oarecum ciudate si controversate ale lui Masaru Emoto sau Vladimir Poponin. Unul afirma ca gandurile noastre pot influenta structura apei, celalalt sustine ca gandurile influenteaza ADN-ul uman. Ii prefer totusi pe Sf. Petru si Pavel, care mi se par mai clari la acest capitol. Ca sa nu mai spun ca sunt si cercetatori Ervin Laszlo, James Oschman care, interpretand ecuatia lui Einstein, sustin ca materia nu exista, ea fiind energie condensata.

Sa revenim insa la influenta ingerilor asupra lumii vazute, materiale. Cum ar fi daca am intelege aparitia OZN-urilor ca pe niste lucrari ale ingerilor rai, menite sa ne induca tocmai ideea existentei civilizatiilor mai inteligente ca noi, spre discreditarea teoriei creationiste? Putem lansa aceasta ipoteza? Pe ce ne-am baza?

O posibila explicatie ar fi intr-o referire la semne si minuni, pe care Sf. Ioan Evanghelistul o face in Apocalipsa. Astfel, intr-un loc el pomeneste de un balaur, o fiara si un proroc mincinos din gurile carora ies „trei duhuri necurate…duhuri diavolesti, facatoare de semne”, iar in alta parte prezinta lucrarea fiarei care „Si face semne mari, incat si foc face sa se pogoare din cer, pe pamant, inaintea oamenilor, si amageste pe cei ce locuiesc pe pamant prin semnele ce i s-au dat sa faca inaintea fiarei”. Despre acest tip de viclenie va scrie si Sf. Pavel, care arata ca „insusi satana se preface in inger al luminii.”O alta referire vom gasi la Sf. Petru care descrie activitatea diavolilor ca fiind potrivnica omului „Fiti treji, privegheati. Potrivnicul vostru, diavolul, umbla, racnind ca un leu, cautand pe cine sa inghita” . In fine, Insusi Hristos vorbeste despre diavol, numindu-l tatal minciunii si cel ce a cazut ca un fulger din cer, dupa care va completa, afirmand ca „se vor ridica hristosi mincinosi si prooroci mincinosi si vor da semne mari si chiar minuni, ca sa amageasca, de va fi cu putinta, si pe cei alesi.” Nu in ultimul rand, observam faptul ca manifestarile OZN au comportamente greu de explicat stiintific, dar foarte caracteristice lumii ingeresti, care nu se supune normelor existentei materiale.

Plecand de aici, Sf. Parinti au dezvoltat un intreg domeniu al spiritualitatii ortodoxe, care se preocupa de „aratarile” inselatoare ale ingerilor rai. Poate ca cea mai elaborata abordare a fenomenului extraterestrilor si OZN o vom gasi la Parintele Serafim Rose, un apologet al secolului trecut, intr-un capitol dedicat din lucrarea „Ortodoxia si religia viitorului”

Singura mea dilema ramane aceasta: ce ne facem daca undeva, in imensitatea Universului, vom gasi o planeta locuita tot de oameni? Vor fi tratati ei ca extraterestri?

(Acest text a fost publicat prima data pe blogul Parintelui Eugen Tanasescu de pe adevarul.ro)

 

.

Despre autor

Eugen Tanasescu Parintele Eugen Tanasescu

Senior editor
184 articole postate
Publica din 24 Noiembrie 2017

Pe aceeaşi temă

11 Aprilie 2014

Vizualizari: 3200

Voteaza:

Minuni diavolesti: extraterestrii si OZN 5.00 / 5 din 1 voturi. 3 review utilizatori.

Comentarii (3)

  • marian davidPostat la 2014-01-15 07:10

    Dumnezeu in intelepciunea Sa a creat lumea. Prin cuvantul ,,lume" intelegem intreg universul . Omul este cununa acestui univers deoarece este creat ,,dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu"(Facere 1,26-27). Lumea, adica universul are drept scop sa ajute omul sa dobandeasca mantuirea. Omul care cauta altceva decat mantuirea incearca sa-L inlocuiasca pe Dumnezeu, Creatorul acestui univers cu alta fiinta gen extraterestri. Extraterestru este si diavolul care intuneca mintea unor persoane , iar acestea in loc sa creada in Dumnezeu, cred in aceste fiinte (diavoli). Va felicit parinte pentru acest articol.

  • Vasile ParascanPostat la 2014-01-10 22:14

    Parinte, Cu tot respectul, daca mai aveti dileme, adresati-va duhovnicului si reluati pregatirea teologica, poate reusiti sa CREDETI NECONDITIONAT!

  • floare raraPostat la 2014-01-09 16:17

    Extraterestru= ca notiune lingvistica,nu inseamna mai destept,mai bun sau superior noua;ci inseamna"din afara Terei". Deci daca se vor gasi alti oameni pe alte planete,vor fi tratati ca"extrateresti" asa cum noi vom fi tratati ca"extraNeptunieni","extraVenusieni" etc... O alta ipoteza ar fi ca acesti extraterestii sunt ingeri-ca doar vin din alte lumi,alte dimensiuni. Ipoteza care nu este deloc nebiblica deoarece teologii ortodoxi cad de acord ca exista 1 Rai,1 Iad,vamile din vazduh -toate luate ca lumi separate. Din moment ce stim de existent acestor dimensiuni si de existent fiintelor care le populeaza,este normal ca atunci cand se intersecteaza cu lumea nostra poate aparea acea conditie de"extraterestru". La fel,cum este normal sa fie altfel decat noi,mult mai abili fizic,altii mai spirituali...doar sunt ingeri! Ingerii ne sunt superiori? Ce fel de intrebare mai este si asta? :) Nu inteleg sintagma din titlu,de ce treaba asta extraterestra trebuie sa fie o lucrare diavoleasca? Celelalte fiinte(daca sunt umane)trebuie sa aiba in mare aceleasi trasaturi ca noi,sa ne nasca pt a-I iubi pe cei asemeni lor si a-L cauta si iubi pe Dummnezeu.In rest,ca pot vedea in raze X sau se deplaseaza cu viteza,astea sunt doar daruri spirituale(care apar si la Pamantenii atinsi de Duhul Sfant).

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE