
In zilele de 6-7 octombrie 2018 are loc referendumul prin care se doreste modificarea art. 48 alin. 1 din Constitutia Romaniei, astfel incat CASATORIA sa fie definita ca uniunea liber consimtita intre un barbat si o femeie, si nu intre "soti". Acest referendum are drept scop clarificarea definitiei casatoriei, prin inlocuirea termenului "soti" cu "barbat si femeie" in Constitutia tarii.
Nu e de ajuns sa ne multumim cu faptul ca in Codul Civil sunt precizari clare cu privire la ce sunt sotii intr-o familie. De ce? Pentru ca oricand se pot schimba aceste articole in Parlament, in vreme ce Constitutia nu poate fi schimbata decat printr-un alt referendum.
Drept de vot au peste 18 milioane de romani in sectiile de votare din tara si strainatate. Sectiile vor fi deschise in ambele zile in intervalul orar: 7:00 - 21:00. Pentru validarea referendumului trebuie sa participe cel putin 30% dintre alegatori, iar a doua conditie este ca 25% din romanii cu drept de vot sa puna stampila pe "DA". Intrebarea la care romanii vor trebui sa raspunda este urmatoarea: "Sunteti de acord cu legea de revizuire a Constitutiei Romaniei in forma adoptata de Parlament?"
Fiecare cetatean roman este arondat unei sectii de votare. Sectia unde suntem arondati o putem afla de pe site-ul roaep.ro, al Autoritatii Electorale Permanente. Pentru persoanele din alte localitati, legea permite votarea pe liste suplimentare, in baza actului de identitate. Persoanele nedeplasabile pot vota dupa ce au redactat o cerere pentru urna mobila.
Avand in vedere ca in unele tari, prin "soti" se poate intelege si persoane de acelasi sex, este nevoie de o clarificare a definitiei casatoriei. Sa nu uitam ca in Romania au existat mai multe initiative in Parlament, pentru legalizarea unor parteneriate civile care ar acorda persoanelor de acelasi sex privilegii egale in privinta casatoriei.
Este important sa avem in vedere ca atunci cand Dumnezeu a hotarat sa aduca la existenta neamul omenesc, i-a creat pe Adam si pe Eva. Nu a adus la viata doi barbati sau doua femei, ca din ei sau ele sa se inmulteasca neamul. Pentru procreatie este nevoie de un barbat si o femeie. Dar nu doar pentru procreatie, ci si pentru o educatie sanatoasa a copilului.
Daca Fiul lui Dumnezeu devenit Om are nevoie ca prunc nu doar de dragostea mamei, ci si de iubirea tatalui, reiese in chip limpede cat de importanta este prezenta mamei si a tatalui in cresterea si educarea copilului.
Casatoria ca unire intre un barbat si o femeie nu trebuie schimbata sau desfiintata. Ea este un dar al lui Dumnezeu si orice incercare de schimbare a ei, echivaleaza cu schimbarea lucrarii lui Dumnezeu. A o schimba dupa bunul plac, inseamna a nu mai tine seama de planul lui Dumnezeu si a incearca sa prezinti si sa traiesti minciuna drept adevar.
Adrian Cocosila
-
Democratia presupune dezbateri publice si vot, nu plans de mila si boicot
Publicat in : Religie -
Ziua unei ocazii istorice
Publicat in : Editoriale -
Noi acuzatii contra Bisericii
Publicat in : Editoriale
Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.