Renascuti

Renascuti Mareste imaginea.

De fiecare data cand pacatuim, gustam din moarte, muscam din otrava iadului. De fiecare data cand ne recontaminam cu virusul patimilor, avem nevoie de antidot, de leac, fara amanare. Nu vedem pacate peste tot, nu suntem crispati. Ne luptam cu patimile din noi, fiind blanzi cu ceilalti. Ne decuplam de la agitatia patimasa din jur. Se poate!

Treziti la Viata

Nascuti din apa si din Duh, ne innoim, ne invioram, inflorim, suntem refacuti. Avem nevoie de o improspatare duhovniceasca, nu mai putem respira aerul infect al paganismului. Inviorarea inseamna trezirea din amorteala plictisita a deznadejdii. A ne trezi presupune a constientiza Mesajul esential, a nu denatura scopul existentei noastre, a nu ne abate de la epicentrul iubirii. Zidim un altar in fiecare inima, in fiecare casa. Dam acestui altar un nume divin, il consacram, ne daruim total. Toata creatia este o Biserica. Cu mai multe inimi, cu mai multe altare. Enoriile sunt inimile noastre adunate ca ofranda, jertfa noastra totala, fara retinere, fara interes.

Din apa

Viata nu poate fi conceputa fara apa. Noi nu avem nevoie insa de apa in sine, ci de Cel ce ne daruieste apa. Apoi vom fi noi izvoare de apa vie, fantani care nu se sparg. Apa vietii este purificatoare. Dar nu poate fi inlocuita, nu mai merge... Hristos este Apa creatoare, care ne adapa pe saturate. Restul e un lichid cancerigen, frumos ambalat si bine promovat. Cel ce crede se boteaza. Cel ce se boteaza se mantuieste. Imbracat in Hristos, neofitul nu se mai desparte de El. Apa este si un invelis al pamantul, o protectie harica deosebita.

In afara lui Hristos, restul e apa de ploaie

Fara Apa Vietii, sufletele sunt deshidratate la maxim. Fara Iubire, totul e degeaba. Fara credinta, nimic nu mai e de dorit, de sperat, de iubit. Gravitam in jurul Lui, pentru ca El e in noi. Nu e deloc meritul nostru, ci doar iubirea Lui impartasita noua, daca ne deschidem ochii. Nu batem apa in piua, ci aplicam porunca iubirii, fara compromisuri. Nu trandavim, nu ne lacomim, ramanem normali, echilibrati, linistiti. Nu va lasati tulburati de furtunile starnite de cel deranjat de rugaciunile voastre!

Nu bagam pe nimeni la apa

Nu cream noi neajunsuri altora. Nu ne panicam ca nu vom avea nici dupa ce sa bem apa, nu vrem extra provizii, ci doar painea de azi. Nu congelam, ci oferim. Cand nu suntem in apele noastre, ne retragem, ne linistim, bem un ceai, nu facem o tragedie din orice.

Duhul nu e o stafie

Duhul sfinteste apa si pe noi. Duhul nu e un strigoi, ci puterea sfintitoare, Mangaietorul, Calauzitorul spre adevar. Suntem renascuti din Duh, nu din regenerare pe cont propriu. Duhul este respiratia noastra intriseca, suflarea creatoare, rasuflarea luminii. Duhul este cunoasterea mantuirii, inteligenta benefica suprema. Suntem botezati, sa ne si convertim!

Marius MATEI

Despre autor

Marius Matei Marius Matei

Senior editor
256 articole postate
Publica din 29 Octombrie 2010

Pe aceeaşi temă

04 Septembrie 2014

Vizualizari: 565

Voteaza:

Renascuti 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE