Sa nu va descurajati

Sa nu va descurajati Mareste imaginea.

Cand citesti vietile mucenicilor, ale celor care si-au dat viata pentru Hristos, exista ispita de a spune ca e imposibil ca noi sa devenim sfinti. Ne descurajeaza daruirea acestora lui Dumnezeu. Dar nu trebuie sa ramanem biruiti de acest gand, pentru ca la desavarsire poate ajunge fiecare dintre noi.

Ori de cate ori suntem in lupta cu un astfel de gand, e bine sa ne amintim de momentul in care Sfantul Antonie cel Mare Il intreaba pe Dumnezeu daca este cineva cu o viata mai imbunatatita decat a lui. Si Dumnezeu ii descopera un curelar, o persoana care facea obiecte din piele. Iar cand Sfantul Antonie il intreaba cum isi traieste viata, acesta ii raspunde: Merg la biserica duminica si in zilele de sarbatoare, dimineata imi fac rugaciunile, mananc ceva si incep sa muncesc. Nu cer mai mult decat mi se cuvine pentru munca mea, nu insel pe nimeni, imi iubesc familia, imi spun rugaciunile de seara si apoi dorm ca tot omul.

Din viata acestui curelar nu intalnim nimic iesit din comun si cu toate acestea era mai presus de Sfantul Antonie cel Mare, cel care isi petrecea viata in pustie. De aici reiese ca viata sfanta nu exista doar in pustie sau numai in trecut.

Sfantul Siluan Athonitul a marturisit ca fiecare dintre noi are de implinit o anumita lucrare in aceasta lume, fie ca e rege sau patriarh, bucatar, fierar sau invatator. Si spune ca nu putem fi toti imparati sau printi. Nici nu putem deveni toti patriarhi sau egumeni sau conducatori. Dar indiferent de apartenenta noastra sociala, trebuie sa-L iubim pe Dumnezeu si sa facem fapte placute inaintea Domnului, fiindca acesta e cel mai important lucru.

Asa ca nu va descurajati atunci cand aflati cat de mult s-au daruit unele persoane lui Dumnezeu. Cautati sa traiti curat, bineplacut lui Dumnezeu si veti afla ca multe sunt caile care duc la sfintenie.

Pentru ca am amintit de intalnirea Sfantului Antonie cu acel curelar, se cuvine sa fac o precizare in legatura cu intrebarea Sfantului Antonie cel Mare. Acesta nu intreaba din mandrie, ci din dorinta de gasi si el o persoana de urmat, era dornic sa cunoasca o treapta superioara celei pe care el se afla.

Adrian Cocosila

Pe aceeaşi temă

02 Iunie 2015

Vizualizari: 5026

Voteaza:

Sa nu va descurajati 5.00 / 5 din 5 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE