Citat:
În prealabil postat de windorin
Prietene, in locul tau m'as simti tare singur. Daca poti pleca asa usor de la Ortodoxie la Adventisti, iar de la aceia in alta parte, aceasta spune foarte multe despre tine. .
|
V-ati simti singur, in locul meu? Inseamna ca aveti prejudecati? Eu am o multime de prieteni, din mai multe confesiuni religioase. Sunt bun prieten si cu un preot ortodox. Nu ma intereseaza confesiunea religioasa din care face parte un om si am prieteni care gandesc la fel. Ma intereseaza caracterul omului.
Citat:
Daca tu te vezi in masura de a masura adevarul dintr'o Biserica ori dintr'alta, esti mare ! Majoritatea dintre noi, sa stii, ne tinem unii de altii, iar fiecare de duhovnicul sau, ca nu cumva, pasind pe cont propriu, sa ne insele diavolul.."
|
Adevarul il masor numai cu Sfanta Scriptura in mana. Nu iau de bun tot ce mi se spune.
"Cercetau Scripturile in fiecare zi, ca sa vada daca ce li se spune este asa." (Fpate 17:11)- imi place acest model. Sfanta Scriptura este singura Carte in care gasim invataturile Mantuitorului si ale Apostolilor Sai. Mi se pare normal ca un crestin sa aiba la baza aceste invataturi si sa respinga ce nu este in armonie cu Cuvantul lui Dumnezeu.
Citat:
[COLOR=darkred]Ai mila de tine[/COLOR] si cerceteaza mai adanc scrierile Sfantului Ioan Gura de Aur. Pe toate. Daca esti sincer cu tine si sustii ca il simti pe Dumnezeu, impune'ti a citi tot ce a scris Sfantul Ioan Gura de Aur. Verifica acolo tot ce sustii, tot ce traiesti acum la adventisti.
|
Citesc cu placere scrierile Sfantului Ioan Gura de Aur. Inca nu am citit prea mult (doar cateva omilii). Asa cum v-am spus si intr-o alta postare (pe alt topic), mar interesa scrierile Sfantului Ioana Gura de Aur referitoare la Maria , mama Domnului Iisus Hristos (am inteles ca biserica ortodoxa nu agreeaza aceste scrieri). M-ar interesa sa aflu de ce Sfantul Ioan Gura de Aur a ales sa se boteze la maturitate (desi facea parte dintr-o familie crestina). Asta arata ca Sfantul Ioan Gura de Aur nu a fost ortodox (de fapt, biserica ortodoxa nici nu exista pe vremea lui). Poate ma ajutati cu ceva link-uri referitoare la aceste subiecte.