Citat:
În prealabil postat de Scotsman
Intervin pentru ca observ ca desi interlocutorul dvs are clar mentionata incadrarea sa confesionala (,,alta confesiune")se continua introducerea protestantilor in discutie ceea ce este incorect fie si dpdv al logicii pt ca intre Westminster Confession of Faith(ca sa dau un exemplu) si doctrina adventista sunt diferente.Fie si din acest punct de vedere ar fi corect sa fim judecati fiecare in contextul propriei sale confesiuni.La gramada este bineinteles mai comod.Nu neaparat si mai corect.
Cateva observatii cu privire la ce spuneti.
1.,,Iubirea fara de decedati" este o sintagma care ar fi mai clara in contextul folosirii conceptului de ,,cinstirea memoriei celor trecuti la cele vesnice".Este mai putin interpretabila desi in mod normal nu am auzit un protestant care sa spuna ,,Esti necrofil" cand un alt protestant spune ,,Ce dor imi este de bunica mea care a decedat anul trecut.".Aici ati interpretat destul de incorect pozitia protestanta,incercand sa ne zugraviti in culori sumbre,aproape inumane.Poate si dvs ar trebui sa va exprimati mai clar ideile.
2.La cine va referiti cand ati spus ,, iar noi avem datoria sa avem grija de cei care sufera"? Va referiti la decedati?De unde stiti ca sufera?Poate nu sufera si si-au gasit odihna,linistea si pacea.Va referiti la cei ramasi in urma lor?In acest caz riscati sa reduceti ritualul la o simpla actiune umana de consolare,cu efect referitor la cei in viata si nu la cei decedati.
3.Dvs nu va ghidati numai dupa Sfanta Scriptura.Cam asa ar fi afirmatia corecta.Mai sunt si alte aspecte dupa care va ghidati,gratie confesiunii din care faceti parte.Cum o asemenea afirmatie, Sola Scriptura pare un concept ce s-ar aplica si in cazul dvs.Ma indoiesc profund de acesta posbilitate.
|
Eu stiu ca toti protestantii/neoprotestantii sau cei din diverse secte- nu fac rugaciuni pentru morti. In acest context am vorbit la modul general, despre cei care nu practica aceasta frumoasa forma de a-ti arata iubirea fata de aproapele.
1. Cuvintele mele au fost "iubirea fata de aproapele", iar aproapele poate insemna decedat sau nu. Cuvintul necrofilie a fost adus in discutie de tricesimusquintus, iar pentru mine acest cuvint nu are decit un sens (am cauta si in Dex si nu i-am gasit doua sensuri). In acest context am vorbit despre buna si reaua credinta. Daca cineva e rau va vedea rautate chiar si intr-un lucru bun (exemplul meu cu animalele). Iar acest "om rau" poate fi de orice confesiune
2. Cind am spus "noi avem datoria sa avem grija de cei care sufera" m-am referit la aproapele nostru. Fie viu, fie decedat. Iar in cazul celor decedati, atunci cind ne rugam pentru ei, de obicei mai adaugam si "si pentru toti cei din Purgator", sau "si pentru cei pentru care nu se mai roaga nimeni";daca cumva cel pentru care ma rog se afla deja in Rai, rugaciunea mea ii va ajuta pe ceilalti.
3. De pe la virsta de 25 ani (deci de aproape 15 ani), au inceput invaziile protestante/neo protestante si ale sectelor (daca aceasta formulare va deranjeaza sugerati-mi alta si o voi folosi). Ei, fara sa ma cunoasca, doar auzind ca as fi catolic, mi-au spus ca nu respect Sfinta Scriptura. Atunci am inceput si eu sa cercetez. Iar pina in acest moment, oricare ar fi fost acuzatiile lor (ca si cea din cazul de fata), la toate am gasit argumente biblice. Deci eu, care am cautat si am incercat sa inteleg cit m-a dus pe mine capul, pot spune ca ma ghidez dupa Sfinta Scriptura. Nu am spus nici o secunda ca ma ghidez NUMAI dupa Sfinta Scriptura. Traditia bisericii si roadele aduse de ea imi intaresc convingerile, insa nu am gasit nici un adevar sustinut de Sfinta Biserica care sa CONTRAZICA Sfinta Scriptura.