Citat:
În prealabil postat de nutucutu
Iata ce ii lipseste ortodoxiei: iubirea fata de aproapele. Nu am am citit nici o scriere a vreunui sfint catolic care sa aiba cuvinte defaimatoare la adresa aproapelui. Din contra, sfintii nostri ne indeamna sa ne rugam pentru aproapele aflat in greseala. Iar dumneavoastra ii luati ca repere pe ca cei care defaimeaza aproapele? Aratiati-mi si mie unde a jignit Isus Cristos pe cineva, in viata paminteasca? Nu pot crede in vreun sfint care ma indeamna sa-mi blestem aproapele (cum va indeamna Cosma Etolianul) sau care ma numeste "papistas" sau putregai. Unde este iubirea sfintilor vostri? Eu nu o vad deloc in citatele pe care le-ati afisat. Numai ura.
|
Sa spui adevarul nu e defaimare. Cand Iisus Hristos i-a scos afara din Templu pe negustori in cuvinte grele, sunt sigur ca s-au simtit jigniti. Pe de alta parte, cand i-a spus femeii cananeence
caine ea s-a smerit desi unii ar fi plecat repede sa se duca inapoi intr-ale lor si sa inchine idolilor, ca uite ce urat vorbeste acela ce e numit Fiul lui David...
Unele lucruri trebuie spuse indiferent de sensibilitatile moderne.