![]() |
![]() |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Asta trebuia punctat de la bun început. Anume, dacă îmi permiți să reformulez pentru topicul de față: doar în relația interpersonală, față către față, doi creștini adunați în numele Domnului pot avea parte de exepriența minunată a împărtășirii Duhului Sfânt. Cu totul altceva e ce se insisnuează aici: că eu, boul boilor, păcătos bine cunoscut pe forumul ăsta, am acces vizual la sfânta Lumină a harului doar privind o poză. Adică realmente intru în contact cu harul revărsat acolo, indiferent cine sunt și ce fac, doar pentru că harul a fost obiectivat, surprins, fixat, prins pe o peliculă. Asta vor frații să mă facă să cred. Ei bine, nu pot accepta o asemenea bazaconie. Este o neînțelegere gravă la mijloc. Priviți fotografia din mijlocul acestui articol (Sfântul Serafim de Sarov și Motovilov)! http://calindragan.wordpress.com/201...ndirea-sf-duh/ Sesizăm cu ușurință înfățișarea Sfântului precum și reacția interlocutorului. Să revedem apoi Evanghelia, pericopa unde este relatată Schimbarea la Față a Domnului. În fine, să recitim ce spune Apostolul Pavel despre însoțitorii săi pe drumul Damascului: "și noi toți căzînd la pământ, eu am auzit..." (Fapte, 26-14) Ei bine, acum, după ce ne-am reîmprospătat cu Adevărul, să ne întoarcem la poza topicului și la celelalte poze: cunoaștem la fel? Avem aceleași stări de spirit? E același duh de sfânt mister? De cutremur al sufletului nostru păcătos? E imposibil să avem aceleași reacții, doar dacă nu cumva ne-a devenit totuna Adevărul cu minciuna. Ferească Bunul Dumnezeu! |
|
|