Citat:
În prealabil postat de abaaaabbbb63
Exista studii cum ca apendicele indeplinea un rol mai important decat "o magazie de bacterii", si ca marimea lui de la animal la animal depinde de dieta sa. Am citit si ceva despre digestia celulozei, pe vremea cand cecumul era mai mare la oameni. Nu stiu prea multe despre apendice, deci n-o sa imi dau cu parerea.
Mai exista alte organe care, in timp, au evoluat sa aiba un alt rol fata de cel original, cum ar fi Plica semilunaris. Practic ce a mai ramas din "a treia pleoapa", prezenta la animale cum ar fi pasari, reptile, etc.
http://en.wikipedia.org/wiki/Plica_s...of_conjunctiva
|
Exista pareri ca apendicele ar indeplini alte roluri la alte animale. Ce legatura are asta cu omul ? Cum poti dovedi ca omul a avut candva vreodata un apendice mai mic sau mai mare care indeplinea alt rol ? Tot timpul s-a spus ( ca si despre picioarele balenelor ) ca sunt ramasite pe care le caram cu noi. Cand s-a descoperit ca au un anumit rol, s-a schimbat placa un pic, sunt tot ramasite pe care le purtam cu noi dar au capatat noi roluri. Dovada ? Pai sunt si alte animale care au apendice sau au fost si altele care aveau picioare.
Deci organele vestigiale sunt dovezi ale evolutiei care dovedeste ca organele vestigiale exista si ele sunt dovezi ale evolutiei. :)