Traditie1
"Dan Puric a avut curajul sa vorbeasca despre Hristos într-o societate unde toti se fatarnicesc, a avut curajul nebunului pentru Hristos si acesta este chiar mesajul lui. Prin asta si-a creat si adversari dar si-a câstigat si admiratori din rândul credinciosilor, multi iubindu-l sincer. Nu vad vreun orgoliu aici fiindca el nu se marturiseste pe sine ci pe Altcineva"
Ei tocmai asta e ca nici Bivolaru nu parea ca se marturiseste pe sine!... E foarte greu sa fii in stare sa eviti capcanele celebritatii. "Drumul spre iad e pavat cu intentii bune!" Cred ca toti de pe-aici Il marturisim pe Dumnezeu, pe Hristos, si pe duhul sfant dar trebuie mai intai sa ne recunoastem conditia de umili pacatosi!
Teatru-copii
"Oare de ce te crezi bun?"
Nu, chiar nu ma cred bun, desi as vrea sa cred ca pot deveni. ID-ul asta mi l-am ales cu vreo 8 ani in urma fiindca aveam un prieten care obisnuia sa-mi spuna asa, nu stiu de ce! Totusi, alegerea mi-a influentat oarecum multe dintre deciziile pe care le-am luat, fiindca eu chiar vreau sa pot fi numit astfel cand nu voi mai fi, in sensul... "A fost un om bun"!
"Asculta mai multa lume de Puric decat de ...popi alde "piciorusi"."
Asta-i rautate! Dac-ai sti cata lume asculta de preoti, n-ai mai vorbi asa, iar pe parintele Piciorus nu l-ai vazut niciodata predicand cuvantul lui Hristos, deci n-ai de unde sti! De fapt nu discutam cine il marturiseste mai bine si mai frumos pe Hristos, ci cum se intampla asta? Daca nu intelegem clar nuanta a ceea ce inseamna credinta in Iisus, suntem tentati sa ne pierdem in nebunie! "Sa ne iubim unii pe altii... " pentru unii poate insemna sex. Daca o spune preotul in biserica stim ce inseamna si nu-l divinizam pe preot pentru ca spune treaba asta atat de frumos, ci ne gandim la iubirea intru Hristos! Eu cred ca in jurul asta ar trebui sa se invarta subiectul acestui topic, nicidecum cine-i Plesu asta si de ce-si permite sa critice caderea in ridicul a d-lui Puric?
Si mai e ceva: mie mi separe ca se bagatelizeaza rolul bisericii crestin-ortodoxe. Daca tot gasim cuvantul lui Dumnezeu la conferinta unde mai putem lua o pauza de-o tigara, sau mesteca guma, la ce ne mai trebuie biserica? Nu mai ramane decat Mr. Piric sa inceapa sa spovedeasca si sa impartaseasca, pentru ca n-ar fi de mirare ca oamenii care-l cauta sa-i recunoasca plini de recunostinta acest merit!!!
|