Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.08.2009, 16:22:44
teatru-copii teatru-copii is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.08.2009
Locație: Botosani - Saveni
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru teatru-copii
Smile asa e

Citat:
În prealabil postat de mihailt Vezi mesajul
Dom-le da de unde pana unde s-a scos ca Dan Puric are legatura cu legionarii?
Nu are.

Si Dan Puric nu si-a construit succesul prin furt sau minciuna ci pur si simplu cinstit lucrand talantii de i-a primit.Nu imi place teatrul dar Dan Puric este un mare om de teatru.
Si nici nu sunt de parerea ca teatrul e ceva neaparat rau.
Sfantul Grigorie Teologul a scris o piesa de teatru cu Dumnezeul nostru Iisus Hristos.Daca vedeti ca nu e voie sa mergi la teatru la Sfintii Parinti e tradus incorect nu e vorba de teatru ci de cabaret,striptease si chestii de acest gen.Nu se interpreteaza in litera ca sectarii ci in Duh.Si mascaricii erau cei care faceau necuviinte iar nu Dan Puric care face teatru cuvincios si nu intra la acel Sfant Canon care zice ca nu are cineva voie sa fie mascarici.Da nu zice de mim.
Insa e trist ca parintele Justin Parvu a inceput sa sustina pe acest jurnalist inselat de draci,Victor Roncea.

.
Pai sigur ca exista! E legionar prin atitudine!
Orice crestin ce-si lucreaza talantii e...legionar! (asa in gluma)
De acord cu cele de mai sus.
Reply With Quote
Vechi 27.08.2009, 16:41:17
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de OmuBun Vezi mesajul
[b]Tr

Asta-i rautate! Dac-ai sti cata lume asculta de preoti, n-ai mai vorbi asa, iar pe parintele Piciorus nu l-ai vazut niciodata predicand cuvantul lui Hristos, deci n-ai de unde sti! De fapt nu discutam cine il marturiseste mai bine si mai frumos pe Hristos, ci cum se intampla asta? Daca nu intelegem clar nuanta a ceea ce inseamna credinta in Iisus, suntem tentati sa ne pierdem in nebunie! "Sa ne iubim unii pe altii... " pentru unii poate insemna sex. Daca o spune preotul in biserica stim ce inseamna si nu-l divinizam pe preot pentru ca spune treaba asta atat de frumos, ci ne gandim la iubirea intru Hristos! Eu cred ca in jurul asta ar trebui sa se invarta subiectul acestui topic, nicidecum cine-i Plesu asta si de ce-si permite sa critice caderea in ridicul a d-lui Puric?
Si mai e ceva: mie mi separe ca se bagatelizeaza rolul bisericii crestin-ortodoxe. Daca tot gasim cuvantul lui Dumnezeu la conferinta unde mai putem lua o pauza de-o tigara, sau mesteca guma, la ce ne mai trebuie biserica? Nu mai ramane decat Mr. Piric sa inceapa sa spovedeasca si sa impartaseasca, pentru ca n-ar fi de mirare ca oamenii care-l cauta sa-i recunoasca plini de recunostinta acest merit!!!
Dar Hristos ce-a facut? A stat legat de templu?
Nu intelegeti ca e nevoie ca si oameni ca Puric sa-si lucreze talantul dat de Dumnezeu pentru a duce oamenii in biserica unde sa-i asculte pe preoti.
Am aceasta experienta si de aceea sustin atitudinea lui Puric, nu pentru ca-l admir.
Am realizat candva un spectacol cu vreo 70 de elevi, pentru Duminica Sfintilor Romani. Succesul a fost peste asteptari, unii parinti sau bunici ma opreau pe strada sa-mi impartaseasca impresiile si cei mai multi spuneau "Nu stiam ca exista o duminica a sfintilor romani". E vorba de talantul fiecaruia, darul dat de Dumnezeu in slujba mantuirii proprii si a aproapelui. Pentru fiecare Dumnezeu a croit un drum si nu sunt doua la fel. Si nu putem bate la usa raiului daca nu am tras pe cineva dupa noi. Ce nu e cu putinta la oameni, e cu putinta la Dumnezeu. Poate de la o conferinta a d-lui Puric, un om va afla chemarea la Dumnezeu si intr-o zi va pasi usa bisericii, va asculta preotii si teologii. Dar pana acolo e nevoie de cineva trimis de Dumnezeu, sa-l corupa pentru o clipa in care sa-l inunde harul Duhului Sfant.
Necunoscute sunt caile Lui!

Last edited by teatru-copii; 27.08.2009 at 16:43:31.
Reply With Quote
Vechi 27.08.2009, 16:51:48
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Implicit

Unii legionarii aveau niste teorii ciudate.
Corneliu Zelea Codreanu zicea ca ei sunt aparatorii lui Dumnezeu.
Da acesti legionari nici macar Sfanta Scriptura nu o inteleg ca nu vad ca acolo la Sfanta Scriptura dupa Sfantul Ioan Teologul pasajul cand Dumnezeu Iisus Hristos isi arata atotputernicia si faptul ca lasa sa fie rastignit de buna-voie:
"4.Iar Iisus, știind toate cele ce erau să vină asupra Lui, a ieșit și le-a zis: Pe cine căutați?
5.Răspuns-au Lui: Pe Iisus Nazarineanul. El le-a zis: Eu sunt. Iar Iuda vânzătorul era și el cu ei.
6.Atunci când le-a spus: Eu sunt, ei s-au dat înapoi și au căzut la pământ.
7.Și iarăși i-a întrebat: Pe cine căutați? Iar ei au zis: Pe Iisus Nazarineanul.
8.Răspuns-a Iisus: V-am spus că Eu sunt. Deci, dacă Mă căutați pe Mine, lăsați pe aceștia să se ducă;
9.Ca să se împlinească cuvântul pe care l-a spus: Dintre cei pe care Mi i-ai dat, n-am pierdut pe nici unul.
"
Dan Puric nu e militarist.
Reply With Quote
Vechi 27.08.2009, 16:55:08
Senior Member

Implicit despre rautate

Prima rautate si lipsa de smerenie ne-a venit de la sfintia sa Piciorus. De ce trebuie sa-i ascult predica, nu e suficient ce a scris?
Poate ca a calcat tastele pe-alaturi ca omul, dar de... fiecare cu pacatul lui.
Daca eram in biserica poate nu-i ziceam nimic, dar aici nu mi s-a parut sa vorbeasca Hristos prin textul care l-a postat.
Dar, daca o considerati rautate, iertare va rog!
Reply With Quote
Vechi 27.08.2009, 17:03:18
Senior Member

Implicit ex topic

Citat:
În prealabil postat de mihailt Vezi mesajul
Unii legionarii aveau niste teorii ciudate.
Corneliu Zelea Codreanu zicea ca ei sunt aparatorii lui Dumnezeu.
Da acesti legionari nici macar Sfanta Scriptura nu o inteleg ca nu vad ca acolo la Sfanta Scriptura dupa Sfantul Ioan Teologul pasajul cand Dumnezeu Iisus Hristos isi arata atotputernicia si faptul ca lasa sa fie rastignit de buna-voie:
"4.Iar Iisus, știind toate cele ce erau să vină asupra Lui, a ieșit și le-a zis: Pe cine căutați?
5.Răspuns-au Lui: Pe Iisus Nazarineanul. El le-a zis: Eu sunt. Iar Iuda vânzătorul era și el cu ei.
6.Atunci când le-a spus: Eu sunt, ei s-au dat înapoi și au căzut la pământ.
7.Și iarăși i-a întrebat: Pe cine căutați? Iar ei au zis: Pe Iisus Nazarineanul.
8.Răspuns-a Iisus: V-am spus că Eu sunt. Deci, dacă Mă căutați pe Mine, lăsați pe aceștia să se ducă;
9.Ca să se împlinească cuvântul pe care l-a spus: Dintre cei pe care Mi i-ai dat, n-am pierdut pe nici unul.
"
Dan Puric nu e militarist.
Putem continua, pe alta cale. Istoria nu se intelege, decat atunci cand ai prilejul sa te intalnesti cu ea, cu oamenii care au trait-o, sa o cauti prin praful unor arhive, anticariate. Am avut ocazii de acest fel, dar sunt si publicatii recente despre acest subiect. Precizez doar ca perioada interbelica este una foarte violenta pentru intreg spatiul european, iar la noi e marcata de o opozitie puternica a maselor populare fata de rege (un fel de razboi civil).
Cu Puric am precizat ca e gluma.
Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 27.08.2009, 18:10:21
laurschepsis laurschepsis is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2008
Locație: Bucuresti
Implicit Daca imi permiteti,

Doamne-ajuta!

As vrea sa va spun doar ca socrul meu mi-a spus de mai multe ori ca, dintre cei pe care i-a intalnit in anii de inchisoare politica, legionarii s-au detasat ca fiind cel mai frumos exemplu de crestinism. Au probat pe deplin ca ceea ce spuneau era identic cu ceea ce credeau si practicau.

Exista riscul de a inlocui regula cu exceptia. Comunistii asta au facut zeci de ani. Azi, multi dintre noi, inca nu am eliminat reziduurile propagandei lor.

Miscarea legionara a aparut intr-o perioada similara (dar la un nivel mult mai decent) cu cea pe care o traversam azi: minciuna politica sufoca totul, iar liderii de opinie nu se mai opreau din certurile lor meschine. Orgoliile se revarsau peste toate zilele, iar de Dumnezeu nu mai ascultau decat supusii regelui. De aceea ar fi bine sa incercam sa nu confundam miscarea legionara cu actele extremiste izolate si nici cu Garda de Fier. A avut si parti bune si rele ca ideologie, ca orice ideologie partinica as spune, dar a avut in randurile sale romani adevarati, cu adevarat devotati lui Iisus Hristos si neamului.

Doamne-ajuta!
Parintele Arsenie Boca: Am vrut sa pun mana pe radacina durerii, care nu este alta decat pacatul... Rugandu-ma - pentru Pacea a toata lumea si pentru bunastarea Sfintelor lui Dumnezeu Biserici - aud deodata in urechea dinauntru infruntarea amarnica: "Nu te ruga de Mine sa le dau Pace, roaga-te de oameni sa-si schimbe purtarile, daca vor sa mai vada Pace pe pamant"..."
Reply With Quote
Vechi 27.08.2009, 19:49:57
hmiron hmiron is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.08.2009
Implicit

laurschepsis, o spui de parca tara a cunoscut vreodata pacea interioara, de parca a avut vreodata lideri care s-o iubeasca neconditionat, in detrimentul puterii si avutiei, cand, in realitate, din cele mai vechi timpuri am fost o tara zbuciumata, pasata de colo colo intre marile puteri, condusa de oameni cu o agenda proprie si asa mai departe.

Desigur, tocmai din acest motiv e oricand e timpul ideal sa apara o miscare care sa rezolve problemele existente, dar legionarii n-au obtinut nimic altceva decat sa ramana in cartile de istorie ca o miscare fascista, extremista, rasista, simpatizanta cu un lider bolnav vinovat de moartea a milioane de oameni.

Si daca te uiti astazi la cei ce se considera urmasii legionarilor, ai sa vezi ca au acelasi mesaj: lucrurile sunt scapate de sub control si trebuie sa readucem "normalitatea", doar ca acea normalitate la care fac ei referire n-a existat niciodata. Poporul roman n-a fost niciodata bine din toate punctele de vedere. A existat o perioada in care tara noastra a avut cea mai mare marime pe care a cunoscut-o, cand a avut cei mai multi locuitori, cand a avut o clasa politica curata, dar niciodata toate acestea la un loc!!!

Prin ralierea lor la simboluri, folosirea unui discurs nationalist extrem, oratorie mestesugita si alte tehnici de manipulare legionarii si urmasii lor au pacalit poporul si pe ei insisi inchipuind acest viitor luminos spre care sa ne indreptam cu totii, cu notabila mentiune ca lucrurile trebuie "readuse pe fagasul normal", ca sa isi justifice in acest fel actiunile si sa le ancoreze in trecut.

Nu stiu ce legatura are miscarea legionara cu discutia despre Dan Puric si cum am ajuns sa discutam despre legionari, dar oricat bine ar fi facut ei a uita ororile de care au fost direct sau indirect raspunzatori este o palma pe obrazul oamenilor care au murit de mana lor.

Sa nu uitam pentru nici o clipa ca aici vorbim de oameni ca noi care au murit, care au avut ghinionul sa prinda cel mai devastator razboi din lume. Suntem niste nestiutori care isi dau cu parerea pe un forum de internet, uitand ca oameni in carne si oase au murit, lasand in urma familii indurerate din cauza acestui fascism nenorocit.

Si noi ne-om rasuci in mormant peste 50 de ani cand altii vor discuta despre lucrurile bune pe care le-a facut comunismul, uitand complet despre nenorocirea pe care acest popor a indurat-o 50 de ani.
Vechi 27.08.2009, 21:40:22
8NihilSineDeo9 8NihilSineDeo9 is offline
Member

Data înregistrării: 24.07.2009
Implicit

mmda.. in functie de cum ni se intind neuronii [de plictiseala sau de somn..ma rog], hai sa emitem "teorii" cu privire la evenimente cu adevarat importante din istoria poporului roman, chiar si de pe pozitia unor "nestiutori care isi dau cu parerea pe un forum de internet".
Reply With Quote
Vechi 27.08.2009, 23:35:51
georgeval's Avatar
georgeval georgeval is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.09.2007
Locație: Valenii de Munte
Implicit

Imi place sa cred ca poporul roman a luptat pentru libertatea si identitatea sa fara a renunta la credinta.
Reply With Quote
Vechi 28.08.2009, 00:02:01
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
În prealabil postat de georgeval Vezi mesajul
Imi place sa cred ca poporul roman a luptat pentru libertatea si identitatea sa fara a renunta la credinta.
Da, si citeodata poporul chiar a facut-o, in timpul lui Stefan Cel Mare, insa in timpul lui Hitler si prin alianta cu acest monstru, SIGUR au luat-o pe aratura si au luptat IMPORTIVA credintei adevarate care radia din EST.
Gindeste-te ca poporul roman aliat cu toti dracii hitleristi a luptat impotriva sfintilor rusi din acea perioada. Aici nu mai incape indoiala ca am gresit cumplit de mult.

Sa invatam de la sirbi(de care mai am retinerile mele) INSA care au avut destul singe in ei sa nu fie tradatori de credinta si sa devina in frunte cu TITO ABSOLUT toti PARTIZANI si sa apere ortodoxia nu sa lupte impotriva ei cum a facut-o armata romana si nu numai, dar sa ucida femei si copii ortodocsi cind un nemernic le-a comandat "Treceti romani Prutul!" si ... printre altele... violati in voie toate femeile ortodoxe, pe care le intilniti, ca doar sunt rusoaice si rusnaci!. Aceste aspecte grave nu se iarta prea usor nici chiar de Dumnezeu!
Cititi din istoria adevarata sa vedeti cu cit avint faceau ravagii armatele de ocupatie in Rusia!
Insa tu desigur esti liber sa crezi in variantele care te fac sa te simti bine!

Last edited by andreicozia; 28.08.2009 at 00:31:59.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
ANDREI PLESU - Patimile cu acordul parintilor costel Stiri, actualitati, anunturi 30 18.02.2024 19:16:24
"Doua scurte povesti despre ortodoxie" de Andrei Plesu Florin-Ionut Despre Biserica Ortodoxa in general 20 16.02.2013 17:07:52
Care este pozitia BOR fata de persoanele care fac doar cununuia civila? elom Nunta 38 16.08.2011 23:45:58
POZITIA MONAHILOR ATHONITI FATA DE PATRIARHUL razvan_m Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 7 22.12.2008 14:03:29
Pozitia Bisericii fata de multiple casatorii grumble Nunta 3 11.08.2006 02:30:05