![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Orice crestin ce-si lucreaza talantii e...legionar! (asa in gluma) De acord cu cele de mai sus. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu intelegeti ca e nevoie ca si oameni ca Puric sa-si lucreze talantul dat de Dumnezeu pentru a duce oamenii in biserica unde sa-i asculte pe preoti. Am aceasta experienta si de aceea sustin atitudinea lui Puric, nu pentru ca-l admir. Am realizat candva un spectacol cu vreo 70 de elevi, pentru Duminica Sfintilor Romani. Succesul a fost peste asteptari, unii parinti sau bunici ma opreau pe strada sa-mi impartaseasca impresiile si cei mai multi spuneau "Nu stiam ca exista o duminica a sfintilor romani". E vorba de talantul fiecaruia, darul dat de Dumnezeu in slujba mantuirii proprii si a aproapelui. Pentru fiecare Dumnezeu a croit un drum si nu sunt doua la fel. Si nu putem bate la usa raiului daca nu am tras pe cineva dupa noi. Ce nu e cu putinta la oameni, e cu putinta la Dumnezeu. Poate de la o conferinta a d-lui Puric, un om va afla chemarea la Dumnezeu si intr-o zi va pasi usa bisericii, va asculta preotii si teologii. Dar pana acolo e nevoie de cineva trimis de Dumnezeu, sa-l corupa pentru o clipa in care sa-l inunde harul Duhului Sfant. Necunoscute sunt caile Lui! Last edited by teatru-copii; 27.08.2009 at 16:43:31. |
|
|||
|
|||
![]()
Unii legionarii aveau niste teorii ciudate.
Corneliu Zelea Codreanu zicea ca ei sunt aparatorii lui Dumnezeu. Da acesti legionari nici macar Sfanta Scriptura nu o inteleg ca nu vad ca acolo la Sfanta Scriptura dupa Sfantul Ioan Teologul pasajul cand Dumnezeu Iisus Hristos isi arata atotputernicia si faptul ca lasa sa fie rastignit de buna-voie: "4.Iar Iisus, știind toate cele ce erau să vină asupra Lui, a ieșit și le-a zis: Pe cine căutați? 5.Răspuns-au Lui: Pe Iisus Nazarineanul. El le-a zis: Eu sunt. Iar Iuda vânzătorul era și el cu ei. 6.Atunci când le-a spus: Eu sunt, ei s-au dat înapoi și au căzut la pământ. 7.Și iarăși i-a întrebat: Pe cine căutați? Iar ei au zis: Pe Iisus Nazarineanul. 8.Răspuns-a Iisus: V-am spus că Eu sunt. Deci, dacă Mă căutați pe Mine, lăsați pe aceștia să se ducă; 9.Ca să se împlinească cuvântul pe care l-a spus: Dintre cei pe care Mi i-ai dat, n-am pierdut pe nici unul. " Dan Puric nu e militarist. |
|
|||
|
|||
![]()
Prima rautate si lipsa de smerenie ne-a venit de la sfintia sa Piciorus. De ce trebuie sa-i ascult predica, nu e suficient ce a scris?
Poate ca a calcat tastele pe-alaturi ca omul, dar de... fiecare cu pacatul lui. Daca eram in biserica poate nu-i ziceam nimic, dar aici nu mi s-a parut sa vorbeasca Hristos prin textul care l-a postat. Dar, daca o considerati rautate, iertare va rog! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cu Puric am precizat ca e gluma. Doamne ajuta! |
|
|||
|
|||
![]()
Doamne-ajuta!
As vrea sa va spun doar ca socrul meu mi-a spus de mai multe ori ca, dintre cei pe care i-a intalnit in anii de inchisoare politica, legionarii s-au detasat ca fiind cel mai frumos exemplu de crestinism. Au probat pe deplin ca ceea ce spuneau era identic cu ceea ce credeau si practicau. Exista riscul de a inlocui regula cu exceptia. Comunistii asta au facut zeci de ani. Azi, multi dintre noi, inca nu am eliminat reziduurile propagandei lor. Miscarea legionara a aparut intr-o perioada similara (dar la un nivel mult mai decent) cu cea pe care o traversam azi: minciuna politica sufoca totul, iar liderii de opinie nu se mai opreau din certurile lor meschine. Orgoliile se revarsau peste toate zilele, iar de Dumnezeu nu mai ascultau decat supusii regelui. De aceea ar fi bine sa incercam sa nu confundam miscarea legionara cu actele extremiste izolate si nici cu Garda de Fier. A avut si parti bune si rele ca ideologie, ca orice ideologie partinica as spune, dar a avut in randurile sale romani adevarati, cu adevarat devotati lui Iisus Hristos si neamului. Doamne-ajuta!
Parintele Arsenie Boca: Am vrut sa pun mana pe radacina durerii, care nu este alta decat pacatul... Rugandu-ma - pentru Pacea a toata lumea si pentru bunastarea Sfintelor lui Dumnezeu Biserici - aud deodata in urechea dinauntru infruntarea amarnica: "Nu te ruga de Mine sa le dau Pace, roaga-te de oameni sa-si schimbe purtarile, daca vor sa mai vada Pace pe pamant"..." |
|
|||
|
|||
![]()
laurschepsis, o spui de parca tara a cunoscut vreodata pacea interioara, de parca a avut vreodata lideri care s-o iubeasca neconditionat, in detrimentul puterii si avutiei, cand, in realitate, din cele mai vechi timpuri am fost o tara zbuciumata, pasata de colo colo intre marile puteri, condusa de oameni cu o agenda proprie si asa mai departe.
Desigur, tocmai din acest motiv e oricand e timpul ideal sa apara o miscare care sa rezolve problemele existente, dar legionarii n-au obtinut nimic altceva decat sa ramana in cartile de istorie ca o miscare fascista, extremista, rasista, simpatizanta cu un lider bolnav vinovat de moartea a milioane de oameni. Si daca te uiti astazi la cei ce se considera urmasii legionarilor, ai sa vezi ca au acelasi mesaj: lucrurile sunt scapate de sub control si trebuie sa readucem "normalitatea", doar ca acea normalitate la care fac ei referire n-a existat niciodata. Poporul roman n-a fost niciodata bine din toate punctele de vedere. A existat o perioada in care tara noastra a avut cea mai mare marime pe care a cunoscut-o, cand a avut cei mai multi locuitori, cand a avut o clasa politica curata, dar niciodata toate acestea la un loc!!! Prin ralierea lor la simboluri, folosirea unui discurs nationalist extrem, oratorie mestesugita si alte tehnici de manipulare legionarii si urmasii lor au pacalit poporul si pe ei insisi inchipuind acest viitor luminos spre care sa ne indreptam cu totii, cu notabila mentiune ca lucrurile trebuie "readuse pe fagasul normal", ca sa isi justifice in acest fel actiunile si sa le ancoreze in trecut. Nu stiu ce legatura are miscarea legionara cu discutia despre Dan Puric si cum am ajuns sa discutam despre legionari, dar oricat bine ar fi facut ei a uita ororile de care au fost direct sau indirect raspunzatori este o palma pe obrazul oamenilor care au murit de mana lor. Sa nu uitam pentru nici o clipa ca aici vorbim de oameni ca noi care au murit, care au avut ghinionul sa prinda cel mai devastator razboi din lume. Suntem niste nestiutori care isi dau cu parerea pe un forum de internet, uitand ca oameni in carne si oase au murit, lasand in urma familii indurerate din cauza acestui fascism nenorocit. Si noi ne-om rasuci in mormant peste 50 de ani cand altii vor discuta despre lucrurile bune pe care le-a facut comunismul, uitand complet despre nenorocirea pe care acest popor a indurat-o 50 de ani.
|
|||
|
|||
![]()
mmda.. in functie de cum ni se intind neuronii [de plictiseala sau de somn..ma rog], hai sa emitem "teorii" cu privire la evenimente cu adevarat importante din istoria poporului roman, chiar si de pe pozitia unor "nestiutori care isi dau cu parerea pe un forum de internet".
|
|
||||
|
||||
![]()
Imi place sa cred ca poporul roman a luptat pentru libertatea si identitatea sa fara a renunta la credinta.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Gindeste-te ca poporul roman aliat cu toti dracii hitleristi a luptat impotriva sfintilor rusi din acea perioada. Aici nu mai incape indoiala ca am gresit cumplit de mult. Sa invatam de la sirbi(de care mai am retinerile mele) INSA care au avut destul singe in ei sa nu fie tradatori de credinta si sa devina in frunte cu TITO ABSOLUT toti PARTIZANI si sa apere ortodoxia nu sa lupte impotriva ei cum a facut-o armata romana si nu numai, dar sa ucida femei si copii ortodocsi cind un nemernic le-a comandat "Treceti romani Prutul!" si ... printre altele... violati in voie toate femeile ortodoxe, pe care le intilniti, ca doar sunt rusoaice si rusnaci!. Aceste aspecte grave nu se iarta prea usor nici chiar de Dumnezeu! Cititi din istoria adevarata sa vedeti cu cit avint faceau ravagii armatele de ocupatie in Rusia! Insa tu desigur esti liber sa crezi in variantele care te fac sa te simti bine! Last edited by andreicozia; 28.08.2009 at 00:31:59. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
ANDREI PLESU - Patimile cu acordul parintilor | costel | Stiri, actualitati, anunturi | 30 | 18.02.2024 19:16:24 |
"Doua scurte povesti despre ortodoxie" de Andrei Plesu | Florin-Ionut | Despre Biserica Ortodoxa in general | 20 | 16.02.2013 17:07:52 |
Care este pozitia BOR fata de persoanele care fac doar cununuia civila? | elom | Nunta | 38 | 16.08.2011 23:45:58 |
POZITIA MONAHILOR ATHONITI FATA DE PATRIARHUL | razvan_m | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 7 | 22.12.2008 14:03:29 |
Pozitia Bisericii fata de multiple casatorii | grumble | Nunta | 3 | 11.08.2006 02:30:05 |
|