Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.03.2010, 15:15:57
danyel danyel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2006
Locație: Cluj Napoca, Ardeal ,Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul

Dacă nci ortodoxia nu propovăduiește avortul, mă întreb de unde provin zecile de milioane de avorturi din ultimii ani în România?

Credeam ca de cand esti pe forumul ortodox ai invatat sa ai atata discernamant incat sa faci diferenta intre invatatura ortodoxa si pacatele oamenilor
si tu sti ca e absurda afirmatia "ortodoxia propovaduieste avortul"
Nu dar sa o luam logic
Lumea e libera, statul este laic , avortul este propovaduit pe toate canalele mass-media si sustinut ca o libertate a omului de a alege
Biserica este blamata fie din afara fie din interior,deci lucrurile nu-s tocmai roz

Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15)
Vechi 04.03.2010, 18:41:13
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de danyel Vezi mesajul
Credeam ca de cand esti pe forumul ortodox ai invatat sa ai atata discernamant incat sa faci diferenta intre invatatura ortodoxa si pacatele oamenilor
Nu dar sa o luam logic
Lumea e libera, statul este laic , avortul este propovaduit pe toate canalele mass-media si sustinut ca o libertate a omului de a alege
Biserica este blamata fie din afara fie din interior,deci lucrurile nu-s tocmai roz
Cei care fac observatia cu "ortodocsii pacatosi", pe jumatate au si dreptate, noi de ce insistam sa-i facem ortodocsi pe aia 80% care nici nu dau pe la biserica decat eventual de Pasti? Pentru ca au declarat ca au fost botezati ortodocsi?

Dar la faza cum ca "biserica propovaduieste avortul", domnu' trice o cam pierdut contactu' cu realitatea, si cred ca de la atata invatatura adventista i s-a cam tulburat gandirea..
Sau face pe prostul ca deh, tot are impresia ca vorbeste cu prosti, el fiind singurul destept de pe aici.

La ei, cum bine s-o observat, cum o calcat unu' pe alaturi mai tare, cum zboara. Valabil nu doar pentru adventisti si ceilalti neoprotestanti.
Asa se pastreaza imaginea nesifonata. Ma rog, cat de cat, ca aia care raman nu inseamna neaparat ca sunt sfinti. Invidie, mancatorie, inselatorii, barfa in special, sunt chiar si printre cei care le frecventeaza adunarile lor.

Barfa chiar e considerata un element pozitiv, in felul asta morala nu mai e doar liber consimtita ci intarita chiar cu acest benefic instrument social..

Last edited by AlinB; 04.03.2010 at 18:48:49.
Vechi 05.03.2010, 01:27:10
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Dar la faza cum ca "biserica propovaduieste avortul", domnu' trice o cam pierdut contactu' cu realitatea, si cred ca de la atata invatatura adventista i s-a cam tulburat gandirea..
Sau face pe prostul ca deh, tot are impresia ca vorbeste cu prosti, el fiind singurul destept de pe aici.
Înțeleg că de oameni nu te rușinezi, dar nici măcar de Dumnezeu nu te temi, postând minciuna asta evidentă?
Vechi 05.03.2010, 00:55:57
Banned

Implicit

Citat:
Nu dar sa o luam logic
Cu asta n-ai răspuns la întrebare. Eu înțeleg că doare, dar e o problemă serioasă, evidențiată de multe ori chiar de Biserica Ortodoxă. Atâtea milioane de avorturi în România nu pot fi puse pe seama budiștilor ori hindușilor într-o țară cu 86% ortodocși!
Vechi 05.03.2010, 12:59:09
danyel danyel is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Cu asta n-ai răspuns la întrebare. Eu înțeleg că doare, dar e o problemă serioasă, evidențiată de multe ori chiar de Biserica Ortodoxă. Atâtea milioane de avorturi în România nu pot fi puse pe seama budiștilor ori hindușilor într-o țară cu 86% ortodocși!

Domnule se pare ca reveniti la vechea tactica a sectarilor, cand nu mai au argumente se leaga de pacatele oamenilor, aici normal vorbeam despre invatatura de credinta daca este cea adventista adevarata sau daca este cea ortodoxa, nu vorbeam de gradul in care romanii sau alte popoare isi insusesc credinta in viata lor
dumneata parca nu cunosti societatea si lumea in care traiesti, parca ai fi teleportat temporar pe pamant si nu cunosti realitatea
Ortodocsii sunt si ei minoritari in aceasta tara, cei 87% se declara ortodocsi dar nu sunt practicanti, deci nu pun invatatura ortodoxa in practica asa ca nu sunt corecte comparatiile dumitale si afirmatiile care insinueaza ca ortodoxia ar indemna la avort, nu domnule, aia care fac avort nu prea dau pe la biserici si nu au o conduita morala pt ca asa ii invata societatea capitalista copiata din occident
si pana una alta si Statele Unite colcaie de crestini nou-testamentali, e lumea lor si nu cred ca putem lua SUA ca etalon al moralitatii

Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15)
Vechi 05.03.2010, 14:16:26
Banned

Implicit

Citat:
Ortodocsii sunt si ei minoritari in aceasta tara, cei 87% se declara ortodocsi dar nu sunt practicanti, deci nu pun invatatura ortodoxa in practica asa ca nu sunt corecte comparatiile dumitale
Am trăit s-o văd și pe asta! Deci s-a dus pe râpă și argumentul majorității (mai rămâne argumentul vechimii și s-au terminat argumentele).
Dacă nu sunt practicanți și mai fac și crime (avorturi) de ce nu vă delimitați de ei? Criminalii n-au ce căuta în Biserica lui Hristos.

Citat:
nu sunt corecte comparatiile dumitale si afirmatiile care insinueaza ca ortodoxia ar indemna la avort
N-am insinuat asa ceva.

Citat:
pana una alta si Statele Unite colcaie de crestini nou-testamentali, e lumea lor si nu cred ca putem lua SUA ca etalon al moralitatii
Nici nu le-am luat ca etalon, nu știu de unde tragi asemenea concluzii.
Vechi 05.03.2010, 15:01:49
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.02.2009
Implicit

Citat:
Am trăit s-o văd și pe asta! Deci s-a dus pe râpă și argumentul majorității (mai rămâne argumentul vechimii și s-au terminat argumentele).
Dacă nu sunt practicanți și mai fac și crime (avorturi) de ce nu vă delimitați de ei? .
De ce nu l-a ales Iisus pe Iuda Iscarioteanul ca Apostol? Dar pe Petru si pe Toma?
Vechi 05.03.2010, 16:47:13
danyel danyel is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Dacă nu sunt practicanți și mai fac și crime (avorturi) de ce nu vă delimitați de ei? Criminalii n-au ce căuta în Biserica lui Hristos.

N-am insinuat asa ceva.

Nici nu le-am luat ca etalon, nu știu de unde tragi asemenea concluzii.

Sti ca Biblia zice "bucura-te turma mica" sau "multi chemati putini alesi" cand am spus ca ortodocsii sunt minoritari ma refeream la cei practicanti, noi nu ne delimitam de ei pt ca orice om are dreptul sa vina la mantuire, oare Hristos nu statea in preajma vamesilor si a desfranatelor, a hotilor si a criminalilor nu se delimita de ei, Domnul zicea "nu cei sanatosi au nevoie de doctor ci cei bolnavi" eu am facut remarcile respective deoarece dumneata vrei intentionat sa creezi impresia ca cei 87% dintre ortodocsi sunt ortodocsi practicanti si pe langa trairea credintei mai practica si avortul, eu vroiam sa subliniez ca ortodocsi practicanti sunt putini dar totodata nimanui nu ii este inchisa usa bisericii si pacatos fiind poate veni sa se vindece , noi nu suntem ca voi o biserica de "elite" de "sfinti, curati perfecti" noi suntem pacatosi cu caderi si ridicari si nu suntem opriti sa ne vindecam de pacate, dar intre voi ma tem ca multi considerandu-se sfinti si mantuiti uita sa mai lupte cu pacatul si patimile si traiesc in inselare

Exemplul cu america l-am dat deoarece spuneai "cum e posibil ca intr-o tara cu 87% ortodocsi.." la fel se poate pune intrebarea "cum e posibil ca in SUA o tara majoritar crestina nou-testamentala sa.."

Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Noi avem nou martir mihaiB Stiri, actualitati, anunturi 9 07.11.2012 19:51:45
BOR, rabinii si cooperarea pentru "binele comun" Decebal Biserica Ortodoxa Romana 4 10.09.2012 21:07:28
Ce au miscarea legionara si musulmanismul in comun? mihailt Generalitati 14 02.11.2010 21:35:34
Avem Patriarh danyel Stiri, actualitati, anunturi 34 11.02.2009 22:03:42