Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.10.2010, 22:08:22
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Religia: Ortodox
Implicit ciao codane

Citat:
În prealabil postat de codana Vezi mesajul
wassabi,patmos crede ca iisus sta la dreapta tatalui sau iar daca tu nu crezi acest lucru de ce nu cauti personal probe.
Te corectez, in orice tribunal lumesc sau Dumnezeiesc caci doar este scris ca "Precum in cer asa si pe pamint" nu cel care afirma ca nu exista ceva trebuie sa dovedeasca cu martori ci cel care afirma ceva ce nu ii este clar Judecatorului.

Asa si tu cind vei ajunge in imensitatea universului Dumnezeu te va intreba de unde ai scos tu ideea ca Dumnezeu are doua miini si isi face menajul de dimineata? Te va ruga sa-i dovedesti CITE SI MAI CITE AI INVENTAT si ce ai promovat PE PAMINT cu bita si tortura in mina(nu tu neaparat) iar in neputinta de a dovedi, vei trece drept mincinos, adica pacatos, pacatuind cu gravul pacat al MINCIUNII DE SINE SI IMPLICIT MINTIREA ALTORA!
Reply With Quote
Vechi 07.10.2010, 22:17:24
codana's Avatar
codana codana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.06.2008
Locație: Botosani
Implicit salut,andreicozia

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Te corectez, in orice tribunal lumesc sau Dumnezeiesc caci doar este scris ca "Precum in cer asa si pe pamint" nu cel care afirma ca nu exista ceva trebuie sa dovedeasca cu martori ci cel care afirma ceva ce nu ii este clar Judecatorului.

Asa si tu cind vei ajunge in imensitatea universului Dumnezeu te va intreba de unde ai scos tu ideea ca Dumnezeu are doua miini si isi face menajul de dimineata? Te va ruga sa-i dovedesti CITE SI MAI CITE AI INVENTAT si ce ai promovat PE PAMINT cu bita si tortura in mina(nu tu neaparat) iar in neputinta de a dovedi, vei trece drept mincinos, adica pacatos, pacatuind cu gravul pacat al MINCIUNII DE SINE SI IMPLICIT MINTIREA ALTORA!
andrei,eu cred si nu impun nimanui sa creada ce cred io,nu-mi bat joc de credintele nimanui.
si sa inteleg ca esti un pic giudecator,d-aia tot ceri probe?
Vechi 07.10.2010, 22:33:33
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Citat:
:)))Stai linistit ca eu te inteleg, si nu ma supar ca injuri si dai dintr-una in alta. Eu lucrez cu oameni ca tine si sunt obisnuit. Nu am trecut prin ce enumeri tu, deci informatiile primite de la Irina/Anna21 care din plictidseala sotiei fara ocupatie face lobby impotriva mea pe privat sunt aiurea
Dragule, ce am avut de zis am zis direct (aici, in vazul tuturor).. si nu ma face sa zic mai multe despre tine ca nu o sa-ti placa.
Si daca tot vrei sa fii sincer si nemincinos cu tine.. recunoaste ca nu ma cunosti.. deci nu vad de ce-mi tot spui Irina (ma stii de undeva? m-ai visat azi noapte? ce-ti veni de ma numesti asa?) Citeste bine numele meu de utilizator and stick to it!

Nu vad de ce crezi ca fac lobby impotriva ta.. cand am cerut banarea ta te-am anuntat in prealabil (in caz ca vrei sa-ti schimbi atitudinea).
Daca vrei sa stii adevarul, acum atitudinea ta anti-ortodoxa este atat de evidenta incat nu cred ca mai pacalesti pe cineva ca ai fi credincios.. deci orice lobby nu-si are rostul.. oamenii vad singuri si se feresc.
Reply With Quote
Vechi 07.10.2010, 22:49:37
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
andrei,eu cred si nu impun nimanui sa creada ce cred io,nu-mi bat joc de credintele nimanui.
si sa inteleg ca esti un pic giudecator,d-aia tot ceri probe?
Draga Codane, conditia noastra de OAMENI si nu de rime , de cei care " isi cistiga piinea cu sudoarea fruntii" si nu ca animale ne acorda dreptul de la Dumnezeul care ne-a lasat in acest loc al minciunii si manipularii sa CEREM VERIFICARI SI DOVEZI LA TOATE.

Dumnezeu spunindu-ne aceste cuvinte de mai sus ne-a transmis ca dumnezeirea crestineasca/viata vesnica o cistigi extrem de greu, punind TOTUL LA INDOIALA!..deoarece prin Protoparintii iubitori de CUNOASTERE am ales sa traim in imperiul minciunii!

Dupa cum vezi CUNOASTEREA aici pe pamint se face doar prin verificari si confirmari ale fenomenelor de cunoastere. Iubirea poruncita de Hristos ramine singura unealta de a ne proteja de minciuna si de a creste.
Reply With Quote
Vechi 07.10.2010, 23:17:41
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Implicit

Citat:
Din pacate iar dai dovada ca gindesti precum Inchizitia lui Torquemada, si pina si "indulgenta ta" din paranteze imi aminteste de ce am citit despre ei in anumite cazuri unde tolerau anumite "abateri". Este pacat crestin fiind sa doresti sa infigi drugi metalici inrositi in capul care "nu mai gindeste" si smulsa limba din gura celor care pur si simplu pun intrebari.
A cere verificari si dovezi ale mintii oare constituie o infractiune pentru care un calau ar trebui sa-ti scoata ochii?
Reveniti-va oameni buni, Andrei, pina nu-i prea tirziu!

Din fericire insa am depasit mentalitatea punitiva(unii) si acele vremuri nu se vor mai repeta in veci!
Tu ești serios? Chiar crezi că vrea cineva să-ți facă rău? Unele mesaje ale tale sunt absurde.

Dacă te-am numit eretic a fost pentru a te delimita de Ortodoxie, nu pentru a te persecuta. Nu este nici o insultă, e doar o precizare a poziției tale în raport cu învățătura oficială a Bisericii. Nu putem merge până la a nega această învățătură din politețe.

E dreptul tău să pui întrebări, dar nu pretinde să primești răspuns. Dacă ai întreba din dorința sinceră de a-ți forma părerea și nu din duhul viclean de a-ți impune o părere deja formată, atunci fii sigur că ai fi primit de mult răspuns. Dar aceste false întrebări, cum e acest thread, sunt mai mult ispitiri.
Vechi 08.10.2010, 09:33:16
wassabi wassabi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.10.2010
Locație: Bucuresti
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru wassabi
Implicit

Citat:
wassabi,patmos crede ca iisus sta la dreapta tatalui sau iar daca tu nu crezi acest lucru de ce nu cauti personal probe.
daca pui problema asa, cu probe, ei bine, religia are nevoie de probe nu intrebarile mele. eu gandesc logic, tot logic am ajuns si la concluzia ca trebuie sa existe Dumnezeu, un creator (de fapt exista si o demonstratie matematica a existentei lui Dumnezeu, nu insa si a faptului ca Isus a fost/este Dumnezeu).
Afirmatia "sta la dreapta tatalui" arata clar originea acesteia, a fost facuta in timpurile vechi cand Dumnezeu era vazut ca un imparat si in felul acesta s-a vrut a se arata importanta lui Isus in relatia cu Dumnezeu, prin aceasta analogie cand, in lumea oamenilor, cei dragi unui imparat stateau la dreapta acestuia.
Biserica doreste sa va taie orice tentativa de a gandi, de a-l cauta pe Dumnezeu in afara ei. De ce? Pt ca au nevoie de oameni, altfel toata existenta lor fasta, plina de bogatii, s-ar narui. Va e teama de mine, un om, pt ca pun sub semnul intrebarii ceea ce credeti voi. Din pacate, nu realizati ca ceea ce credeti voi tot niste oameni v-au spus. Cati dintre voi aveti ceva educatie stiintifica? Cati stiti despre legile fizicii? Cati dintre voi constientizati imensitatea universului (care este creatie a lui Dumnezeu). Voi chiar credeti ca Dumnezeu a vrut sa se manifeste atat de unilateral intr-un mic sat din orientul mijlociu, in aceasta planeta aflata la marginea unei galaxii oarecare dintre milioanele de galaxii ale Universului creat de el?
Reply With Quote
Vechi 08.10.2010, 09:50:51
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Domnule wassabi, s-ar putea ca noi astia de aici sa nu avem multe diplome universitare in domeniul fizicii (eu personal sunt licentiat doar in filosofie si drept), dar daca doriti puteti cerceta despre convingerile religioase si eclesiologice ale lui... hmmmm...... Blaise Pascal - cred ca veti fi de acord ca stia ceva fizica... sau.... Georges Lemaitre - poate n-ati auzit de el, este cel care a propus teoria Big Bangului. Daca doriti mai pot da exemple.
Reply With Quote
Vechi 08.10.2010, 10:09:37
ai2 ai2 is offline
Banned

Data înregistrării: 24.10.2008
Locație: Micul Paris medieval
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
Domnule wassabi, s-ar putea ca noi astia de aici sa nu avem multe diplome universitare in domeniul fizicii (eu personal sunt licentiat doar in filosofie si drept), dar daca doriti puteti cerceta despre convingerile religioase si eclesiologice ale lui... hmmmm...... Blaise Pascal - cred ca veti fi de acord ca stia ceva fizica... sau.... Georges Lemaitre - poate n-ati auzit de el, este cel care a propus teoria Big Bangului. Daca doriti mai pot da exemple.
Referinta la Pascal e penibila. La fel oricare apel la autoritate. Acuma ce-ai vrea, ca toti sa credem ce credea Pascal? Doar pentru ca a fost cine a fost? Sunt atatia savanti care sunt atei. De ce nu-i luati pe ei de exemplu? De Steven Weinberg ai auzit? Sa vezi ce religiozitate are in el...
Reply With Quote
Vechi 08.10.2010, 10:14:40
ai2 ai2 is offline
Banned

Data înregistrării: 24.10.2008
Locație: Micul Paris medieval
Implicit

Uite un citat soft din Weinberg:

Citat:
Most scientists I know don't care enough about religion even to call themselves atheists.
Reply With Quote
Vechi 08.10.2010, 10:32:32
wassabi wassabi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.10.2010
Locație: Bucuresti
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru wassabi
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
Domnule Erethorn (observati, va rog, majuscula), referinta la Pascal dovedeste fie ca nu cunoasteti opera lui Pascal fie ca nu ati inteles ce spun eu. In mare, am aceleasi idei ca si Pascal, si anume ca Dumnezeu exista. Pascal s-a opus unor mari ganditori ai vremii sale, incercand sa introduca ratiunea in ecuatia religiei. In plus, spre deosebire de Pascal, incerc sa discut pe tema dumnezeirii lui Isus, ceea ce Pascal nu a facut. De ce? Nu stim, poate ca era convins de contrariu sau poate ca n-a avut atata curaj. Eu am intalnit, aici, pe forum, apeluri la arderea mea pe rug (banare) si asta in secolul XXI, ma gandesc ce-ar fi riscat Pascal cu astfel de aluzii (in plus, banuiesc ca stiti paradoxul lui Pascal)
Iar despre apelul la autoritate pe care l-ati facut este cel putin ingrijorator ca vine din partea unui absolvent de filosofie. Oare ati absolvit cumva la Spiru Haret?
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
A fost Iisus fiul lui Dumnezeu? cosmotech Generalitati 6 16.10.2011 19:25:44
Iisus Hristos=Fiul lui Dumnezeu? joshoo Generalitati 8 03.11.2010 13:02:11
Dl IIsus stia ca este fiul lui Dumnezeu? annajanette Generalitati 27 28.06.2010 14:03:42
Demonii cred Adevarul, ca Hristos este Fiul lui Dumnezeu.SI DEMONII SE MANTUIESC ? gpalama Secte si culte 23 31.05.2010 22:07:54
FIUL, sau UNUL din fii lui Dumnezeu andreicozia Din Noul Testament 17 23.02.2010 22:25:31