Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Din Noul Testament

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.11.2010, 22:32:31
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de zsuleica Vezi mesajul
am anumite nelamuriri in caz ca am interpretat gresit cele de mai jos:
1. Am citit aceasta: 'Mântuirea se realizează prin har și nu prin fapte'. Nu se ignora cumva intreg capitolul 2 al Sfantului Apostol Iacov cu titlul 'Credinta fara de fapte moarta este.' ?
Ne cam depărtăm de topic, așa că voi răspunde laconic.
Nu se ignoră, căci așa cum magistral se exprimă apostolul: "arată-mi credința ta fără fapte și eu îți voi arăta, din faptele mele, credința mea." (Iacov 2,18).

Citat:
Unde in Biblie as putea citi despre acele 'faze' ale lucrarii Sale si despre anii 1844 si perioada profetica de 2300 de zile?
Peste tot unde apare serviciul levitic al Zilei Ispășirii. Profeția celor 2300 de zile: Daniel 8,14.

Citat:
3. Am citit: 'Până în ziua aceea, moartea este o stare de inconștientă pentru toți oamenii'. Nu cumva aceasta ignora faptul ca in pilda lui Iisus despre cel bogat si cel sarac, toti mortii inlusiv cel cazut in iad, aveau constiinta
Pilda lui Iisus este o... pildă, nu o descriere a stării morților.

Citat:
si cuvintele Sf. Petru care mentioneaza ca ne va fi de folos si dupa plecarea din lume?
Scuze, dar acest text l-am mai discutat azi, credeam că s-a înțeles ce am vrut să zic.

Citat:
4. De ce lipseste preotul la adventisti daca insisi apostolii au uns preoti pentru fiecare Biserica si au marturisit aceasta ca practica crestineasca de atunci inainte? Acestia au fost lasati in lume cu porunca: 'Pastoriti turma lui Dumnezeu data in paza voastra, cercetand-o nu cu silnicie, ci cu voie buna, dupa Dumnezeu, nu pentru castig urat, ci din dragoste;', etc etc
În originalul NT nu există termenul "preot" cu privire la hirotonirea slujbașilor creștini. Termenul este prezbiter, așa cum apare în toate traducerile românești (mai puțin traducerea ortodoxă).

Last edited by tricesimusquintus; 18.11.2010 at 22:39:12.
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Problema de suflet...mica? jalina Generalitati 39 04.12.2012 17:09:22
o mica problema de gramatica cred_cu_adevarat Generalitati 12 19.10.2011 14:01:11
O mica problema ! Darkanian Generalitati 18 08.03.2011 19:58:56
Buturuga mica andreicozia Generalitati 2 18.09.2009 23:47:10
o mica alinare mara2008 Stiri, actualitati, anunturi 1 28.09.2008 15:43:13