Citat:
În prealabil postat de leonte
i... Am nevoie ca sub primejdia inghetarii de frig, a flamanzirii, a insetarii, a dezhidratarii in canicula, sa imi amintesc cat de fragil este acest trup trecator, dar mai ales cat sunt de neputincios in a-l sprijini cu puterea rugaciunii si a nadejdii si a credintei.
|
Unul din Sfintii dragi mie , a carui Acatist il citesc aproape saptamanal , este Sfantul Antonie, un doctor dat Egiptului de Dumnezeu, care cred ca-ti va fi de mare folos , si te rog sa-i citesti viata , sa-i citesti Acatistul , si el te va ajuta neantarziat in dorirea ta . Este un exemplu pentru noi in lupta cu trupul , cu diavolul , cu cele lumesti in general . Din pacate nu am icoana lui pe lemn langa candela care lumineaza coltisorul meu de rugaciune , am decat o iconita mica ce o tin in Acatist , dar iti spun cu mana pe inima ca-mi este de mare ajutor . Te rog sa nu-l uiti pe Sfantul Anonie sa-l iei cu tine !
" Fugind de intunericul cel negru al Egiptului , ai cautat pamantul cel de viata datator al pustiului. Prin infranare si nevointa vestejind saltarile trupului , Prealaudate , te-ai facut pilda monahilor , de Dumnezeu cugetatorule , celor ce stiga : Bucura-te , Parinte Antonie !"
Sa-ti ajute Dumnezeu in credinta ta !
Amin!