![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
|
Pentru mine a funcționat doar postul negru,sau fasting, adică câteva zile nu mănânc nimic, beau doar apă.
Însă chiar în perioadele în care încercăm să țin posturile cap coadă,am avut probleme destul de frecvent, adică efectiv de câteva ori am căzut "lat",ca un lemn:)) Sunt multe persoane care efectiv nu pot posti prelungit,ca așa este organismul lor construit, nu-i vorba de altceva. Pe când alții n-au nicio problemă,mai ales cei care aleg să rămână vegani permanent. Adică postul chiar asta înseamnă,post negru, să nu mănânci nimic o anumită perioadă, inclusiv dacă ne uităm la aspectele religioase. Însă, așa cum am decis, mă feresc deocamdată să emit păreri personale în legătură cu religia,țin post de la asta o vreme măcar.:) Ideea este in felul următor,omul este omnivor prin definiție,deci poate procesa cam orice. Însă hrana se absoarbe cel mai bine arunci când o procesezi cât mai puțin, indiferent că este carne,lapte, ouă, fructe, legume etc. Acuma daca tu te apuci să mănânci năut,fasole și linte uscată,nu cred că prea poți procesa ceva. Însă dacă ai mânca carne crudă,de exemplu pește,sau orice animal proaspăt sacrificat și verificat din punct de vedere al sănătății,asta este cel mai nutritv element pe care îl poți consuma, deasemenea ouă crude, lapte crud etc. Toate acestea au cea mai mare biodisponibilitate pentru mine,în care îți iei toți nutrienți direct, fără a mai stresa organismul să-i descompună,și transforme în ceva util pentru el. Însă dacă tu consumi chestii procesate, indiferent de gradul de procesare atunci deja ți-ai aruncat haos în tine și corpul tău și de acolo apar dezechilibrele,bolile, obezitatea,și toate probleme fiindcă corpul tău este asaltat cu chestii pe care nu le prea cunoaște și nu știe ce să facă cu ele, așa că ori le depozitează sub forma de grăsime, deasemenea mulți compuși cancerigeni iar sunt eliberați, stresează inima, arterele etc. Chiar și legumele pot elibera substanțe,care deranjează,ca așa este sistemul lor defensiv. De exemplu dacă mănânci un broccoli fiert,sau varză de Bruxelles fiartă, mulți o vor simți dulce și plăcută,însă unii o vor simți amară și neplăcută,nu o vor putea consuma. Ei bine asta este corpul tău care îți transmite că nu dorește așa ceva, că nu este bun pentru tine. Singurele aninale care procesează cel mai curat plantele sunt rumegătoarele,aviz vechiul testament:)) Tocmai de asta ele sunt sursa cea mai bună de hrană pentru noi. Noi nu avem 4 stomacuri să procesăm plantele,așa că ele stau în noi acolo mult timp, fermentează,te balonezi,elimini sulf etc. Deasemenea ele nu conțin același tip de nutriție precum cele de origine animală. De exemplu vitamina A din morcovi nu este la fel că vitamina A din ficat de exemplu, fiindcă cea din morcovi trebuie procesată suplimentare, adică forțezi corpul să facă mai multă chimie. La fel și omega 3 din pește vs omega 3 din plante... Exemplele pot continua....