![]() |
![]() |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Perioadele mele de post ortodoxe,și dealtfel orice ale practici ale ortodoxiei au fost între perioada cuprinsa între vârsta de 15-18 ani,mă refer perioadă continuă neîntreruptă.
Din câte îmi amintesc cred că am cam ținut tot, însă aveam perioade din ăstea in care eu uneori eram singurul din familie care se "ostenea" să țină tot, și uneori mă certam cu familia,și îmi călcăm pe orgoliu mai ales când cădeam uneori lat, așa cum ziceam și se prea poate că după aceste evenimente să fi cedat. Din punct de vedere alimentar nu este nicio diferență între veganism și post,ba dimpotrivă veganismul este mult mai restrictiv. Practic ei nu consumă nici măcar miere,nu au "dezlegări" la pește etc. Așa că nu știu cu ce "delicatese" se poate desfăta un vegan... Cel mai bine m-am simțit probabil în perioada ovo-lacto-vegetariana. Ca sa devi vegan, ceea ce am încercat de foarte multe ori, necesită un organism pregătit pentru așa cine și mare atenție la aportul de nutrienți. Revin... POSTUL, înseamnă să nu mănânci NIMIC! Iar posturile acestea ortodoxe sunt practic..... Știe toată lumea...
Cheamă-Mă, și-ți voi răspunde și îți voi vesti lucruri mari, lucruri ascunse, pe care nu le cunoști.(Ieremia 33:3) Last edited by Seraphim7; 04.03.2026 at 12:19:52. |
|
|