Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.04.2010, 01:08:26
lacrimi's Avatar
lacrimi lacrimi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 19.02.2009
Locație: LONDON
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuit Vezi mesajul
Acum, am ceva circumstanțe atenuante: vorbesc de ceva vreme cu ortodocșii aici pe forum și e posibil să mă fi „smintit”.
Doamne ajuta
Vechi 12.04.2010, 14:21:06
Grabriella Grabriella is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.05.2009
Locație: Cluj
Implicit

Citat:
Păi a cui e vina că părinții și nașii lor (ortodocși și ei, nu-i așa?) i-au lăsat de izbeliște și fara nici o educatie religioasa, soră Grabriella?

Acum, dacă dacă părinții i-au lăsat cum i-au lăsat, vin cei care au un surogat ieftin de credință și îi dezvață de „educatia atee invatata in scoala si societate”. (Apropo, societatea și școala nu e formată în proporție de 86% din credincioși?)

Si mai sunt unele întrebări mai spinoase:
Unde sunt cei cu credința autentică, cei care „de mii de generatii au dovedit prin fapte, nu numai prin vorbe ca , intr-adevar, apartin Domnului”? De îi lasă și ei de izbeliște, pe mâna sectarilor?
De ce nu-și dau mai mult sârguința și adauge la credința lor fapta bună de a-i întoarce pe păcătosi de la rătăcirea căii lor?
Iti raspund atunci cand imi spui si tu ce intelegi prin "SFANT" si 'SFINTENIE"

DE FAPT RASPUNSUL IL GASESTI IN PILDA SEMANATORULUI.
Reply With Quote
Vechi 12.04.2010, 14:32:03
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
În virtutea cărei logici să faci invers? Ce credință mai e și aia să faci pe dos, să pui căruța înaintea boilor?
Din unghiul tau de vedere ai dreptate! Este pe dos !
Problema este de unde privesti !
Cand esti in interior vezi cu totul altceva decat cand esti in exterior.
Tu fiind in exterior, adica in afara Bisericii , adica in afara tupului Domnului pentru ca sa intri trebuie sa faci un "transplant".Si te gandesti, logic, ca nimeni nu poate decide in afara de tine daca faci sau nu aceasta actiune.
Care este logica celor din interior? Poate ca n-ai s-o ghicesti niciodata decat atunci cand vei fi fiind acolo. Te provoc ! Cere Duhului Sfant al Lui Dumnezeu sa te lamureasca !
Reply With Quote
Vechi 12.04.2010, 15:23:14
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de almaris Vezi mesajul
Nu e vorba ca nu stiti nimic, dar atribuiti botezului calitati pe care nu le are. Cred ca apostolul Pavel explica cel mai bine ce inseamna, aratand ca este un simbol al mortii si al invierii. Din punctul meu de vedere, nici o biserica crestina nu practica botezul asa cum ar trebui, fiind mai degraba un instrument prin care o persoana devine membru intr-o comunitate si nimic mai mult.
Daca iau literal exprimarea biblica s-ar putea sa fie cum spui tu, numai ca a te naste din duh e un proces de durata indelungata. "Minunile" si "semnele" ar trebui sa inceapa sa fie vizibile in comportamentul omului odata cu trecerea timpului.
Experienta mea legata de botez a fost una mai ciudata.Parintii mei nu m-au botezat de copil pentru ca tatal meu era ateu, iar mama mea fusese baptista pana la casatoria cu acesta, dupa care a abandonat orice apartenenta la vreo religie.Am ajuns la 17 ani si nu intelegeam in nici un fel rostul acestei existente, desi din punct de vedere material nu-mi lipsea absolut nimic.Bineinteles ca nu aveam nici cele mai elementare cunostinte teologice.
In aceste conditii s-a intamplat o minune in viata mea prin citirea uni roman.Am inteles ca Dumnezeu exista si m-a iubit si ma iubeste atat de mult incat a jertfit cea avut mai scump, pe insusi Fiul Sau pentru a ma ierta si a ma face fiica Sa. Pasul urmator a fost sa caut o Biserica sau pe cineva cu cine sa vorbesc.Acea persoana a fost una baptista si ca atare am inceput sa frecventez acea adunare.Ca atare dupa un an am dorit sa primesc si eu botezul.A fost exact cum ai spus, doar un simbol si un motiv de a deveni membra oficiala in adunarea respectiva.Sentimentele din acea zi ar fi trebuit sa fie cu totul si cu totul extraordinare avand in vedere 'primirea' mea in biserica, dar n-a fost asa.A fost un spectacol, o scufundare, multe felicitari si urari de bine..dar sufletul mi-a ramas intristat, neimplinit si ..culmea cu un sentiment se insingurare de lipsa a ceva.Atunci am crezut ca este faptul ca parintii mei nu mi-au fost alaturi, ca nimeni dintre rudele mele n-au fost cu mine.Iubirea fata de Domnul era insa foarte vie si asta mi-era deajuns si 'fratii' erau foarte atenti si amabili.

Mi-a fost dat sa experimentez si Sf. Taina a Botezul Ortodox la varsta maturitatii.
Pentru a descrie acesta experienta este nevoie de o nuvela cel putin.
Doar atat vreau sa spun :"Cat sunt de departe Cerurile de Pamant atat sunt de departe gandurile voastre" de gandurile Domnului, 'simbolurile' oamenilor de Sf. Taina a Duhului Sfant. Imitatiile oamenilor de lucrarea tainica si profunda a Lui Dumnezeu.
Reply With Quote
Vechi 12.04.2010, 15:32:44
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Gabriella, cu totii avem o povestire ca a ta, dar nu o facem standard pentru toata lumea. Fiecare L-a gasit pe Dumnezeu intr-o anumita biserica. Asta nu demonstreaza ca biserica mea e cea mai adevarata, buna, serioasa, sau detine monopolul mantuirii. Cazul meu nu e musai un principiu divin, batut in cuie . E doar felul in care Dumnezeu a lucrat in viata mea. La altii poate lucra altfel.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Vechi 12.04.2010, 15:42:07
penticostalulmantuit
Guest

Implicit

Citat:
Păi a cui e vina că părinții și nașii lor (ortodocși și ei, nu-i așa?) i-au lăsat de izbeliște și fara nici o educatie religioasa, soră Grabriella?

Acum, dacă dacă părinții i-au lăsat cum i-au lăsat, vin cei care au un surogat ieftin de credință și îi dezvață de „educatia atee invatata in scoala si societate”. (Apropo, societatea și școala nu e formată în proporție de 86% din credincioși?)

Si mai sunt unele întrebări mai spinoase:
Unde sunt cei cu credința autentică, cei care „de mii de generatii au dovedit prin fapte, nu numai prin vorbe ca , intr-adevar, apartin Domnului”? De îi lasă și ei de izbeliște, pe mâna sectarilor?
De ce nu-și dau mai mult sârguința și adauge la credința lor fapta bună de a-i întoarce pe păcătosi de la rătăcirea căii lor?
Citat:
În prealabil postat de Grabriella Vezi mesajul
Nu înțeleg această condiționare dar dacă dorești să știi ce cred eu că înseamnă "SFANT" am să-ți spun definiția standard pe care ai auzit-o deja de la sectari: Sfânt înseamnă pus deoparte pentru Dumnezeu.

Dar de fapt întrebările mele se încercau a fi retorice. Iar mesajul era acesta:
1. Nu strică puțină râvnă din partea celor 10% ortodocși practicanți spre a-i aduce la Hristos și pe ceilalți 90% care, hai să nu spunem că sunt „lăsati de izbeliște și fara nici o educatie religioasa”, dar care poartă doar numele de ortodox
2. Câtă vreme se consideră că Romania este deja o țară creștină și Doamne-ferește să mai trebuiască să se facă evanghelizare, nu vă mai plângeți că sectanții fac prozelitism. Dacă v-ați face voi datoria creștină, „sectanților” nu le-ar mai rămâne nimic de „înșelat”.
Reply With Quote
Vechi 12.04.2010, 16:26:16
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuit;„Icoana aceasta închipuitoare vã mîntuiește acum pe voi, și anume botezul, care nu este o curãțire de întinãciunile trupești, ci mãrturia unui cuget curat înaintea lui Dumnezeu, prin învierea lui Isus Hristos.”[/I
.
Pentru a explica aceste afirmatii ar trebui sa fi evreu fariseu, sau sa cunosti mentalitatea acestora.Pentru evreii farisei puritatea fizica era o adevarata obsesie, precum si atingerea de ceva necurat adica:"intinaciuni trupesti". Ti se pare cumva ca se refera la intinaciuni sufletesti? adica la pacate? Mie nu!Mesajul face referinta la faptul ca nu apa spala "necuratiile" pe care evreii le atingeau( vezi Leviticul) , de acolo si mustrarea Domnului "voi spalati doar exteriorul vaselor".
Iar "icoana asta inchipuitoare va mantuie" , adica acest ritual care imita ceva anume va mantuie sau, altfel spus va scapa( va elibereaza) pe voi de pacate.
Acum te intreb: Ce inchipuie scufundarea in apa in numele Sfantei Treimi? Un simbol sau o curatire, o eliberare, o scapare de pacate?Ce inseamna scufundarea in numele Tatalui, al Fiului si al Sf. Duh? Pentru ca am vazut ca NU este o spalare de purificare ritualica de intinaciunile TRUPESTI dupa acceptiunea iudeilor.

Iar" marturia unui cuget curat...prin INVIEREA LUI IISUS HRISTOS" este o marturisire de credinta inaintea Lui Dumnezeu si a intregii lumi vazute si nevazute ca : Te-ai lepadat de satana si de toata puterea lui si de toate lucrarile lui si te-ai unit cu Hristos.Te-ai facut asemenea cu moartea Lui prin scufundare si ai inviat pentru El prin Puterea Dumnezeiasca care l-a scos pe Hristos din moarte.Deci 'icoana' adica poza , sau imaginea aceasta a scufundarii si ridicarii din apa 'va mantuie' pe voi din pacatele voastre si este si o marturisire ca tu crezi si chiar accepti sa te identifici cu moartea si invierea Domnului
De aceea preotul intreaba: "Te-ai unit cu Hristos'? M-am unit cu Hristos si-i urmez lui."
si apoi "Cati in Hristos va-ti botezat in Hristos va-ti si imbracat"adica asa cum Domnul a primit un trup nou si eu am primit o protectie cu totul speciala de la Domnul Hristos,pentru ca de acum "suntem ascunsi cu Hristos in Dumnezeu"
Reply With Quote
Vechi 12.04.2010, 16:32:39
Senior Member

Implicit

Pacat draga penti ca nu citesti,dar ai suspiciuni.Acesta era subiectul:
Citat:
SFANT- inseamna "pus deoparte" pentru Dumnezeu, adica e ca si cum eu aleg ceva( sau pe cineva) foarte pretios pentru a fi inchinat Lui Dumnezeu.
Eu aceasta definitie am invatat-o in adunarile sectare. Cum de sectarii nu se sesizeaza?
Sau acum nu se mai invata asa? Ori nu va convine sa spuneti aceasta teorie ortodocsilor?
Pentru ca in acest caz ortodocsii v-ar zice cam asa:
Pai daca eu ca parinte crestin, aleg sa-mi pun "deoparte", adica sa-mi inchin Domnului fii si ficele mele si consfintesc asta prin "Sf. Taina a Botezului" ceea ce inseamna coborarea in mod tainic a Duhului Sfant peste fiinta fiilor mei si pecetluirea lor pentru eternitate, unde vedeti voi greseala?
Este adevarat ca scrie:" Cine va crede si se va boteza va fi mantuit", dar credeti ca invers nu este valabil? adica daca intai faci botezul copilasilor si abia apoi, cand au discernamant ii inveti credinta care este problema? In lumea Lui Dumenzeu nu exista timp si spatiu. Acestea sunt specifice doar acestei efemere intrupari a "carnii si sangelui".
Problema sectarilor este cu totul alta !
E logic ca daca copiii sunt botezati deja ca si crestini si au deja pecetea Duhului Sf.ei nu au logica sa-i boteze din nou, deci sa-i faca membrii ai sectei. Si atunci le-ar conveni de minune sa poata ei influenta pe bietii copilasi fara sa incalce cuvantul Scripturii:"Un Domn ,o credinta si un Botez".Acum trebuie sa inventeze tot felul de minciuni despre Ortodoxie ca sa poata fi credibili si sa-i poata motiva pe sarmanii oameni descumpaniti si bulversati sa se boteze din nou in secta.
Da, surogate ieftine, un fel de arome identic naturale !
Toate acestea prind doar la acei sarmani "crestini" botezati, dar lasati de izbeliste de parinti si de nasi, copiii ai nimanui, fara nici o educatie religioasa, ba si mai grav cu o educatie atee invatata in scoala si societate, care ajung sa se multumeasca cu cele mai ieftine "surogate" de credinta.
Cum pot eu sa fac diferenta intre un "fals" si un "autentic" daca niciodata n-am avut parte de acel "autentic"?
acesta este motivul pentru care te intrebam .
Reply With Quote
Vechi 12.04.2010, 16:44:14
Senior Member

Implicit

Citat:

DE FAPT RASPUNSUL IL GASESTI IN PILDA SEMANATORULUI.
ti-am raspuns dar n-ai catadicsit sa citesti.
Este vorba nu de 10% ci de 25%.
Daca din cele 4 parti de seminte doar o parte a rasarit procentul este de 75 % pierderi.
Chiar Iosif Ton spunea ca Dumnezeu lucreaza cu 75 % pierderi. Si atunci "cine esti tu sa judeci pe robul altuia ca sta in picioare sau cade"? Sau te pui pe tronul de judecata al Domnului? Si mai dai si verdicte si sfaturi?Pe cei pe care tu azi ii vezi in mocirla si in cele mai groaznice pacate Dumnezeu intr-o clipita ii poate face sfinti( adica alesi si pusi de o parte pentru El) si drepti prin iertarea lor si spalarea prin jertfa Lui. Si atunci impotriva cui iti descshizi gura sa batjocoresti pe cei ce poarta chipul Lui Dumnezeu?
Sau asta nu este valabil decat oentru sectari si nu si pentru ortodocsi?
Reply With Quote
Vechi 12.04.2010, 16:57:24
penticostalulmantuit
Guest

Implicit

Citat:
ti-am raspuns dar n-ai catadicsit sa citesti.
Este vorba nu de 10% ci de 25%.
Daca din cele 4 parti de seminte doar o parte a rasarit procentul este de 75 % pierderi.
Chiar Iosif Ton spunea ca Dumnezeu lucreaza cu 75 % pierderi. Si atunci "cine esti tu sa judeci pe robul altuia ca sta in picioare sau cade"? Sau te pui pe tronul de judecata al Domnului? Si mai dai si verdicte si sfaturi?Pe cei pe care tu azi ii vezi in mocirla si in cele mai groaznice pacate Dumnezeu intr-o clipita ii poate face sfinti( adica alesi si pusi de o parte pentru El) si drepti prin iertarea lor si spalarea prin jertfa Lui. Si atunci impotriva cui iti descshizi gura sa batjocoresti pe cei ce poarta chipul Lui Dumnezeu?
Sau asta nu este valabil decat oentru sectari si nu si pentru ortodocsi?
Vorbiți un pic cam violent pentru o doamnă care se consideră o bună credincioasă ortodoxă.

Și în afară de asta acuzați pe nedrept oameni nevinovați.
Recitiți vă rog posturile mele, selectați frazele în care eu am afirmat depre cineva că este in mocirla si in cele mai groaznice pacate și cele în care mi-am deschis gura să batjocoresc pe cineva. Puneți-le apoi pe forum.

Dacă nu le veți găsi poate vă veți cere iertare.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Daruri de la sfinti ptr copiii cuminti lore86 Nunta 19 19.12.2012 23:17:02
Atentie la sectanti Bogdan N Generalitati 21 02.06.2011 20:22:05
o sa fim considerati teroristi? knight2u Generalitati 3 28.10.2009 11:52:42
Portrete de sfinti/Sfinti si sfintenie alecsandru Biserica Romano-Catolica 18 20.04.2007 19:46:05