![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Daca eu as intreba 3-6 preoti catolici ce parere au despre Torquemada, si mi-ar spune altceva decat dumneavoastra...v-ati mentine opinia, v-ati cere iertare pentru opiniile neconfirme cu cele ale Bisericii...sau vi le-ati mentine, in contradictie cu ce crede Biserica? De ce nu va intrebati confesorul, sau alti preoti catolici ce cred in legatura cu acest individ-criminal, si cu Inchizitia in general, si continuati sa va expuneti opiniile aici( va este teama sa aflati adevarul)? Ce credeti despre cele afirmate aici de dumneavoastra, ca sunt failibile...sau nu? Ma contraziceti ( ii contraziceti pe toti cei care nu pot gandi ca dumneavoastra), sau va spuneti doar opinia personala, contient fiind ca poate fi una eronata? Enumerati erorile, exagerarile, devierile, violenta folosita in numele Adevarului, si separarile dintre crestini pentru care si-a cerut scuze Biserica Catolica!!!!!!
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dacă papa sau responsabilul de resort din Curie (azi card Levada, în calitate de "Inchizitor General") ar declara public că își cere scuze pentru eventuale crime ale lui Torquemada, atunci ar trebui să îmi revizuiesc părerea mea, acestea fiind luări de poziție oficiale, chiar dacă sunt vorbite și nu scrise. Cred că aici e diferență față de Biserica Ortodoxă. În Biserica Ortodoxă, din câte înțeleg, contează mai mult ce spun călugării și preoții decât ce spun episcopii, patriarhii, sinoadele (ceea ce numim noi "magisteriu"), pe când în Biserica Catolică e invers. Nici un preot sau călugăr catolic nu ar îndrăzni să afirme că trebuie să credem în ceva ce nici papa, nici episcopul și nici un conciliu nu a spus că trebuie să credem, iar în cazul în care ar face-o totuși, voi ignora asemenea spuse sau chiar mă voi adresa ierarhului, spre a lua măsurile cuvenite (probabil apostrofarea, în acest caz). Citat:
Citat:
Citat:
Când Biserica va reexamina dosarul Ian Huss și va declara că acela nu a stăruit în erezie, inchizitorii săi săvârșind o teribilă eroare judiciară, așa voi considera și eu. Până atunci consider, orice ar spune confesorul meu, că Ian Huss a fost eretic și că verdictul dat de judecători "vinovat pentru erezie" a fost unul foarte temeinic și corect. Acuma, cred că am vorbit suficient și în amănunt pe această temă. Nu vă voi mai răspunde eventualelor replici ale dv la replicile mele la replicile dv la replicile mele, deoarece cred că ceea ce a fost important a spus fiecare și, mai departe, nu sunt previzibile decât variațiuni pe aceeași temă. Care oricum s-a depărtat mult de subiectul topicului.
Doamne, Tu pe toate le știi ! Tu știi că Te iubesc ! www.catehism.com http://regnabit.wordpress.com Last edited by Mihnea Dragomir; 30.05.2010 at 04:00:11. |
|
|||
|
|||
![]()
http://video.pbs.org/video/1207009525/
Urmariti cu atentie ce trebuie sa "re-examineze" biserica catolica. Priviti cit de bestiali au putut fi calugarii spaniolii catolici cu popoarele bastinase din America Centrala |
|
|||
|
|||
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ia să vedem ce elucubrații mai spune situl respectiv. De exemplu....despre Eminescu: http://www.descopera.ro/maratoanele-...a-a-unui-geniu Eu vă rog să examinați cu mai multă atenție și rigoare sursele, să le comparați și să le cântăriți seriozitatea, să nu luați în serios tot ce vedeți pe internet sau în tabloide. Asta, în cazul în care vă doriți o discuție bazată pe onestitate intelectuală.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Asta ma face sa-mi pun intrebarea: religia merge mana in mana cu politica? Unde este Dumnezeu in aceste principii de genul distruge si cucereste in numele lui Dumnezeu, avand in vedere ca viata este un dar de la Dumnezeu, pe care doar Dumnezeu are dreptul sa-l ia? Last edited by maria-luisa; 30.05.2010 at 14:20:58. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Este de discutat dacă, în condițiile și cu posibilitățile tehnice de azi, prin "incriminare" mai trebuie înțeleasă pedeapsa cu moartea. Unii specialiști în drept, creștini, spun că nu mai este necesară, în vreme ce alți specialiști, la fel de creștini, spun că este necesară. Fiecare dintre aceste două partide are argumentele ei sustenabile potrivit învățăturii noastre. Dar, până ce vom crede că Regatul lui Dumnezeu trebuie să fie numai în inimile noastre și nu trebuie să fie și în lume, pentru ca lumea toată, guvernată de Biserică și de Statele Creștine să se transfigureze în Cetatea lui Dumnezeu, lucrurile vor merge, veac de veac, în jos, spre disoluție. Avem de ales între a clădi casa noastră comună pe stâncă sigură sau a o clădi pe nisip. Inspirați de Vistierul Bunătăților, cei dinaintea noastră au ales prima variantă. Noi, sfidându-L pe El și pe aceia și zicând despre ei că erau "înapoiați" ori chiar "criminali" avem libertatea și să clădim pe nisip. Dar atunci, să nu ne mirăm de ce va urma și să nu căutăm cine știe ce explicații savante pentru stările lucrurilor de azi și de mâine.
Doamne, Tu pe toate le știi ! Tu știi că Te iubesc ! www.catehism.com http://regnabit.wordpress.com Last edited by Mihnea Dragomir; 30.05.2010 at 14:57:28. |
|
|||||||
|
|||||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Pai ar putea sa creada ca violenta de tipul celei folosite pe perioada Inchizitiei...a fost o greseala, o opinie la unison cu cea a Papei de alfel, si nu in contradictie, nu credeti? Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Papa Leon al III lea a fost infailibil, sau au inceput sa fie papii infallibili dintr-un anumit an?
Doamne ajuta-ne si ai mila de noi pacatosii! Last edited by AndruscaCIM; 30.05.2010 at 15:33:10. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Va spun sincer ca nu vad cum poate fi vorba despre un regat al lui Dumnezeu inauntrul omului si implicit in lume atata timp cat se cauta justificari in ceea ce priveste omorul, care este o incalcare a poruncii lui Dumnezeu. Pai daca de la mai marii care se spune ca il servesc pe Dumnezeu nu exista un exemplu pozitiv in acest sens, de ce sa ne mai mire crimele si faradelegile celor mai mici? Last edited by maria-luisa; 30.05.2010 at 15:56:21. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Doamne, Tu pe toate le știi ! Tu știi că Te iubesc ! www.catehism.com http://regnabit.wordpress.com Last edited by Mihnea Dragomir; 30.05.2010 at 17:38:41. |
|