Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.07.2010, 20:32:55
Cristina sibiu Cristina sibiu is offline
Member

Data înregistrării: 26.07.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Danyel draga in primul rand gargara faceti voi astia de pe forum care va credeti asa destepti de va inchipuiti ca le stiti voi pe toate ,poate si tu esti popa.Eu nu vorbeam de bisericile pocaitilor eu vorbeam de biserica ortodoxa .Eu stau in SIBIU ..sa iti spun cum sta treaba aici cu preotii: Preotul de la mine din cartier a venit sa ceara bani pt pictarea biserici (ca donatie desigur) am dat nu am zis nu .Acum a cerut 1 mil.sa faca o baie langa biserica ...pt. ca transpira dupa slujba si trebuie sa faca dus ca e lung drumu doi pasi pana la el acasa si trebuie sa fie in rand cu normele europene cu dusuri la locul de munca ,specific ca are un Audi A6.Si dupa ce ca are tupeu sa ceara bani pt. asa ceva mai cere si bani pt. intretinerea mormintelor de parca el da cu sapa sa le curete.
Ok asta e doar la nivel mic ..ca mai e si mitropolia .Stiati ca mitropolia din Sibiu vinde vin pt.nunti,botezuri,parastase.etc Pai mie una asa ceva nu mi se pare normal poate voua vi se pare .Cat despre daruirea preotului se vede ca sunt prefacuti de la o posta sunt disperati dupa bani si averi zici ca le cara cu ei in mormant.Am vazut ca va deranjeaza ce am scris dar asta e adevarul si nu doar eu gandesc asa .Cat despre actiunile caritabile pe care le face biserica ortodoxa ...prima data informeaza-te despre cladirile,terenurile,etc pe care le detine BO .La ortodocsi daca nu ai bani nici nu vine sa te ingroape ,in concluzie si cu asta am incheiat daca e mai bine la pocaiti atunci cu cat se pocaiesc mai multi cu atat mai bine.
Vechi 27.07.2010, 20:52:13
danyel danyel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2006
Locație: Cluj Napoca, Ardeal ,Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Cristina sibiu Vezi mesajul
Danyel draga in primul rand gargara faceti voi astia de pe forum care va credeti asa destepti de va inchipuiti ca le stiti voi pe toate ,poate si tu esti popa.Eu nu vorbeam de bisericile pocaitilor eu vorbeam de biserica ortodoxa .Eu stau in SIBIU ..sa iti spun cum sta treaba aici cu preotii: Preotul de la mine din cartier a venit sa ceara bani pt pictarea biserici (ca donatie desigur) am dat nu am zis nu .Acum a cerut 1 mil.sa faca o baie langa biserica ...pt. ca transpira dupa slujba si trebuie sa faca dus ca e lung drumu doi pasi pana la el acasa si trebuie sa fie in rand cu normele europene cu dusuri la locul de munca ,specific ca are un Audi A6.Si dupa ce ca are tupeu sa ceara bani pt. asa ceva mai cere si bani pt. intretinerea mormintelor de parca el da cu sapa sa le curete.
Ok asta e doar la nivel mic ..ca mai e si mitropolia .Stiati ca mitropolia din Sibiu vinde vin pt.nunti,botezuri,parastase.etc Pai mie una asa ceva nu mi se pare normal poate voua vi se pare .Cat despre daruirea preotului se vede ca sunt prefacuti de la o posta sunt disperati dupa bani si averi zici ca le cara cu ei in mormant.Am vazut ca va deranjeaza ce am scris dar asta e adevarul si nu doar eu gandesc asa .Cat despre actiunile caritabile pe care le face biserica ortodoxa ...prima data informeaza-te despre cladirile,terenurile,etc pe care le detine BO .La ortodocsi daca nu ai bani nici nu vine sa te ingroape ,in concluzie si cu asta am incheiat daca e mai bine la pocaiti atunci cu cat se pocaiesc mai multi cu atat mai bine.
In primul rand aici pe forum discutam chestiuni ce tin de credinta si de dogme, nu discutam comportamente si pacate personale ale nustiu cui preot
Biserica nu e proprietatea preotului ci e proprietatea comunitatii de credinciosi care evident trebuie sa o intretina
Nu cred ca preotul si-a facut baie pentru uzul personal, sunt multe biserici care au grupuri sanitare si mi se pare normal si necesar pt o locatie unde se aduna mai multi oameni
Biserica are un vin liturgic pe care il vinde cu regim inchis parohiilor, da mi se pare normal decat sa cumperi vinul de la colt de strada , nu vad nimic rau in asta
Sunt disperati dupa bani? or fi si de astia nu zic ca nu, dar sa nu extrapolam sunt oameni si ei, nu sunt cazuti din cer, ci sunt nascuti intr-o societate flamanda dupa bani si averi, daca societatea e rea si preotii pe care-i da sunt rai, hai sa fim noi buni ca sa nastem preoti buni, dar cu toate acestea sti ca sunt mii de preoti care traiesc sub limita modestiei in sate cu cate 100 de credinciosi si nu pot nici macar sa-si completeze salariile si sa-si trimita copiii la scoala, pe acestia de ce nu-i vezi? sau iti place doar barfa si scoaterea ochilor?

Si ce daca BOR are cladiri, fiecare institutie are patrimoniul ei, mobil si imobil, asta te deranjaza pe tine? ti-am aratat cu date actiunile caritabile ale BOR
Preotul din parohia mea , a ingropat pe gratis mai multe persoane decedate , unele nici macar nu erau ortodoxe ci reformate dar din cauza saraciei, preotul reformat a refuzat sa-i inmormanteze asa ca i-a inmormantat preotul ortodox
E normal sa platesti taxe pt slujbe, deoarece bisericile si preotii nu se intretin cu aer ci cu bani, e greu sa faci aceasta deductie logica? tu la serviciu mergi voluntar? nu primesti salariu? preotul nu trebuie sa isi cumpere haine, mancare si sa-si intretina familia? cum ai vrea, sa stea in canale ca sa fi multumita?
la "pocaiti" exista zeciuiala, adica dai a 10 parte din venit pt biserica , plus ca multi pastori sunt implicati in afaceri mai mult sau mai putin curate,

Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15)
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Din minune in minune,Cristian vrea sa devina preot. tigerAvalo9 Intamplari adevarate 4 20.12.2012 12:22:21
Un preot a fost înjunghiat mortal la Focsani ! cristiboss56 Stiri, actualitati, anunturi 63 23.06.2012 15:50:29
Un preot din Focsani a fost injunghiat Simply_me Preotul 23 19.06.2012 17:54:57
Ion Creanga - preot ortodox maria32 Generalitati 4 11.06.2010 00:02:09