![]()  | 
	   ![]()  | 

| 
 | 

| 
	 | 
| 

| 
|||

| 
|||
| 

| 
| 

| 
|||

| 
|||
| 

Eu am impresia ca vrei celebritate cu acest topic,pe care il intimzi nejustificat de mult.Alta tema nu ti-a mai atras atentia? 

Ca sa rezolvam intr-un fel acest topic,propun urmatoarea tema de gandire: Crestinul trebuie sa faca ceea ce este scris in Evanghelie si ceea ce ii spune Biserica...Daca acestea doua nu pomenesc,din cate stiu eu,despre asemenea atitudini fata de aproapele nostru,de ce sa inventam noi una? Eu stiu doar de pilda samarineanului milostiv din Evanghelie,dar o pilda in care sa le aratam altora ca gresesc eu nu cunosc.Nu stiu de ce ar trebui inventata ,sau propusa de un mirean!!! Mai stiu de barna din ochiul nostru... Deci la judecata vom da socoteala despre purtarea si indreptarea noastra,nu daca i-am "indreptat" pe altii... Si mai stiu ca trebuie sa respectam poruncile date noua,nu sa inventam altele noi...  | 
| 

| 
|||

| 
|||
| 

Haideti sa luam atitudine impotriva noastra insine. Sunt multe aspecte cuprinse in indreptarele de spovedanie, deci tema aceasta ne ia mult timp. 

Desigur, extremele trebuie evitate. Nu suntem mai atenti la aproapele decat la noi insine, dar nici nu e laudabil sa-l lasam pe acesta in ghearele talharilor. Intotdeauna e bine sa fim atenti sa nu cadem si noi in vreo ispita ori in vreun pacat finut care ne poate duce la pierzare pe noi insine. Orice fapta placuta lui Dumnezeu poate fi insotita si de ispite. Marturisitorii sunt incercati ca argintul in cuptorul ispitelor pentru a se smeri. Daca dupa ce am facut o observatie cuiva simtim mandria, e semn ca undeva am gresit, fie si cu gandul! Dreptatea noastra este ca o carpa lepadata in fata lui Dumnezeu. Dreptatea lui Dumnezeu e cea care conteaza. In flimul ,,Ostrovul'', parintelui Anatolie multi ii faceau observatii, nestiind ca el isi luase asupra-i aspra nevointa a nebuniei pentru Hristos. Cel care a fost hulit pentru neoranduieli, a ajuns sa-si calauzeasca staretul spre mantuire prin mijloace nu tocmai elegante! Dumnezeu sa ne ajute sa-L cinstim cum se cuvine si sa ne arate cand sa vorbim si cand sa tacem. Caci atat tacerea cat si vorbirea pot avea calitati si defecte.  | 
| 

| 
|||

| 
|||
| 

In lipsa unui moderator, discugtiile le conduce initiatorul topicului. Simona a aratat mai degraba respect raspunzand celor care au postat. Felicitari, Simona! 

Dealtfel exista carti cu aceste reguli, care trebuie respectate, cand mergem la biserica. Una dintre carti este a Pr. protosinghel Nicodim Mandita, iar de curand am cumparat de la Sihastria, atat pentru familia mea, dar si pentru prieteni (!), cartea Arhim. Ioanichie Balan "Calauza ortodoxa in Biserica". Cu siguranta sunt mai multe titluri. Timp sa ne luam sa le citim si sa le urmam.  | 
| 

| 
|||

| 
|||
| 

OAMENII MARI - CER LUCRURI MARI! 

Oameni mici - cer lucruri mici!  | 
| 

| 
|||

| 
|||
| 

Citat: 

http://www.cartiortodoxe.ro/cartea-c...n,-arhim..html  | 
| 

| 
||||

| 
||||
| 

Uff..chiar am citit cartea recomandata de tine, apartine Parintelui Cleopa, fiind revizuita si adaugita de parintele Ioanichie Balan (asa o am eu)... plina de invataminte! 

Referitor la subiect, mi se pare de aplaudat initiativa ta, dar sincera sa fiu nu vad o finalitate si am sa-ti spun cauza. Unul din corpurile universitatii unde inca mai invat, din nefericire, se afla vis-a-vis de o frumoasa biserica. Cum in incinta facultatii nu se fumeaza, 90% din studentii fumatori ies in fata facultatii si implicit a bisericii, unde fumeaza, injura ca la usa cortului, fac fel si fel de glume, mai si tipa unul la altul. Cand mergeam la biserica, mai ales la slujba de seara, adesea in post, trebuia sa ma inarmez cu multa multa multa rabdare ca sa fiu atenta la slujba, insa uneori, ca un om pacatos ce sunt, imi trecea prin cap sa ies afara si sa urlu "liniste!", ceea ce am facut niciodata, din nu stiu ce motiv, dar unul bun sigur nu e, cred ca e lasitate. Intrebarea mea este urmatoarea: cum se determina un numar de studenti de ordinul sutelor, zilnic, sa nu mai faca astfel de gresturi, chipurile, in pauza lor? Solutia: daca ii legi de banca! Daca lumea asta ar avea iubire si implicit respect pentru Dumnezeu iti dai seama ce lume buna ar fi?? Insa, cum nu este posibil, cred ca RABDAREA este singura sansa. Chiar in cazul asta nu vad solutia... 

AMIN! Intru Imparatia Ta cand vei veni, pomeneste-ne pe noi Doamne, cand vei veni intru Imparatia Ta!  | 
| 

| 
||||

| 
||||
| 

Citat: 

Biserica este dragoste, așteptare și bucurie. (Părintele Alexander Schmemann)  | 
| 

| 
||||

| 
||||
| 

Citat: 

Biserica este dragoste, așteptare și bucurie. (Părintele Alexander Schmemann)  | 
![]()  | 

| Tags | 
| atitudine, indiferenta | 

| 

Subiecte asemănătoare
		 | 
	||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari | 
| Va rog haideti sa intindem iar mana | mara2008 | Umanitare | 0 | 17.12.2010 06:40:54 | 
| Să luam atitudine impotriva reclamei Red Bull ce huleste Nasterea Domnului | colaps | Generalitati | 16 | 10.12.2010 22:17:27 | 
| Sunt sectele foarte periculoase?Cum sa luam atitudine fata de ele? | tigerAvalo9 | Secte si culte | 443 | 04.08.2010 15:38:35 | 
| Sunt sectele foarte periculoase?Cum sa luam atitudine fata de ele? | tigerAvalo9 | Generalitati | 5 | 03.05.2010 15:24:13 | 
| Haideti sa ne cunoastem reciproc. Bine v-am gasit. | Remus-Emilian | Stiri, actualitati, anunturi | 3 | 20.01.2007 00:22:02 | 
| 
 |