Citat:
În prealabil postat de costel
Imi vine sa zambesc cand observ ca un protestant, aparut tarziu in istorie, ne spune cum stau lucrurile. Desi nu este vechi in zile, isi aroga dreptul sa vorbeasca despre trecut, despre ceva care ii lipseste. As aprecia daca nu ar mai face precizari despre duminica si sambata. Vor sa vada, dar stau cu ochii inchisi. S-a mai discutat aceasta tema si nu se va ajunge la un acord. Le respect ziua pe care au ales-o sa-L laude pe Domnul, dar prefer sa ne scuteasca de explicatii in acest sens. Imi este de ajuns sa stiu ca avem sfinti care au ajuns la aceasta stare prin cinstirea duminicii.
|
Protestant? Imposibil dragul meu domn,daca va referiti la domnul interlocutor adventist.Ce doctrina din cadrul protestantatilor (calvini,lutherani,prezbiterieni,anglicani)sustine ,cu privire la starea de dupa moarte,ceea ce sustine doctrina adventista?Sau cu privire la ziua de Duminica?Doctrina adventista,cel putin pe subiectul ,,starea de dupa moarte"are specificul ei.
Atat,ca sa dau doua exemple,Confesiunea Scotiana de Credinta din 1560(la art XVII)cat si Confesiunea de Credinta de la Westminster din 1686 (la art.XXI si XXXII)
condamna explicit doctrina somnului dupa moarte precum si fixeaza clar ca zi de celebrare ziua de Duminica.Prin urmare,
fara nici o dorinta de a starini si eu o polemica pe acesta tema,doctrina adventista este extrem de diferita,cel putin pe aspectele invocate,de doctrina protestanta clasica.
Este doar o constatare,nu doresc sa fac aprecieri cu privire la doctrina nimanui
.Ne unesc unele aspecte si ne despart altele.Si au existat si precedente biblice,cu privire la
neintelegeri,chiar si in timpurile apostolice.Au avut cauze umane ce-i drept dar neintelegeri tot au fost.Inclusiv posibile viziuni diferite cu privire la anumite aspecte.Asa ca Ecclesiastul avea dreptate,,Nimic nou sub soare" :)