![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
2. Înnăscută iubirea pentru aproape ? Eu nu am observat asta. Numeroșii copii pe care i-am observat de la naștere, de-a lungul dezvoltării lor erau înnăscuți cu tot felul de lucruri, dar nu cu iubirea de aproape. 3. Iubirea în general (și iubirea de aproape nu face excepție) este un lucru care depinde de voință. Iubesc pentru că vreau să iubesc, pentru că sunt hotărât să o fac. Asta, e adevărat, am înțeles foarte târziu, fiindcă am fost supus și eu aceleiași mentalități promovate peste tot: că iubirea ar fi sentiment, că ar fi ceva ca niște fluturi în stomac după aproapele. Că aproapele mă înnebunește cu mireasma lui feromonală. Nici vorbă. Ceea ce psihologia numește drept "compartiment afectiv" există ca potențialitate, dar modalitatea concretă de manifestare a lui este complet subordonată compartimentului volițional. Citat:
Doamne, Tu pe toate le știi ! Tu știi că Te iubesc ! www.catehism.com http://regnabit.wordpress.com Last edited by Mihnea Dragomir; 29.08.2012 at 22:40:24. |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Predica despre iertare | Ioana Amariucai | Intrebari utilizatori | 4 | 29.06.2012 11:08:05 |
o predica frumoasa | marius.b. | Generalitati | 1 | 31.07.2011 23:18:41 |
Predica de pe Munte | catalinabalhui | Din Noul Testament | 1 | 17.03.2009 16:58:46 |
Predica | Hartford | Despre Biserica Ortodoxa in general | 3 | 06.02.2008 12:14:30 |
|