![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Fost-ai fără prihană în căile tale din ziua facerii tale și până s-a încuibat în tine nelegiuirea" Last edited by iuliu46; 20.06.2014 at 22:32:12. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pe cine vrei sa cred, pe tine sau pe el ? Am extras din Sfantul Ioan Gura de Aur - Diavolul si magia, pagina 11 - http://blogcartiortodoxe.files.wordp...l-si-magia.pdf Sfânta Scriptură ne învață că, mai înainte de crearea proto-părinților, s-au surpat din treapta lor diavolul și cei care erau cu el, fiindcă s-au mândrit. Căderea diavolului a avut drept urmare venirea morții în lume, așa cum spune un înțelept al Vechiului Testament: “Iar prin pizma diavolului moartea a intrat în lume…” (Înțelepciunea lui Solomon 2, 24). Spune-mi dar, dacă diavolul n-ar fi căzut înainte de facerea omului, cum l-ar fi putut pizmui pe om, rămânând în treapta sa? Căci pizma îngerului față de om nu poate avea temei: a aceluia aflat la o cinste așa de mare pentru acela îmbrăcat în trup. Diavolul, căzut de la slava cea mai înaltă la starea cea mai rea, văzându-l pe omul creat de Dumnezeu ridicat la o cinste așa mare (chiar dacă era o făptură trupească) din pricina iubirii celei mari a Creatorului, l-a pizmuit prea tare și, prin înșelăciune, trimițându-l pe șarpe să-l amăgească, l-a făcut vinovat de pedeapsa morții. Last edited by AlbertX; 20.06.2014 at 22:40:24. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca tu crezi ca Dumnezeu a facut timpul "inegal", adica prima zi din Facerea a avut echivalentul a miliarde de ani, acest lucru intra in contradictie cu faptul ca Dumnezeu a creat masura timpului in prima zi, si implicit tot din prima zi a definit durata zilei si a noptii ... Facerea: 1. La început a făcut Dumnezeu cerul și pământul. 2. Și pământul era netocmit și gol. Întuneric era deasupra adâncului și Duhul lui Dumnezeu Se purta pe deasupra apelor. 3. Și a zis Dumnezeu: "Să fie lumină!" Și a fost lumină. 4. Și a văzut Dumnezeu că este bună lumina, și a despărțit Dumnezeu lumina de întuneric. 5. Lumina a numit-o Dumnezeu ziuă, iar întunericul l-a numit noapte. Și a fost seară și a fost dimineață: ziua întâi. Timpul nu a curs altfel "acolo",... pentru ca masura timpului lucrurilor create a fost definita de Dumnezeu si nu de miscarea Soarelui, la fel cum plantele si copacii au fost facuti roditori de Dumnezeu si nu cu ajutorul Soarelui ... Last edited by AlbertX; 20.06.2014 at 23:28:28. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Preocuparile tale legate de satana sunt foarte bine explicate de Sfantul Ioan Gura de Aur in cartea: Diavolul si magia - http://blogcartiortodoxe.files.wordp...l-si-magia.pdf Nu ar fi mai bine sa citesti acesta carte daca tot te intereseaza subiectul ? Propun sa ne intoarcem la subiectul topicului ... |
|
|||
|
|||
![]()
Nu stiu de ce vorbesti de miliarde de ani. Eu nu cred in varsta oficiala a pamantului/universului din motive care nu au de-a face prea mult cu teologia, adica mi se pare ca sunt niste smecheri care vor sa ma faca sa cred ca stiu mai mult decat stiu. Dar nu pot sa accept nici alternativa, adica transformarea in dogma a ceea ce nu este dogma. Adica mi se pare ca a-i considera eretici pe unii care nu cred ca pamantul are 7500 de ani iar e trasa de par.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Întâia vârstă a lumii de la facerea lui Adam până la potop, după Septuaginta - 2262 ani A doua vârstă a lumii de la potop până ieșirea fiilor lui Israel - 1632 ani A treia vârstă a lumii de la ieșire până la zidirea Templului în anul al 4-lea al domniei lui Solomon - 601 ani A patra vârstă a lumii de la zidirea Templului până la risipirea lui, robia Ierusalimului - 424 ani A cincea vârstă a lumii de la risipire până la întâia venire a Domnului nostru Iisus Hristos - 589 ani => 2262 + 1632 +601 +424 +589 = 5508 ani au trecut de la facerea lui Adam până la întâia venire a Domnului Iisus Hristos 5508 ani + 2014 ani (anul curent) => 7522 ANI ... La 1 septembrie se implinesc 7523 de ani de la Facerea lumii. Anul bisericesc începe, după calendarul Bisericii Ortodoxe, la 1 septembrie - http://ro.orthodoxwiki.org/Anul_bisericesc In Biblia din 1688, scrie foarte clar pe prima pagina, "anul de la Facerea lumii, 7197, iara de la Spasenia lumii, 1688", probabil aceast mod de masurare a timpului poate fi considerat o dogma a Bisericii Ortodoxe. http://www.sfantascriptura.com/Bibli...resti_1688.pdf ![]() Last edited by AlbertX; 21.06.2014 at 00:17:45. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Cand anume este alungat Adam din rai ? Cand incepe numaratoarea anilor lui ? Admitand ca Sf. Ioan Gura de Aur a scris acel lucru, totusi de unde reiese ca satana a devenit rau inainte de creerea protoparintilor ? Daca a devenit rau in timpul pe care acestia l-au petrecut in rai ? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Calendarul tradițional din Țara Moldovei Pe parcursul întregii istorii a Țării Moldovei moldovenii au folosit un calendar, bazat pe versiunea Septuaginta Biblică (Culegere de traduceri a Vechiului Testament în greaca veche), în care sistemul cronologic începe de la crearea lumii, adică cu 5508 ani înainte de Nașterea Domnului. Anul întîi al acestui calendar constituie data presupusă a creării lumii, este anul dintre 1 septembrie 5509 î.Hr. și 31 august 5508 î.Hr. Calendarul tradițional din Țara Moldovei ca și din alte state ortodoxe a fost calculat de la facerea lumii și nu de la Nașterea lui Hristos, cum s-a procedat în Apus. Respectiv, cronicarii moldoveni începeau numărarea anilor de la facerea lumii, adică începînd cu anul 5508 î.Hr. Astfel, calendarul tradițional numără cu 5508 ani mai mulți decît cel contemporan, care începe numărarea anilor de la nașterea lui Iisus Hristos. Conform calendarului contemporan sîntem acum în anul 2013, pe cînd dacă ne conducem de calendarul tradițional acum este anul 7521 (anul nou 7522 va veni în septembrie). Trebuie să menționăm, că în Moldova pînă în anul 1572 prima zi a anului era 1 ianuarie, iar după această dată – 1 septembrie. Calendarul tradițional a fost folosit cu precădere pînă spre mijlocul secolului al XVIII-lea, fiind înlocuit treptat la mijlocul secolului al XIX-lea cu calendarul contemporan, care începe sistemul cronologic de la Nașterea lui Cristos. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să ignorăm în suflet, în mod obligatoriu, cronologia tradițională de care s-au condus strămoșii noștri pe parcursul secolelor și care începea numărarea anilor de la facerea lumii. De atunci au trecut, așa cum ni se spune, 2013 ani, adică în total 7521 de ani. Citat:
Numaratoarea anilor incepe de la Facerea Lumii ... si nu de la alungarea lui Adam din Rai, ca daca ar fi fost asa, pe Biblia din 1688 ar fi fost scris, "anul de la alungarea lui Adam, 7197" http://www.sfantascriptura.com/Bibli...resti_1688.pdf ![]() Citat:
Ia mai verifica si citeste inca o data, poate vei intelege pana la urma: Am extras din Sfantul Ioan Gura de Aur - Diavolul si magia, pagina 11 - http://blogcartiortodoxe.files.wordp...l-si-magia.pdf Sfânta Scriptură ne învață că, mai înainte de crearea proto-părinților, s-au surpat din treapta lor diavolul și cei care erau cu el, fiindcă s-au mândrit. Căderea diavolului a avut drept urmare venirea morții în lume, așa cum spune un înțelept al Vechiului Testament: “Iar prin pizma diavolului moartea a intrat în lume…” (Înțelepciunea lui Solomon 2, 24). Spune-mi dar, dacă diavolul n-ar fi căzut înainte de facerea omului, cum l-ar fi putut pizmui pe om, rămânând în treapta sa? Căci pizma îngerului față de om nu poate avea temei: a aceluia aflat la o cinste așa de mare pentru acela îmbrăcat în trup. Diavolul, căzut de la slava cea mai înaltă la starea cea mai rea, văzându-l pe omul creat de Dumnezeu ridicat la o cinste așa mare (chiar dacă era o făptură trupească) din pricina iubirii celei mari a Creatorului, l-a pizmuit prea tare și, prin înșelăciune, trimițându-l pe șarpe să-l amăgească, l-a făcut vinovat de pedeapsa morții. Last edited by AlbertX; 21.06.2014 at 00:44:54. |
|