![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
-pai asta zic si eu ca e si Dumnezeu si Om, adica e Persoana umana si divina, in acelasi timp, pt ca are 2 firi umana si divina -eu nu am zis ca firile se amesteca,de ce inventezi ? -eu cred ce zice Sfantul Ioan Damaschin: "Căci fiind prin fire Dumnezeu desavârsit, același s-a făcut prin fire om desavârsit. Nu si-a schimbat firea, nici nu avem o iluzie de întrupare, ci s-a unit după ipostasă în chip neamestecat, neschimbat si neîmpărțit cu trup însuflețit, rațional si cugetător, care are în el însuși existența, pe care l-a luat din Sfânta Fecioară, fără ca să se schimbe firea Dumnezeirii Lui în ființa trupului si fără ca să se schimbe ființa trupului în firea Dumnezeirii Lui si fără ca să rezulte o singură fire compusă din firea Lui dumnezeiască și din firea omenească pe care a luat-o." "Firea dumnezeiască nu s-a îndepărtat de simplitatea ei proprie, iar firea omenească nici nu s-a schimbat în firea Dumnezeirii, nici n -a devenit inexistentă și nici din cele două firi nu s-a făcut o singură fire compusă." -de ce oare in toata dogmatica Sfantului Ioan Damaschin nu apar cele 2 cuvinte ersoana omeneasca" ?- te rog sa raspunzi". Unul și același a fost Domnul slavei, care a fost prin fire și cu adevărat Fiul omului, adică om. Cunoaștem că atât minunile cât si patimile sunt ale Lui, deși același cu altă natură făcea minunile si cu alta suferea patimile. " -de ce nu zice Sfantul Ioan Damaschin cu persoana dumnezeiasca facea minunile si cu persoana umana suferea patimile ? |
|
|