Citat:
În prealabil postat de Demetrius
Ceea ce sustii tu pare a fi o contestare a Scripturii. Tu stii mai bine ce trebuie scris in Ea?
|
Cum adica sa contest Scriptura? Ce inseamna pentru dumneavoastra a contesta scriptura, deoarece eu nu-mi pot imagina la ce va referiti aici. Dar sa reluam lucrurile. Dumneavoastra ati raspuns la intrebarea mea "De ce lui Dumnezeu ii place mirosul de jertfe, arderi de tot sau cum vreti sa le numiti?" in urmatorul fel:
"Aproape toti si-au pus aceasta intrebare, si-atunci(acum 2000 de ani) Dumnezeu Si-a trimis Fiul ca sa Se jertfeasca si astfel sa raspunda tuturor.
15. Cine are urechi de auzit să audă.(Mt11,15)"
Eu n-am inteles ce sens avea ca Dumnezeu sa jertfeasca din nou pe cineva pentru a raspunde la intrebarea de ce ii plac jertfele. Nu putea pur si simplu sa raspunda la intrebare verbal sau in scris? Asa ca nu vad ce scriptura am contestat. Ba dimpotriva, consider ca orice scriptura in plus venita de la Dumnezeu ar ajuta sa lamurim odata pentru totdeauna scripturile care nici pana acum nu sunt prea lamurite. Iar asta nu pentru ca asa zic eu, ci pentru ca tocmai voi teologii va certati din cauza scripturilor acestora.
Citat:
În prealabil postat de Demetrius
Asediul babilonienilor se traduce prin asaltul lor cu oferte comerciale catre evrei ca sa investeasca in Babilon si sa se inrobeasca evreii cu patima castigului comercial(cum au fost si-n Egipt); dovada e ca evreii saraci n-au fost dusi "robi" la Babilon.
|
Asdediul Ierusalimului de catre babilonieni a fost un asediu. Nu stim mai nimic despre el decat ca s-a produs in vremea lui Nebuchadnesar al II-lea (598/597 i.e.n.) Conform "Cronicii privind anii de inceput ai domniei lui Nebuchadnesar al II-lea" cunoscuta si sub denumirea de "ABC 5" aflam ca "in anul al saptelea, in luna lui Kislimu, regele din Akkad si-a adunat oastea inaintand spre tara lui Hatti si a asediat orasul lui Iuda si in a doua zi a lunii lui Adaru a cucerit cetatea si l-a capturat pe rege". Cam asta stim si pace! Pentru ca n-am gasit o traducere romaneasca a textului, mi-am permis sa fac eu aceasta traducere. Cei ce vor sa consulte versiunea in engleza, ea se gaseste la adresa:
http://www.livius.org/sources/conten...lem-chronicle/
Si iata o poza cu tablita pe care se afla acest text:
Personal nu cunosc niciun text in care sa se vorbeasca de acest asediu ca despre o inrobire comerciala a evreilor cu patima castigului comercial. Asa ca nu stiu pe ce text din vremea lui Nebuchadnesar al II-lea va bazati dumneavoastra atunci cand afirmati acest lucru.