Substantivul inimii este a iubi

Substantivul inimii este a iubi Mareste imaginea.

Substantivul inimii

O lume intreaga geme de dorul de a trai cu Dumnezeu, de dorul acestei dragoste sfinte si mantuitoare; se cutremura adancurile pamantului auzind glasul unui pacatos care, cu dragoste, se intoarce la Dumnezeu; se spaimanta intunericul iadului vazand omul intors la Creatorul sau.

Dumnezeu a creat lumea din infinita Sa iubire, iubire fata de ce? fata de oameni, fata de creatia Sa; din iubire poarta de grija poporului Sau; cu neadormita Sa pronie pazeste intreagul univers.

Dumnezeu este IUBIRE; substantivul inimii este IUBIRE, fiindca omul a fost creat din iubire, in iubire trebuie sa traiasca, iubire trebuie sa arate, iubirea trebuie sa invete, in iubire trebuie sa lucreze in aceasta viata; pentru dragostea primita de la Dumnzeu, omul trebuie sa implineasca Cuvintele Sale; pentru dragostea lui Dumnezeu avem datoria sa-i indrumam pe ceilalti sa asculte glasul neobosit si neincetat care ne cheama la nemurire si viata vesnica intru lumina; pentru dragostea care am primit-o datori suntem sa raspandim in lume dragoste si lumina, sa imprastiem in lume faclia dragostei, tamaia cea cu bun miros a chemarii lui Hristos; dragoste am primit, dragoste sa oferim.

Cu totii suntem trimisi sa propovaduim lumii legea iubirii; iubirea face minuni, intoarce pe om la Dumnezeu; iubirea care izovoraste din inima omului cand aude glasul Lui: "Eu iubesc pe cei ce ma iubesc”, aceasta il intoarce la Hristos.

Cu totii suntem fiii Unui Singur Tata, ”frati intru Hristos”, legati prin legea iubirii si uniti prin Jertfa lui Hristos cea mantuitore.

Datoria noastara e sa “ne iubim unii pe altii”, sa avem mereu in fata modelul iubirii desavarsite, a lui Hristos pentru lume; sa impartasim si celorlalti din lumina harului primit de la Dumnezeu, caci “in dar ati luat, in dar sa dati”.

Fie ca dragostea lui Hristos sa ne umple pe toti de lumina si sa ne indracineze in suflete cunostinta adevarul si simtamantul dragostei fata de El si fata de fratii nostri!

Daniela

Despre autor

Daniela Macovei - Daniela Macovei

Colaborator
3 articole postate
Publica din 01 August 2010

Pe aceeaşi temă

05 Iulie 2012

Vizualizari: 2202

Voteaza:

Substantivul inimii este a iubi 0 / 5 din 0 voturi. 1 review utilizatori.

Comentarii (1)

  • Georgiana IonelaPostat la 2010-08-30 06:05

    Exceptional articol! Intradevar, toti suntem fiii Unui Singur Tata, ”frati intru Hristos”, legati prin legea iubirii si uniti prin Jertfa lui Hristos cea mantuitore" asa cum ai spus. Domnul sa iti inmulteasca acest dar Daniela! >:D<

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE