Cazare la Manastirea Sfanta Treime - Busteni

Cazare la Manastirea Sfanta Treime - Busteni Mareste imaginea.

Pe drumul ce duce  de  la campie  spre  uimitoarea   zona montana,  in  statiunea  turistica  Busteni dupa Valea Prahovei,  aflata  la poalele muntilor Bucegi  (cu varfuri dintre cele mai impresionante) la 150 m de iesirea  spre Brasov,  pe partea dreapta  a  DN 1 se  afla  Manastirea  si  Centrul  social-pastoral  Sfanta  Treime.

Asezamantul monahal  este unul dintre cele mai noi, infiintat  in anul 2009,  printr-o decizie a Permanentei Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Bucurestilor, pe locul unde functiona fosta Casa de odihna a preotilor din orasul Busteni. 

Manastirea Sfanta Treime - Busteni

Chiar  daca  este  o manastire  infiintata recent,  si nu are un istoric atat de  bogat,  cu toate acestea  ea detine un punct de  atractie pentru turisti – cladirea monument istoric in interiorul careia functioneaza Centrul social pastoral Sfanta  Treime.

Un scurt istoric al acestei cladiri, relateaza faptul  ca aceasta a fost cumparata  in anul  1935  de  catre preotii din Protoieria Campina si  daruita Patriarhului Miron Cristea in calitate de Arhiepiscop al Bucurestilor. Pentru a fi ferita de nationalizare, patriarhul Justinian  Marina o transforma in Casa de Odihna pentru clericii Arhiepiscopiei si familiile acestora, iar in anul 1957 demareaza ample lucrari de restaurare si extindere, finalizate in iunie 1958.

Isi pastreaza  acest statut pana in anul 2009,  cand, cu binecuvantarea Patriarhului Daniel ea a devenit sediul  unui  Centru social-pastoral si al Manastirii Sfanta Treime.

Manastirea Sfanta Treime - Busteni

Langa  acesta  cladire  impunatoare s-a construit  in  anul 2010  paraclisul manastirii  pentru savarsirea sfintelor slujbe.   In dupa- amiaza unei zile frumoase de vara, in anul 2011 paraclisul a fost sfintit cu Agheasma Mare de catre Preafericitul Parinte Daniel inconjurat de un sobor de preoti si diaconi. Cum nimic nu este intamplator in viata noastra, enoriasii care au participat la slujba de sfintire au marturisit ca au fost martorii unei minuni.  In timpul sfintirii paraclisului, dupa o ploaie calduroasa de vara, in dreptul curtii  manastirii au aparut pe cer doua curcubee,  fiind convinsi cu  totii de binecuvantarea Preasfintei  Treimi.

Manastirea  Sfanta  Treime  este o  manastire de maici, cu viata de obste. Cele doua maici vietuitoare  ale manastirii impletesc zilnic rugaciunea cu munca, programul manastirii respectand slujbele potrivit randuielii  monahale.

Cladirea monument istoric a Sfantului locas detine spatii de cazare pentru crendiciosi, care au fost complet renovate si amenajate.

Manastirea dispune de 37 de locuri de cazare, dispuse dupa cum urmeaza:

-  3 camere cu cate 6 paturi       
-  4 camere cu cate 4 paturi    
-  1 camera cu 3 paturi


La fiecare etaj exista grup sanitar si dusuri.

Tarifele pentru cazare sunt:
- in perioada 1 martie - 31 octombrie  25 Ron / persoana
- in perioada 1 noiembrie - 29 februarie - 30 Ron / persoana.

Pentru rezervare sunati la 0724.131.864

De altfel manastirea pune la dispozitia pelerinilor bucataria, unde acestia isi pot prepara ce vor ei.


La manastirea Sfanta Treime se organizeaza si tabere de vara. In luna iulie 2011 la manastire  a fost  organizata  si o tabara pentru 15 copii proveniti din familii aflate in situatie de excluziune sociala.  Copiii au beneficiat  de un program foarte bogat de activitati dupa cum urmeaza:

-  drumetie pe jos in Valea Cerbului, jocuri si concursuri intr-un cadru natural deosebit.
-  popas de rugaciune si inchinare la Biserica Nasterea Maicii Domnului din Busteni.
-  pelerinaj in ziua de mare sarbatoare a Sf. Pooroc Ilie, la Manastirea Inaltarea Sf. Cruci Caraiman, loc de inchinare si rugaciune.
-  drumetie pe jos la Cascada Urlatoare, obiectiv turistic natural apreciat de catre toti vizitatorii.
-  program recreativ in parcul amenajat in fata Hotelului Silva.
-  drumetie cu trenuletul la Gura Diham, cantece, jocuri si concursuri.
-  vizita la Castelul Cantacuzino, obiectiv turistic de mare valoare istorica si culturala pentru romani.
-  program educativ-recreativ zilnic in curtea Centrului Social Pastoral al Manastirii Sf. Treime Busteni.
 
Manastirea este la inceput de drum, de aceea are nevoie de sprijin material pentru a-si definitiva  planurile de viitor. Se intentioneaza  construirea  bisericii mari a manastirii  si  a  unui corp de chilii.

Cazare Busteni

Preasfanta Treime, da-ne noua darul Tau cel atotputernic; primeste marturisirea pacatelor noastre inaintea slavei imparatiei Tale; cauta la suspinurile noastre, trimite-ne noua duhul umilintei si al indurarilor; pentru ca sa ne invrednicim, cu suflet si cu inima curata, fara de osanda a grai catre Tine pe pamant, precum graiesc ingerii in cer: Aliluia!

Manastirea Sfanta Treime - Busteni

22 Iulie 2014

Vizualizari: 2926

Voteaza:

Cazare la Manastirea Sfanta Treime - Busteni 5.00 / 5 din 1 voturi. 1 review utilizatori.

Comentarii (1)

  • Elena Anda CostachePostat la 2014-09-08 12:45

    Un mic colt de rai!!! Va recomand cu incredere!!!

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE