Fuga in Egipt - Pe urmele Sfintei Familii

Fuga in Egipt - Pe urmele Sfintei Familii

25 sept - 7 oct 2012 ( 11 zile )

Pret: 890 euro + bilet avion / grup de 30 pelerini

Bonus pt client fidel: 50 euro.

Ziua 0: marti 25 sept 2012 - intalnire in Aeroportul Otopeni la ora 21.30, zborul la ora 23.45

Sosirea la Cairo la ora 1,30 unde vom fi intampinati de reprezentantul agentiei care ne va insoti pentru obtinerea vizei si transferul la hotel**** in Cairo.

Ziua 1: miercuri 26 sept CAIRO CRESTIN / OLD CAIRO

Dupa micul dejun, vizitam zona crestina Old Cairo: Biserica Sf Gheorge (grec-ortodoxa, la subsol: carcera Sf Gheorghe, instrumentele cu care a fost torturat, lanturile Sf Gheorghe), Biserica Suspendata, Biserica Mari Guirgis, Biserica Sf Sergiu (construita pe grota care a oferit adapost Sfintei Familii pe durata popasului facut in zona), Biserica Sfanta Varvara.

Bazar Cairo

Vizita la Biserica Fecioarei din Zeitun ( incepand din 1968, timp de trei ani consecutiv, Sf Fecioara Maria si-a facut aparitia deasupra cupolei bisericii, fiind vazuta de peste un million de persoane, de toate religiile). Vizita la copacul Sfintei Maria din Matariya ( care si-a deschis in mod miraculous trunchiul pentru a-I primi pe Prunc si Familia sa, ferindu-I de urmaritorii trimis de regale Irod).

Optional, in functie de timp: Mostorod, in Qaliubiya, localitate cunoscuta in trecut sub numele de al Mahamma (locul Imbaierii) pentru ca aici Maria L-a imbaiat pe Prunc si i-a spalat hainele.

Cina si innoptare la hotel hotel**** in Cairo.

Ziua 2: joi 27 sept, CAIRO ANTIC, CAIRO CRESTIN

Dimineata dedicata Egiptului Antic: dupa micul dejun vizitam platoul Giza - zona celor 3 piramide ( piramida lui Keops - una dintre cele 3 minuni ale lumii antice, piramida lui Kefren si a lui Mikerinos) si a Sfinxului, Institutul de Papirus. Muzeul egiptean.

Fuga in Egipt

Dupa amiaza : Biserica dedicata Fecioarei Maria, cunoscuta sub numele de Adaweya (Biserica Fecioarei de la bac) in Maadi, construita pe locul de unde Sfanta Familie s-a imbarcat pentru calatoria pe Nil spre sudul Egiptului.

Transfer la Gara Cairo Giza, tren de noapte catre Assuan, cina si mic dejun in tren

Ziua 3 : vineri 28 sept, ASUAN, CROAZIERA

Sosirea in Asuan. Scurta vizita la barajul de la Assuan Optional, vizita in Satul Nubian si gradina botanica de pe una dintre insule. Imbarcare pe vasul de croaziera***** pe Nil. Stationare la Assuan.

Ziua 4: sambata 29 sept, CROAZIERA

Mic dejun, dejun si cina pe vasul de croaziera.

Navigare Asuan- Kom Ombo. Vizitarea templului in Kom Ombo ( optional). Revenirea la bord si navigarea spre Edfu ( optional). Pranz, cina si cazare la bord (stationare in Edfu).

Fuga in Egipt

Tururi optionale: templele de la Kom Ombo si Edfu.

Croaziera de noapte. Stationare la Esna.

Ziua 5: duminica 30 sept, CROAZIERA, LUXOR

Mic dejun, dejun si cina pe vasul de croaziera.

Tururi optionale pe malul de vest: templele de la Karnak si Luxor, Valea Regilor.

Croaziera de noapte.Stationare la Luxor.

Ziua 6: luni 1 oct, LUXOR - ASIUT

Mic dejun. Pornim spre Asiut. Vizita la Manastirea Dronca (Manastirea Sf Maria) care se spune ca a fost construita in secolul 1 pe locul unde Sfanta Familie a facut un ultim popas pe drumul de intoarcere la Betlehem. Manastirea este loc de pelerinaj pentru un million de credinciosi in fiecare an care viziteaza locul cu precadere in luna august care, conform traditiei, este luna in care cei trei calatori au trecut pe aici.

Fuga in Egipt

Vizita la Manastirea Arsa (Deir al Muharraq) aflata in localitatea al Qusiya, la poalele Muntelui Qusqam. Aici, conform traditiei copte, Sfanta Familie a locuit timp de 6 luni si 10 zile intr-o grota deasuprea careia se afla astazi altarul Bisericii Fecioarei, considerata una dintre primele biserici din lume. Se spune ca piatra de altar i-a fost Pruncului pat in timpul sederii aici. Locul este supranumit de copti “Al doilea Betlehem“. Aici, Ingerul Domnului i-a aparut lui Iosif si i-a cerut sa se intoarca in Israel.

Cina si cazare la Assiut, hotel***

Ziua 7: marti 2 oct, ASSIUT - MINYA

Mic dejun, plecare spre Minya. Vizita la Manastirea Garnus in Maghagha, Minya. Aici poate fi vazut un put adanc din care se spune ca a baut Sfanta Familie. Popas la Muntele Tair, in Samalut, cunoscut de asemenea ca Gabal el Kaf (Muntele Palmei). Dupa traditia copta, Iisus a intins mana sa prinda o stanca care era cat pe ce sa se desprinda din munte si sa se prabuseasca peste barca in care se aflau cei trei. Urma palmei lui Iisus e inca vizibila. Manastirea Fecioarei de aici a fost construita in 328 de Imparateasa Elena, mama lui Constantin, in amintirea trecerii Sfintei Familii pe aici.

Fuga in Egipt

Popas la Nazla Abeed, la dafinul care se spune ca s-ar fi plecat la trecerea lui Iisus. Configuratia copacului este unica: toate ramurile se tarasc pe pamant dupa care se ridica de la sol infasurate intr-o mantie de frunze verzi, cunoscut sub numele de al Abeed (Adoratorul).

Cina si cazare la hotel *** in Minya.

Ziua 8: miercuri 3 oct, MINYA - FAYOUM - CAIRO

Mic dejun, plecare spre Fayoum. Pe traseu: Vizita la Manastirea Sf Gavril care dateaza din secolul 6/7, cu o biserica din a doua jumatate a secolului 5. Vizita la Manastirea Sf Samuel, calugar nascut in 597 care si-a petrecut primii ani in Manastirea Sf Macarie din Valea Natrun si care a fost inzestrat de Domnul cu harul tamaduirii si al infaptuirii de minuni. La moartea lui Samuel in 693, lacasul adapostea intre 120 si 200 de calugari si 12 biserici. Vizita la Manastirea Fecioarei, cunoscuta si sub numele de Manastirea Sf Isaac. Manastirea dateaza din sec 3 si a fost construita de Isaac, unul dintre discipolii lui Sf Antoniu, care, la fel ca si Demiana, a fost ucis in timpul persecutiilor lui Diocletian.

Cina si innoptare la hotel Hotel **** Cairo.

Ziua 9: joi 4 oct, Manastirea Sf ANTONIE CEL MARE si SF PAVEL TEBEUL

Dimineata plecare spre Manastirile Sf Antonie cel Mare si Sf Pavel, primii eremiti ai lumii crestine.

Vizitam cele doua manastiri - minunate locuri de popas duhovnicesc, apoi revenim la Cairo. Seara, vizitarea bazarului Khan El Kalily (cumparaturi, suveniruri), Cina si cazare in Cairo Hotel****.

Ziua 10: vineri 5 oct, CAIRO - ALEXANDRIA

Mic dejun, plecare spre Alexandria.

Valea Natrun ( locul parintilor din Patericul Egiptean, sec IV) unde vizitam cele 4 manastiri: Al Baramus ( Manastirea Romanilor - Sf Moise cel Negru) , Anba Bishoi ( Manastirea Sf Paisie cel Mare ), As Surian ( Manastirea Sirienilor - chilia Sf Paisie, locul in care acesta I-a spalat picioarele Domnului Iisus, copacul Sf Efrem Sirul), Abu Magar (Manastirea Sf Macarie cel Mare).

Sfantul Antonie cel Mare

Manastirea Sf Mina si situl arheologic Abu Mena ( “Orasul Sfantului Mina” aflat in patrimonial universal UNESCO).

Cina si cazare in Alexandria hotel ****

Ziua 11: sambata 6 oct, ALEXANDRIA - DELTA NILULUI - CAIRO

Mic dejun la Alexandria, portul de la Marea Mediterana - vizitam locul Farului din Alexandria ( una dintre cele 7 minuni ale lumii antice) si celebra Biblioteca din Alexandria. Vizitam Catedralei Sf Marcu si Biserica Sf Ecaterina. Ne indreptam catre Delta Nilului, prin care Sf Familie a intrat pe pamantul Egiptului, venind dinspre Palestina si peninsula Sinai.

Vizitam localitatea Sakha, cunoscuta si sub denumirea (coptica) de Pekha-Issous, vulgarizat in Lysous, adica “Talpa lui Iisus“, dupa basorelieful in stanca, reprezentare a talpii Pruncului. Piatra a fost secole de-a randul ascunsa de teama jefuitorilor. Astazi poate fi vazuta in Biserica Sf Maria de aici.

Fuga in Egipt

Vizita la Demietta, la Manastirea Sfintei Demiana (fondatoare vietii monahale femeiesti, fiica lui Marcus, guvernator crestin de la mijlocul secolului 3. Si-a dedicat viata intru Hristos, impreuna cu alte 40 de fecioare, alaturi de care a fost ucisa din ordinul lui Diocletian, in timpul persecutiei crestinilor. Traditia spune ca lacasul in care Demiana si fecioarele au trait si s-au rugat a fost construit de tatal acesteia pe locul unde Fecioara si Pruncul s-au ascuns de Irod.

Urmatorul popas, Samanud. La biserica de aici, care poarta de asemenea numele Fecioarei, putem vedea o troaca mare de granit despre care se spune ca a fost folosita de Maria la framantarea aluatului in timpul sederii aici.

Seara, ajungem din nou la Cairo, cina si transfer la aeroport pentru zborul spre Romania (plecare la ora 2.25 in dimineata zilei de 7 oct 2012).

Pretul cuprinde:

Circuit tematic Pe Urmele Sfintei Familii / traseul Fugii in Egipt, asa cum este atestat de catre traditia Bisericii Copte Egiptene si de catre dovezile locale. Circuit de 11 zile / 11 nopti.

Transferurile la /de la hotel

Transport cu autocar modern si cu trenul ( cuseta, conditii foarte bune)

Croaziera de 5* all inclusive, 3 nopti

Cazare in hoteluri de 3* - 4* , conform standardelor locale

Demipensiune ( mic dejun si cina), cu exceptia croazierei - all inclusive.

Intrare la templele din Assuan si Luxor

Insotitor organizator, Preot insotitor, Ghid egiptean specilizat in pelerinaje (limba engleza)

Viza pentru Egipt

Pretul nu include:

Avion cursa Tarom, pe ruta Bucuresti - Cairo - Bucuresti

Asigurarea medicala (~ 15 ron);

Asigurarea storno - acopera riscul de a pierde avansul, in cazul in care nu mai puteti pleca din motive obiective / medicale, calamitate etc ( 4 euro)

Bacsisuri ( tips : 50 euro);

Supliment de single

Contact Mariam Turism:

COVASNA
Covasna, Strada Borvizului Nr 8, cod 525200, jud Covasna
Telefon. 0040-234.337.990 | 0040-723.645.180
Persoana de contact: Director Agentie Maria CHIRCULESCU
Fax : 0040-234.337.990 | E-mail : miriamturism@yahoo.com , office@miriamturism.ro
Blog: miriamturism.wordpress.com

PERSOANE DE CONTACT:

Sediu: Maria Chirculescu ( tel/fax: 0234.337.990, mobil: 0723.645.180)

Bucuresti: Rodica Tepelea ( mobil 0723.487.138 )
Targoviste: Mihaela Soare ( mobil: 0744.581.325)

DATE FISCALE MIRIAM TURISM PROGRAME SRL

Covasna, str Borvizului nr 8, jud Covasna,
Cod fiscal: RO27021420
Reg Comertului: J14/143/2010
Licenta tour-operator nr 4270/ reinnoita in 2010

Cont: Raiffeisen Bank
(euro) RO59 RZBR 0000 0600 1263 3096
(lei) RO22 RZBR 0000 0600 1263 3083
(usd) RO36 RZBR 0000 06001263 3122

Pe aceeaşi temă

24 August 2012

Vizualizari: 4185

Voteaza:

Fuga in Egipt - Pe urmele Sfintei Familii 5.00 / 5 din 1 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE

Experienta vietii cu Hristos
Experienta vietii cu Hristos Mărturisesc că nu m-am gândit să public o carte de teologie, cu atât mai puțin un volumde predici, cu toate că mi-aș fi dorit mult să o pot face. Întrebată fiind dacă am supărat-o cu ceva, buna mea mamă, Rozalia Flueraș, spunea că nu am supărat-o decât cu 62.00 Lei
Slujind lui Dumnezeu si semenilor
Slujind lui Dumnezeu si semenilor Libertatea cea mai adâncă este de a te lăsa mereu răpit în Hristos, pentru a petrece cu El în veșnicie. Numai în Biserică, ascultând și împlinind poruncile lui Dumnezeu și învățătura evanghelică, credinciosul se poate împărtăși de roadele jertfei lui Hris 49.00 Lei
Acatistier al Sfintilor Isihasti si Marturisitori
Acatistier al Sfintilor Isihasti si Marturisitori Preaslăvirea lui Dumnezeu și cinstirea Sfinților este o punte luminoasă între cele vremelnice și cele veșnice. Oferim rugătorilor creștini acest Acatistier, nădăjduind că ne va fi tuturor spre folos duhovnicesc, în străduința de a ne alipi de tot binele 34.00 Lei
Minunatele fapte si invataturi
Minunatele fapte si invataturi „Câştigaţi virtuţile opuse păcatelor. Tristeţea este călăul care ucide energia de care avem nevoie ca să primim în inimă pe Duhul Sfânt. Cel trist pierde rugăciunea şi este incapabil de nevoinţele duhovniceşti. În niciun caz şi indiferent de situaţie să 27.00 Lei
Sfaturi pentru familia crestina
Sfaturi pentru familia crestina Rugăciunea Stareților de la OptinaDoamne, dă-mi să întâmpin cu liniște sufletească tot ce-mi aduce ziua de astăzi.Doamne, dă-mi să mă încredințez deplin voii tale celei sfinte.În fiecare clipă din ziua aceasta povățuiește-mă și ajută-mă în toate.Cele ce 29.00 Lei
Rugaciunea inimii
Rugaciunea inimii „Rugăciunea nu este o tehnică elaborată, nu este o formulă. Rugăciunea inimii este starea celui ce se află înaintea lui Dumnezeu. Dumnezeu este atotprezent, însă eu nu sunt întotdeauna prezent înaintea Lui. Am nevoie de o tradiție vie, de un Părinte 34.00 Lei
Dialoguri la hotarul de taina
Dialoguri la hotarul de taina Cartea aceasta de dialoguri cu Părintele Valerian, unul dintre cei mai mari duhovnici ai României de astăzi, este de o frumusețe rară prin arta cuvântului și adâncimea spiritului. Ea răspunde întrebărilor omului contemporan mai însetat de mântuire decât 38.00 Lei
Bucuria cea vesnica. Nasterea si Invierea Domnului
Bucuria cea vesnica. Nasterea si Invierea Domnului Părintele Ieromonah Valerian Pâslaru, Starețul Mănăstirii Sfântul Mucenic Filimon, unul dintre cei mai apreciați duhovnici contemporani, în cartea de față, în convorbirile sale cu teologul și scriitorul Florin Caragiu, ne vorbește despre renaștere și 32.00 Lei
Un graunte de iubire. Despre o viata traita cu sens
Un graunte de iubire. Despre o viata traita cu sens De atât avem nevoie pentru a trăi cu mai multă credință și a face bine celor de lângă noi. Într-o lume care pare să uite cât de prețioasă este viața, această carte este un mesager al speranței: împreună, putem să transformăm un grăunte de iubire într-un 55.00 Lei
CrestinOrtodox Mobil | Politica de Cookies | Politica de Confidentialitate | Termeni si conditii | Contact